Jakten På Pinterest Perfekt

Jag har alltid tyckt om mitt liv porr: Sunset , Real Simple , Pottery Barn: s katalog. Jag avbryta planerna på dagen att Ikea: s årliga idé boken anländer. Vid vissa punkter i mitt liv, även Dixieline Virke cirkulär eller som en katalog full av drapey kläder och Buddha-tema vägg plack har skrapat min kliar. Och nu är det Pinterest, ett liv-porr superstore att leverera oändliga mängder av vad kink får du av: blomsterarrangemang, upp-cyklade klänningar, däck mönster, pickles.

Detta liv porr, under åren, har lärt mig många viktiga saker. Till exempel, en senaste numret av Sunset tidningen informerade mig om att någon bra camping resa bör ha sin egen signatur cocktail, helst en som omfattar hantverk bourbon endast tillgänglig via postorder från en liten stad i Oregon. Jag hade varit klumpiga genom livet, tänker att ett sex-pack öl kyls ned i floden var ett legitimt camping dryck, men nu vet jag bättre.

"Välklädd," för de flesta av mitt liv, helt enkelt menas att ingen av mina onämnbara var synliga för allmänheten, och mina skor som matchade varandra. Inte mer, mina vänner. Nu förstår jag att round-tå nude-färgade ballet flats i min garderob förkorta mina ben och därmed måste omedelbart bytas ut med spetsiga-toed nude-färgade balett lägenheter. Tack, (ironiskt nog heter) Real Simple . Illusionen av 0,5 extra centimeter av benlängd har oändligt förändrat mitt liv.

Naturligtvis, det är mina fräknar, som efter 40, drabbats av en smärtsam re-branding "åldersfläckar." Lyckligtvis, genom att följa en strikt diet av endast fem steg där ett kemi lab av ingredienser, kan jag minska och eventuellt eliminera deras utseende. Det är sannolikt att ingen kommer att känna igen mig utan min "åldersfläckar", men det är klart viktigt eller att det inte skulle bli en fyra-uppslag.

Utan liv porr, jag har ingen aning om att varje elektronisk apparat i vårt hus är ett Typhoid Mary-i-väntan. När jag återhämtat sig från den bild av några fattiga grad student i uppdrag att beräkna antalet "avföring" molekyler som slungas upp i luften av varje flush toalett, insåg jag hur skrämmande bakterie-ridit vi är. Jag omedelbart beslutade att spendera två timmar per vecka städning mina enheter, i stället för att, som att läsa en roman eller promenader på stranden eller någon av det lata, njutningslysten fritid grejer.

En gång, och jag är inte stolt över detta, jag träffade vänner för en picknick och tog en random grab bag av objekt som redan finns i min kyl. Du vet, en halv kartong med körsbärstomater, tortilla chips och delvis uppäten hummus. Men efter en översyn av mitt liv porr, insåg jag att—åtminstone pressade vegan banh mi var i ordning om jag inte vill ta min bärbara rökare och återskapa en West Coast-inspirerade clambake på picknick bord gjorda av återvunnen barn sidospår och upplyst av kundanpassade luminaria. Dumma mig. Jag har helt enkelt fört en gammal handduk att sitta på.

Problemet är att bilderna i dessa tidskrifter och kataloger är så vackra och glänsande. Jag vill så gärna att mitt liv ska vara som att kasta alla-kuddar-ordnade- perfekt-på-min-soffan, smickrande-nyans på mina läppar, har-du-provat-det-nya-bostäder- truck-ännu. I mina svagare, mindre rationella stunder (läs: under ett andra glas vin), känns det som gör dessa måltider (hemlagade ärtor och färsk mynta ravioli som kräver 13 ingredienser men ändå på något sätt tar bara 30 minuter!), eller bära kläder som (kjolen är ett fynd på $200!), eller måla mitt vardagsrum som exakta nyans av greige (så avkopplande!) på något sätt kommer att göra mitt liv till vad det är tänkt att vara. Detta är särskilt sant när min son försöker övertyga mig om att han inte behöver dusch även om jag kan känna lukten av honom över bean burritos (för tredje gången den här veckan), som serveras på ett bord täckt 742, tillbaka-till-skolan-former som kommer att ta hela kvällen för att fylla ut, i en matsal som oförklarligt har Cheerios på golvet, även om jag inte kan komma ihåg senaste gången jag köpte Cheerios.

Naturligtvis vill jag att transportera mig själv till att bilden av en noggrant kasta multiracial grupp äta rökt anka och dricka något där grapefrukt och rosmarin i en äng tillbaka upplyst av en perfekt solnedgång.

Men det är en illusion, eller hur? Disney princess berättelse för vuxna. Visst, jag skulle kunna göra mitt liv ser ut som om jag slutat mitt jobb, gav upp alla andra hobbies och sparkade ut de tre mess-att göra människor med vilka jag bor. Men mitt jobb har sina belöningar, jag gillar min hobby, och jag är lite fäst på dessa tre människor. Och det är fullständigt utmattande att göra en halv-assed försök till att återskapa den perfektion jag se på Pinterest i lediga stunder kvar från vad som faktiskt spelar någon roll i mitt liv.

Så jag försöker att bryta upp med obeveklig liv-förbättring. Precis som alla bra 12-stepper eller Buddhist, så börjar jag i början, att erkänna problemet: Mitt liv porr håller mig på denna metallbit övertygande hamsterhjul av att göra och att vilja och att köpa i jakten på onåbar perfektion, och det gör inte mig lycklig.

Nu ska jag bara lista ut nästa steg, vilket jag kommer att tänka på så fort jag är klar med elden-rostade poblano sås för enchiladas som jag såg på det här med mat blogg som såg perfekt för kvällens middag gäster.

Baby steps, människor. Baby steg.

ADVERT

Lägg till din kommentar