Detta Är hur Det är Att Vara Förälder Med Emetophobia

Jag har en spya fobi. Det kallas emetophobia — det orsakar överväldigande, intensiv ångest i samband med kräkningar. Jag är rädd för att se att kräkas, att höra någon kräks (den värsta), kräkningar eller mig själv (faktiskt mindre ångest-producerande). Jag har ingen aning om varför. En av mina bröder barfed en hel del när vi var barn, men jag har inte någon särskilt grova minnen som honom att kräkas på mig eller på mig, spy i en riktigt pinsam situation.

Självklart, detta är en tuff en som förälder. Påtvingad exponering har hjälpt till på något sätt. Jag visas ganska lugn till mina barn, när i denna situation. Jag har även städat upp spyor när det otänkbara har inträffat och ett av våra barn blir sjuka i min mans frånvaro.

Men på de flesta sätt, föräldraskap har gjort det så mycket värre eftersom den största ångest är förväntan — en kille gags på lite mat på bordet — är du på väg att kasta upp? De säger att deras mage gör ont — åh nej, kommer de att kasta upp? Att åka i bilen, åkt buss på en studieresa, som flyger ... Gud förbjude att gå till en nöjespark! Alla dessa är ångest-att producera händelser.

När vi var i San Francisco för att du besöker min makes familj över helgen, vår äldsta kände mig lite sjuk efter att ha ätit en stor mängd glass och sedan köra runt (go figure). Hon lugnat ner sig efter några minuter och inte spy på trottoaren (tack Gud!). Dock, #2 (vår största puker) plötsligt var övertygad om att hon var på väg att kasta upp. Vi gick tillbaka till vårt hotell och hon hängde ut i badrummet för en stund, men blev inte sjuk. Efter en timme, jag var inte övertygad. Hon delade säng med sin pappa i det separata sovrummet, och jag sov på utvik soffan med våra andra två med ett vitt brus app som körs på min telefon, bara i fall att.

Sedan, idag, samma barn som vaknade upp med en "rolig känsla" i hennes hals. Kort därefter var hon kväljningar i badrummet på övervåningen som mina andra två åt frukost. Tack och lov, universum såg till att det här fruktansvärda händelsen inträffade på morgonen när min man var närvarande och inte rusar iväg någonstans. Så vi gjorde vår dans. Jag håller mig själv och de andra barnen så långt bort som möjligt, regelbundet och frågar, "Är hon OK? Något jag kan göra?" (Som egentligen betyder: Är något jag kan köra ut till butiken så jag inte behöver vara någonstans i närheten av detta?)

Min man har vuxit mer tålamod med min fobi under åren. Men, nej, han förstår inte varför jag sover med öronproppar när ett barn är sjukt, eller varför jag sluta äta så snart som barn känns svagt illamående, eller varför jag sov i garderoben förra gången #2 var sjuk i mitten av natten.

Medan skur Internet för några mirakelkurer som kommer att förhindra att hela min familj från att någonsin spy igen, jag kom över en historia om en kvinna som nästan inte har barn på grund av hennes emetophobia. Åh, älskling. Det kommer att bli så många fler icke-spy gånger än det är vördnadsfull och kära. De lär sig hur man gör det till badrummet. Tar lite längre tid än andra...jag tittar på dig #1 barn som spydde över hela vardagsrummet inom det senaste året! Och en del kräks mindre än andra. Och de kommer att förstå att pukey typ av sick är inte det att mamma är bäst på.

Jag inte har ett svar här. Att bara låta andra med emetophobia vet att de inte är ensamma. Du kan förälder genom det. Men det kommer sannolikt inte vara din bästa föräldraskap stunder.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar