Drottningen Bina I Tredje Klass

Vi kan vara vänner på bussen, men inte i skolan.

Min 8-åring och hennes vänner har redan börjat uppleva betyder flicka mentalitet. Jag har sett flickor sakta att slå på varandra på skolgården samt i baksätet på min minibuss. Flickor som var oskiljaktiga innan tredje klass kommer att börja i fjärde klass som främlingar.

I förskolan, fanns det inte några regler när det kom till vänskap. Pojkar och flickor spelade tillsammans. Den lugnaste barn kunde få kontakt med de vildaste i gäng. Efter de komma förbi finger-målning och lära sig att dela, men en förändring sker. Plötsligt finns det populära flickor, exklusiva klubbar och gäng. Om du tittar noga, det är alltid någon som utesluts. Två små flickor kan spela bra tillsammans, men om du vågar kasta en tredje man i mixen, någon är skyldig att bli uteslutna.

Om du spelar med henne, jag kommer inte att spela med dig.

Av tredje klass, det sociala landskapet av preteen tjej börjar ändra. Halvvägs genom året, en stor jordbävning träffar och skiljer vänskap som har gått starkt sedan dagis. Efterskalv orsaka lite pauser, genom att isolera vissa flickor från resten av klassen. De olyckliga falla i den klyfta som har bildats.

Tredje klass var året då jag insåg att alla inte var min vän. Jag var inför den hårda verkligheten att kotterier och mean girls verkligen finns. Okänt för mig, min bästa vän var att styras över till den mörka sidan. Med en självbelåten titta på hennes ansikte, en av Queen Bee ' s underhuggare gick över till mitt skrivbord och informerade mig om att min bästa vän inte vill vara vän med mig längre. Jag var blindsided. Mina ögon sökte igenom rum för min vän. Det var hon, nära den svarta tavlan med hennes nya gäng, skrattar som om min värld var inte att vändas upp och ner. Hon avstyrde hennes ögon så att inte träffa mig.

Underhuggare stod framför mig med en självbelåtna leende på hennes ansikte. "Hon ville inte såra dina känslor, men..." På den punkten, jag trimmade henne. Var hon väntar på mig för att tacka henne för att låta mig ner lätt? För en kort sekund, jag ville avgrunden för att omsluta mig, men jag visste inte att tillåta det att svälja mig hel. Istället, det gjorde mig medveten om de sociala förändringar som äger rum runt omkring mig. Det tog inte lång tid för mean girls för att slå på varandra—eftersom naturligtvis alla vill vara Queen Bee. Ingen är immun.

Jag hatar att tänka på den dagen när några underhuggare kommer att vända runt och tala om för min dotter att hon inte vill leka med henne längre. Ännu värre, tänk om min dotter blir rekryteras och blir en flicka menar hon? Det skulle innebära ett större fel i mitt föräldraskap.

Det får mig att fundera över frågan, vet du tidigare mean girls höja den framtida Drottning Bin? Jag tror att innebära flickor växa upp till att vara elak moms. Dessa kvinnor fortfarande har behov av att härska över en tajt gäng av vänner med samma exklusivitet krävde de tillbaka när de var i skolan. Om du plockar upp dina barn i skolan en eftermiddag, det kommer inte ta lång tid att titta på the hives—både vuxna och barn—fordran hörn av all-purpose rum. Om Mamma är en kort bärande betyder flicka, hennes avkomma kommer sannolikt att följa efter. De små bina väntar på att vässa sina stingers. Förändring måste börja hos oss.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar