Detta Är Den Verkliga F Ord, Eftersom Det "Fett" Gör Ont Mer

Mina barn var på hans två-och-ett-halvt-år-gamla väl besöka det var första gången han sa, "Knulla".

"Hur ska vi göra idag?" frågade läkaren i hans Snobben slips och smart tråd fälgar, breezily in i skrivsalen, där min naken-genom-val barn stod under tentamen tabell letar efter förlorad förändring.

"Bra," Barn svarade. "Jag behöver inte få en chans och att jag inte säger 'fuck'.'"

"Bra, bra, kul att höra det," doktorn svarade, som tur är, medan hans ordförråd har alltid varit expansiv, min unge diktion var ungefär lika bra som hans uppsättning av sätt.

Jag målar upp min bästa chockade ansikte, och tittade på Barn och fast viskade: "Vi använder ord!" och då kittlade honom till distraktion eftersom jag visste att det skulle fungera som det hade alla andra gången han sa "knulla" under de senaste månaderna.

Låt mig förklara. Det var hans första gång med "knulla" offentligt, så det var första gången som det räknas. Även om jag kan ha startat mitt moderskap resa i en intensiv perfektionist (läs: orealistiska idiot), med en 4-årig, 2-åringar och 6-månader gamla, mina normer hade ökat markant mindre perfectionistic och mer realistiska. Nu, så länge mitt barn " mindre allvarliga överträdelser som hände i privat, jag kunde bara gå vidare och inte räkna den mot många, många, MÅNGA punkter på listan som löper genom mitt huvud för mig att spela, analysera, kritisera, och själv-skäms när jag låg i sängen. En trött mamma med 3 små barn, det är sund logik. Om ett barn kissar på ett träd i skogen och ingen runt för att se honom, gör det ett ljud? (Eller något liknande.)

Nu, dock, att min lilla lingvist hade utsatt vår mörka hemlighet i offentliga till en professionell som, tack och lov, kan vara lite svårt att höra, jag var orolig. Visst, det var roligt att han tappade F-bomb hans lilla ringlets som ramar in den söta ansikte och liten, liten mun och bilda runt den otäckaste av svärord. Fråga bara min man: Det var hans favorit salong trick att visa upp för människor och den första skicklighet Barn visas som min make kan utan tvekan spåra tillbaka till sin egen gör.

"Jag tror att det är på grund av mig", säger Man, strålade.

"Jag vet, babe. Nej, jag är inte rullande mina ögon. Det är allergier."

Jag var tvungen att lägga upp strategier för vad jag skulle göra för att bryta mitt barn om vad som var säkert gateway vana som så småningom skulle leda till hårdare ord och större gärningar, som snatteri på Jersey strandpromenaden eller rökning droger. Så jag grävde i min tidigare lärare toolkit och jag försökte sätta fast honom.

Jag systematiskt ignorerade det, så det är klart att det var kontaktsökande. Men ändå, det var tydligen inte, eftersom det inte fungerade. Jag diskuterade med honom hur ledsen jag kände när han använde det ordet, i en utbildande och skonsam "jag uttalande." Han bokstavligen skrattade i mitt ansikte. Jag bekräftade hans andra ord val. Han bad mig att sluta med det.

Sedan försökte jag en time-out. Stor framgång! Skojar bara. Det förbannad honom tillräckligt för att på nytt upp sina ansträngningar och gav honom några mycket önskad ensam tid med mamma som jag fortsatte att flytta tillbaka honom till hans "stopp och tänk" plats. Jag upptäckte vad mänskligheten har redan räknat ut många, många, många månen sedan — "knulla" var här för att stanna.

Jag levde i skräck att jag skulle plocka upp min wee och en från sin söta lilla 2 klass en morgon och lärare skulle ge mig ett samtal. Min man rotade för detta, naturligtvis, eftersom det skulle bara göra situationen roligare i hans ögon, men jag kunde inte föreställa mig vad lärarna skulle tänka på mig som min grabb var att gå runt att låta som 1985 Eddie Murphy medan andra barnen i hans klass var fortfarande arbetar på att ersätta en soldat med en punkt med ett ord etikett.

Detta hände aldrig, dock.

Nej, det var inte "knulla" som jag konfronterades med en dag efter skolan. Det var en F-ordet, men inte det som vi så omsorgsfullt försöker att undvika att framför våra barn. Det var en F-ordet men det är så mycket mer sårande, så mycket mer spetsiga, och så lite som diskuteras, som jag inte ens hade tänkt på det fram att en bomb, en faktisk F-bomb träffa mina barn, min äldsta, 4-åring.

"Mamma? Är jag fet?"

Jag tittade på min vackra pojke i backspegeln så åkte vi till vår favorit plats för gröna juicer efter Fredag pick-up, en av våra små ritualer och en av våra enda gånger under veckan när vi kunde vara ensamma tillsammans. Hans mörka ögon var fästa på mig, hungrig för en sanning som jag var dåligt utrustade för att ge.

"Du är perfekt, varje del av dig! Varför frågar du det?" Jag lamely studsade tillbaka.

"Eftersom Zack sa till mig förra året att jag har en stor fet mage. Men det gör inte mig ledsen. Detta år men, alla tycker att jag är fet."

Jag har aldrig varit stansade i min mage. Men jag kan tänka mig att det känns en hel del som i detta ögonblick.

"När jag går ut på lekplatsen, vissa barn stå på gym och skrika," Big fat boy kommer! " när jag kör förbi dem."

Han säger detta sakligt. Som om han inte vet att han säger detta till en mamma som älskar honom så hårt jag kunde kräkas på tanken av att någon skrek något, men översvallande beröm på honom.

"De låter som vänner som gör dåliga val."

Jag kommer att kvävas på dessa ord när jag säger dem, för vad jag egentligen vill säga är att de skiter lite är klar när jag kommer deras namn. Men ack, våld aldrig löst något och det är en cykel och lagen ser ner på vuxna fysiskt skada små barn yada yada yada.

När vi sitter och dricker vårt selleri, äpple, grönkål juice, han fortsätter med att berätta för mig att han inte kan säga till sin lärare eftersom han inte vill att någon ska få problem, men att han önskar att det fanns någonstans att han kunde gå vart han kunde göra hans feta mage spinkig i morgon . Han fortsätter att gråta och berätta för mig att han ser konstig ut. Han ser konstig ut i hans kläder, på hans frisyr, och i hans hud. Han vill inte se tjock längre.

Med varje ord han aktier, mitt hjärta spricker tills jag känner en djup fysisk smärta i mitt bröst. Jag känner vikten av varje måltid jag någonsin har gjort i mitt barn, för varje minut som jag har någonsin att låta dem titta på en skärm, i varje simma lektion har jag låta dem hoppa över när de var för trött. Jag tänker på alla de gånger jag lät dem leka med sin Makt Hjul på uppfarten istället för att trampa sina små cyklar. Och jag vill göra det hela bättre, för att ändra allt för honom.

Detta är vad föräldrar gör. Vi skyddar våra barn från skada. Vi hålla dem från att hålla sig föremål av metall i uttag så att de inte bränner sig upp. Vi tillåter inte dem att hoppa av toppen av bilden så att de inte bryter benet. Vi håller dem borta från livsmedel som de är allergiska mot och giftiga kemikalier. Men detta? Hur skyddar jag mitt barn från detta?

Det räcker med att säga, vi försökte. Vi läste några böcker bild tillsammans om själv-kärlek och hur alla är olika och hur man ska stå upp för dig själv. Vi ingår min man på den konversation som kärleksfullt och tryggt förvissade om att hans son (och hans fru) att han (de) var starkare än ord av vissa barn och att detta också ska ske, som det hade för honom när han blev retad för samma sak som ett barn.

Jag rådfrågade min terapeut som berättade för mig att omvärdera samtal till något positivt — vad kan han göra bättre än andra barn, eftersom han är större än andra barn? Han gillade att. Och tack och lov, 4-åriga deltar en underbar och stöttande skola och undervisning av de mest lysande, medkännande människor som genom en klass lektion och professionella samtal med andra lärare ansvarar för att en lekplats och en läsa-högt historia, behandlat frågan utan att någonsin göra mitt barn känner sig som om han hade berättat för någon någonsin att dra uppmärksamhet till honom i synnerhet.

Och situationen har förbättrats. För ett tag. Tills nästa gång ett barn kallade honom fett.

En del av mig känner ett behov av att beskriva min son här. För att försäkra dig om att han inte är fet och att säga alla ord (lång, bred, byggd för stora) som skulle göra någon mindre hårda i sin bedömning av en annan storlek. En del av mig vill att beskriva alla de hälsosamma livsmedel som han gillar och aktiv livsstil han lever, alla sporter han spelar. Och en del av er kanske vill höra att veta att jag inte har kränkt mitt barn genom att förpassa honom ett liv av fetma oduglighet.

Men här är grejen: det spelar ingen roll.

Jag är säker på att de är många meddelanden här — meddelanden om äta hälsosamt och skapa förtroende i våra barn och förmodligen även något om barn bli mjuk på grund av deltagande troféer och self-serve fryst yoghurt och hur de måste skärpa upp som generationer före dem. (Den här gången är det inte allergier. Jag är faktiskt rullande mina ögon.) Människor kommer att dra från detta är vad de kommer. Men det är bara en sak jag vill göra.

Sluta använda ordet "fett" för att beskriva människor. Sluta använda det för att beskriva dig själv, och sluta använda den för att beskriva andra. Sluta varnar dina barn att om de äter för mycket socker de kommer att få fett. Berätta för dem att det kommer att skada sina tänder och sin kropp och sin hjärna, men använd inte få fett som deras straff. Sluta att glömma om pojkarna när vi talar om positiva kropp bilder på tjejer och inte fokusera all vår uppmärksamhet på hur vackra eller unpretty en kvinna kan vara. Pojkar ont också. Sluta göra överviktiga människor rumpan av skämt och förutsatt att de är lata eller ohälsosamma eller olycklig.

Jag läste ett par saker som berättade för mig att lära mina barn att ta tillbaka ordet "fet". Lära honom att det är inte en negativ sak att bli kallad fet om du inte känner för att fett är en negativ sak att vara. Men det är förankrad i vår kultur att FETT = DÅLIGT. Så jag räknar med att du ändrar ditt beteende och att fråga andra runt omkring dig att göra samma sak.

Se, saken är den, att ditt barn inte är den enda du har att skydda. Kanske ditt barn inte riskerar att bli kallad fet. Men alla — alla — finns det risk för att bli kallad något och det kommer att göra ont när de är. Och precis som jag ber dig att inte låta barnen använda ordet "fett" jag lovar att inte låta mig använda ord som kommer att skada dina barn heller. Det stannar inte vid "fet".

Tänk på hur du guard ordet "fuck." Tänk på hur du använder det aldrig framför dina barn och skulle dö av förödmjukelse om de använde det mot ett annat barn.

Allt jag begär är att du gör samma sak med ordet "fet". Eftersom jag har blivit kallad både och tro mig, "fett" gör ont mer.

ADVERT

Lägg till din kommentar