Verkligheten i en Kapsel Garderob för Mammor

Mina barn är hela denna "kapsel garderob" - trenden, vilket inte är någon överraskning. Nej, hon bryr sig inte om att leva i en minimalistisk livsstil eller att organisera sin garderob, men som är bättre än en 4-åring på att fokusera på en handfull av kläder att bära varje dag samtidigt som man helt ignorerar helt alla andra helt bra bit av kläder som de äger?

Jag har sett de flesta kapsel garderober online representeras som listor av ca 30 klassisk, mångsidig blanda och matcha objekt: plånböcker svart, grå penna kjolar, favorit skinny jeans. För att inte vara sämre, mitt barn verkar ha destillerat hela hennes garderob ner till detta:

  • 1 set fairy vingar
  • 1 Strawberry Shortcake nattlinne, som bärs i första hand som gång-och ytterkläder
  • 1 Hello Kitty-klänning—men inte nya en, den ena med ett hål i den
  • Rosa flanell PJ bottnar, två storlekar för liten
  • 1 unicorn t-shirt som får glitter över allt i tvättmaskinen
  • 1 vänster flip-flop (vi är fortfarande letar efter den andra)
  • 87 par av plast nyhet solglasögon

Du vet, bara det nödvändigaste.

Verkligen men, bortsett från det faktum att det är svårt att hitta något anständigt att bära någon trevligare än Walmart från hennes valt "kapsel," jag är bara avundsjuk. Jag är avundsjuk eftersom jag, som mamma, jag vet att jag kommer förmodligen aldrig att kunna klippa ner min garderob till sin enklaste form. Jag kommer aldrig att återupptäcka ett par blommiga byxor från för tio år sedan och räkna ut hur att få dem att se ut som en "neutral", eller erfarenhet lyckligt enkelheten i att ha lite utrymme mellan mina galgar.

De flesta av mina problem med kapsel utmaning, från en mamma perspektiv, är relativt liten summa antal objekt som du kan hålla.

Först av allt, gör inte moms välja en favorit par yoga byxor. Vi skulle nog slå våra 30-bit limit bara med dem vi hålla i aktiv rotation: vanliga dag-till-dag-yoga byxor, yoga byxor för att sova i, dressat yoga byxor, grungy yoga byxor att ha när vi gör rörigt saker som att mata barnet eller reshingling taket, plus back-up reservdelar yoga byxor i vår favorit stil som vi köpte på rea i bulk och sparar tills den äldre par helt faller isär.

Sedan finns det skor, som också ingår i det totala antalet kapsel objekt. Det är bra om allt man behöver är ett par i nude klackar för att gå med allt du äger, men hälarna kommer att se ganska dumt med dessa yoga-byxor—även dressat och kära!—eller på fotbollsplan åskådarplats. Förutom skor är ganska mycket det enda vi kan fortfarande bära i vår pre-graviditet storlek, så tala inte om för Mamma hon har att bli av med en sak som hon kan fortfarande bära från college. Jag bryr mig inte om det är ett par chunky klack Skisser platform sneakers som ingen bärs sedan 1994, DE PASSAR FORTFARANDE, för HELVETE.

Och på tal om pre-graviditet storlekar, som mamma i hennes rätt att tänka är att bli av med sitt jag-Kan-Få-Ner-Till-Min-Innan-Baby-Storlek-en Dag för inspiration jeans? För att inte nämna den Post-Leverans säkerhet jeans, som vi aldrig vill ha för att passa in igen men vi vill aldrig sluta äta Nutella direkt från burken heller, så... Sedan kasta mammakläder på högen av saker vi håller även om de inte passar oss—de suckers var dyra som fan.

För att förvärra problemet, morsan dagliga garderober tenderar att vara lite mer konservativ, vilket gör det svårt att hitta på 30 saker som vi kan sträcka ut sig i oändlighet kläder för alla tänkbara tillfällen. Som 20-någonting fashionistas vi såg en sequined mini kjol och tänkte, "Hej, jag skulle kunna bära det ut till klubben på kvällen, då övergången det att daywear med en oversize denim shirt!" Som mammor ser vi en sequined mini kjol och skratta åt våra åsnor av vid tanken på att bära det till en PTO-möte—men vi håller det ändå för skruv du kapsel garderob vi kanske ska klä ut sig till horor nästa Halloween, man vet aldrig.

Slutligen, om, när du kokar det hela ner och glömma de begränsningar och funky fashion nödvändigheter av moderskap, mammor kommer sannolikt att kämpa för att framgångsrikt slutföra kapsel garderob utmaning för samma anledning som de kämpar för att framgångsrikt slutföra en mening: avbrott. Precis när vi skulle dra ut allt ur garderoben och få våra tillhörigheter strödda över varje sovrum yta, någon skulle skada sig själva eller bajsa på något eller behöver ett mellanmål eller ber oss för att snabbspola framåt genom den "skrämmande" för en Octonauts episod—och det är all vår skit skulle stanna, alla över sängen och golvet och upp på byrån, för evigt. Eller åtminstone tills barnen flyttar ut.

Jag älskar konceptet av kapseln garderob, det gör jag verkligen. Det låter perfekt. Men jag är inte en idealist—jag är en mamma. Så för nu, eftersom jag inte kan minska min garderob ner till fairy vingar och Transformatorer solglasögon, jag kommer att följa min dotters leda på ett annat sätt—jag lämnar mina kläder precis där de är, krossade slumpmässigt in i lådor och nedskräpning golvet i min garderob. Precis exakt där den 4-åriga insisterar de tillhör.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar