Den Vackraste Frun i Världen

På morgonen, varje morgon, när min make Michael först vaknar, han rullar över och draperier hans långa, magra arm över min kropp. Han smyger upp hakan på baksidan av min axel, hans läppar, torr från morgonen, trycker mot mitt öra. Och med grus för att sova i hans allvarligt röst, sjunger han.

(Det är mer av en chant verkligen. Han är inte den bästa sångaren i världen.)

Men orden aldrig att förändras...

"Du är den vackraste frun i världen..." och hår längs min hals och i min snäckan är alla tall och lyssna.

Jag bär beskurna yoga byxor med en stor hund-tandade formade hål i ryggen och en räfflade vitt linne, ingen bh. Jag hade en dusch för två nätter sedan. Tror jag. Mitt hår är knuten och tovigt mot örngott, som täcker dregla som hade kört ner mina (två) chin(s) i sömnen.

Onödigt att säga, jag är inte den vackraste frun i världen.

Oddsen är, jag är inte ens Topp 100. I själva verket, om det var en tävling som ska hållas, Som Är Den Vackraste Frun i Världen pageant, att de förmodligen skulle diskvalificera mig baserat på längden av mitt ben hår ensam.

Men här är grejen. Han tror verkligen att jag är som hustru. Han tror verkligen att jag är den vackraste.

Mig.

Mig?

Jag hade fyra barn innan jag träffade honom. Jag har bristningar på ställen jag inte trodde var tänkt att sträcka, bakom mina knän och över mina revben. Jag har en kropp som är för lång och ben som är så kort att jag inte kan vila fötterna på marken vid mitt skrivbord. De bara hänger och dinglar där, som att jag är lite udda undergrown tecken på Den Stora Sköna Soffan. Jag bär en storlek tio jeans. Jag äger massor av Spanx. När jag kör (som jag endast göra om jag blir jagad eller behöver för att få till Allt är $1 Dag på frälsningsarmén), min vag tillnärmning av en famn floppar upp på ett farligt sätt. Det är alla apelsiner i tubsockor, svingar sig hotfullt nära mitt huvud med varje steg. Det är lite crazy att producera, låt mig berätta. Och han har sett det skit. Vilja, i köttet.

Han har sett det och han TYCKER att jag ÄR DEN VACKRASTE FRUN I VÄRLDEN.

Det var ett par logiska förklaringar som jag behövde för att utforska. För det första, efter att sätta honom genom flera hemma öga prov med varje app jag kan hitta på min iPhone, jag kan säkert säga tror inte att han har problem med sin vision. Så förklaringen till att HAN INTE RIKTIGT SÅG MIG är ute.

För det andra, att jag säkert kan utesluta att HAN HAR aldrig SETT NÅGON NAKEN eftersom han var En) gift före mig, och B) får eller inte får egen eller en gång har sett en kopia av Playboy Magazine, köpt och läst, enbart för att "kvaliteten skriva" och "informativa berättelser," naturligtvis.

Så hur är det att han inte ser mig som en så otroligt vacker och när jag ser mig själv, allt jag ser är...förstörelse?

Att jag skylla på dig.

Okej, inte du exakt, men den kille som sitter i båset bredvid dig. Och ditt sjunde klass lärare. Och säljare på Victoria ' s Secret som sa till mig, för ett tag sedan, och att de inte sälja sina behåar i min storlek i butiken.

De är att skylla.

Men du... Medan du klättrar in i duschen naken, som önskar en plattare mage, din make är bara att försöka att fånga en bild av ditt rack. Är han inte? Du vet att han är.

Om du vände sig om och sa, "hej kompis, låt oss gå för det här, just här, just nu," tror du verkligen han skulle säga, "Visst, men låt oss släcka först så jag inte har för att se dina bristningar." Egentligen?

Så här är det. Medan fruar tror att de skulle vara snyggare/sexigare/varmare om de bara hade en bukplastik eller förlorat tio pounds, män tror att de är ganska damn hot som de är. Jag har frågat runt. Det är ganska eniga.

Så, som talar om för dig att din kropp är inte perfekt.

Endast personer som egentligen inte har någon betydelse. Endast personer som du inte känner. Bara att samma röst i örat som talar om för dig att du är inte en tillräckligt bra mamma eller värdig en höjning eller inte borde gå tillbaka till skolan eller bära som klänning.

Som säger mig, att berätta för dig, att din kropp är precis rätt?

Bara den människa som lägger ned att sova med dig varje natt. Endast en person som ser dig naken varje dag och skulle kasta ner vad han gör för att möta dig var som HELST, när som HELST för en snabbis.

Bara att röst, i morgon och säga till mig att jag är byggt helt rätt. Den röst som viskar i mitt öra,

"Du är den vackraste frun i världen"

samtidigt som jag stänger mina ögon tight och låt honom försöka hjälpa mig att tro.

ADVERT

Lägg till din kommentar