Det Löfte som Vi Gjort om 9/11

Det var några minuter efter 10:00 och när jag kom ut på min Musik Teori placering examen vid University of Cincinnati Högskola Conservatory of Music. Jag lämnade skrivsalen som mår psykiskt utmattad, tänka på hur utmanande det är att vara en musik student. Jag traskade till huvudkontoret för att klara upp en del administrativa problem med mitt schema, och när jag kom dit, alla på kontoret var hopklumpade tillsammans bakom disken, och tittar på TV. Att jag inte kunde se skärmen, men det lät som ett nyhetsprogram. Jag tänkte, Wow, de är lata här , tittar på nyheterna när de borde arbeta.

Jag frågade i en irriterad röst om någon kunde vänligen hjälp mig. En tjej vände sig till mig, ögonen är lediga, och sade, "World Trade Center ligger ner."

"Du menar, liksom, aktiemarknaden kraschade?" Frågade jag. Hon kunde inte möjligen har inneburit att byggnaden föll ner. Skyskrapor inte bara "falla ner".

"Nej. Byggnaden kollapsade. Det är borta. Det är ingenting. Det är... borta ."

Jag har försökt föreställa mig en gigantisk byggnad som att falla. Men säkert fick folk ut i tid? Det skulle ha varit någon form av avancerad varning om att byggnaden hade varit instabil, eller hur? Var det en jordbävning?

Rummet bröt ut i skrik och flämtar. Någon som gnäller. Jag visste det inte då, men det var då det andra tornet föll.

Jag kunde fortfarande inte se på TV, men nu är mitt hjärta var slående i mitt tempel. Rummet föll olycksbådande lugn och fylld med en tjock, påtaglig rädsla. Jag hörde reportern på TV säga ordet "terrorist", och min hals stängt upp, värkande med den känslan du får när den som du vill brista ut i tårar, men du vill inte att någon ska se dig gråta, så du knyter din käke och allt blir för tajt. Jag backade ut ur rummet, ordet "terrorist" släpande efter mig som ett eko.

Jag ville inte ta reda på vad som egentligen hade hänt förrän efter lunch. Jag inte har en TV, så jag var tvungen att vänta på min rumskompis att få komma hem och låsa upp hans rum, det enda rum i åtta sovrum att hyra med en TV. Av de åtta av oss som bodde i det huset, jag var den enda Amerikansk medborgare.

Jag kände mig som en utlänning som sitter där med mina sju utländska rumskamrater tittade på lite TV, bevittnar mina landsmän att hoppa ut från de höga fönstren och om igen, för att se flygplan rippa genom byggnader, titta på de majestätiska tvillingar grotta in sig på en upprepning rulle. En av mina rumskamrater sa något i stil med, "jag antar att det bara var en tidsfråga innan något sånt här hände i Amerika."

Jag sa till henne att stänga fan. Jag satt för nära TV: n, gråter och skakar. Mina rumskamrater lämnade mig ensam.

Jag har aldrig varit mycket av en patriot, men i det ögonblicket förstod jag att definitionen av lojalitet. Jag vet nu att mina rumskamrater var lika chockad som jag var och helt enkelt inte vet hur man reagerar på en sådan ofattbar tragedi. Men på den dagen, i det ögonblicket, mer än någon annan tidpunkt föregående eller sedan, jag kände mig... Amerikansk . Jag var med offren, de på planen, till de instängda i byggnader, räddare, den skräckslagna människor som kör genom gatorna, de nära och kära i andra änden av mobilen samtal att tala med den förkunskap som de hade endast ett fåtal rusade ögonblick för att säga sina sista ord innan linjen gick döda. Jag kommer aldrig att glömma den känslan av enighet, en produkt av ett delat lidande.

Idag, på fjortonde årsdagen av 9/11, låt oss komma ihåg var vi var, vad vi såg, hur vi kände i de första fruktansvärda ögonblick av chock. Berätta din story i dag, vad det är, eftersom det är en giltig grund av denna händelse. Skicka din upplevelse till nästa generation så att de kan känna djupet av denna förlust med oss. Efter allt, lovade vi komma ihåg?

Aldrig glömma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar