Det Knytis-Frukost eller Ditt Jobb: Den Förälder som Arbetar Dilemma

Sann historia: jag arbetade på ett företag som chefredaktör. Företaget var på väg att gå allmänheten. Jag var en nybliven ensamstående mamma, mina barns ensam vårdnad och leverantör. Jag gick till min chef och sa till henne att jag skulle lämna vid 4:30 p.m. på torsdag, för att hinna hem i tid för min då 7-åriga skolans resultat. Nästa morgon skulle jag vara på kontoret en timme sent för att delta i sin klass frukost.

"Det är okej", sade jag till henne, "jag kommer att göra upp redigering hemma." Jag var inte frågar. Jag gav henne en heads-up.

"Jag är ledsen", sade hon. "Du kan inte göra både och. Du måste välja en."

"Allvar?" Jag sade.

Hon skulle nog haft en dålig dag. Kanske ett dåligt år. Vad hon sade var det, i efterhand, olämpligt: att jag inte borde räkna med särskild dispens, att om jag visste vad som var bra för mig, jag skulle inte gå till, antingen för att på grund av IPO, mitt jobb var redan på nätet, oavsett hur bra jag gjorde det, och hon bara kunde skydda mig så mycket.

Jag valde prestanda. Min 7-åriga ropade på frukost. Tre månader senare var jag sköt ändå. "Vi kunde inte ens hitta du elden du," sa en representant från personalavdelningen. Det var den första meningen ur hans mun.

I slutet, det var verkligen inte om frånvaro från kontoret, varav bara var skolan-relaterade. (Den andra var för läkarbesök eller—otroligt, de räknas för en out-of-office-rapportering.) Företaget var att gå allmänheten. De ville synas lean i ögonen av investerare. Jag var knappast den enda olycka för att åtstramningar, plus att denna chef inte hade anställt mig—hennes chef hade—som är alltid knepigt.

Men min frånvaro var bekväm ursäkt.

Jag tar upp den här historien som ett förspel till Kan Galenskap, som i slutet av året frenesi som tar tag på så många av våra barns skolor: knytis-frukost och föreställningar och studiebesök och konstutställningar och kaffe-och förälder-lärare konferenser som har blivit bane varje förälder som arbetar schema. Det är inte så att vi inte älskar våra barn eller vill vara där för dem på deras publicering parterna och kör sjunger. Många av dessa händelser, i synnerhet föreställningar, är gripande, meningsfull. Vi vill ha att vara där, jublar dem på. Det är bara det att antalet skyldigheter i dessa dagar verkar ur handen, och vi är rädda för, med goda skäl, för att få sparken.

I hennes nya bok Tumbleweed Samhället: Arbete och Omsorg i en Ålder av Otrygghet, sociologen Allison Pugh skriver, "vartannat år, hälften av arbetskraften i en typisk Silicon Valley-företaget ska ersättas." Förståeligt, i en instabil miljö som high-tech. Men Pugh tillägger: "en Del av det som är nytt här är att arbetsgivarna är företaget en del av dessa omstruktureringar rör sig inte bara i lågkonjunkturer men när tiderna är flush." Med andra ord, det spelar ingen roll om vi är i en lågkonjunktur eller en period av tillväxt: de Flesta av oss vet matta kan vara ryckte ut från under vår professionella fötter som helst.

I en sådan miljö, ingen av oss har råd felsteg. Så varje händelse i skolan vi är ombedd att delta blir att vara rakt på sak, men en annan möjlig ursäkt för att vår uppsägning.

När jag gick i skolan redan på 1970-talet, jag gick till skolan. Det vill säga, jag kvar på bussen varje morgon, och jag kom hem på bussen varje eftermiddag, och mellan mina stay-at-home mor inte plötsligt dyker upp på skolans egendom med en kyckling gryta. Om min mamma eller pappa, som har arbetat på samma advokatbyrå som för fyra decennier—någonsin hade satt sin fot i min skola då det skulle ha inneburit att endast en av de fem saker: en skola spela en förälder-lärare-konferensen (som båda hölls på natten, långt efter arbetstid var över), eller att jag var sjuk, skadad eller avstängd.

Dagens föräldrar har det mycket svårare på alla fronter. I själva verket, förväntningar av föräldrarnas engagemang i våra barns skolor har till synes ökat i direkt proportion till antalet timmar båda föräldrar måste nu arbeta för att göra ändar uppfyller, aldrig tänka ensamstående föräldrar som mig, som bara skruvas.

LuAnn Billett, mamma till tre, är en skollärare som var gift med en matematik professor i Lancaster, Pa. Maj Galenskap berättar hon, "Det är nästan dagligen meddelanden om läraren uppskattning gåvor, begär att främja klassrummet husdjur under sommaren, låtar att memorera för vårens konsert, anteckningar från tal lärare som vill veta om vi kommer att arbeta på [vår son] problem med ljud över sommaren eller om vi planerar att" bara ha kul i sommar och inte göra något skolarbete?' (säkert en kuggfråga, om jag någonsin såg en) och flera frivilliga ansökningar för slutet av året händelser."

Tiden den parallella universum av Luxemburg, lärare Brigitte Wunsch har inga sådana uppgifter. Wunsch, som Billett, är också en mamma till tre, men som ensamstående förälder, att hennes tid är begränsad, som hon säger, är faktiskt helt hanterbar i ett land som Luxemburg.

"Det är helt annorlunda i Europa", skriver hon. "Ingenting är som förväntas av föräldrarna. De kan ta en kaka eller en sallad till sommaren fest, men behöver inte, och behöver inte vara det. De bara måste komma till skolan 15 minuter att registrera sina barn i skolan i rapporten, det är det." Hennes barn har också gratis morgonen dagis och prisvärda skolbarnsomsorg fram till 7:00 p.m.

Wunsch tycker att det Amerikanska systemet är nötter, men vissa Amerikanska föräldrar göra för att njuta av tiden i sina barns skolor. "Jag älskar och ser fram emot att varje morgon har jag bjudit in i klassrummet," sade mor till tre och KONCERNCHEF Nomie Baby Katie Danziger, "särskilt eftersom jag är medveten om att allt detta kommer att komma till ett slut och kommer att saknas." Danziger är sin egen chef, men så rädslan för uppsägning är inte en del av hennes ekvation. Men även de föräldrar med chefer uttrycker en önskan om mer engagemang.

"Som en förälder som arbetar, jag känner ett slags desperat entusiasm för dessa typer av händelser, säger Elizabeth Kennedy, en editor i Richmond, Kalifornien. "Jag kommer att delta i något om det faller utanför arbetstid. Jag bryr mig inte vad det är."

Å andra sidan, när jag satte ut en fråga för fråga för att arbeta föräldrarnas tankar om den frågan, svaret var rungande negativt. ("Vänligen väga om dina känslor om slutet-av-skolan madness med rants, ravepartyn, och/eller åsikter, vänligen" som jag skrev på Facebook.) De flesta av mina respondenter kände sig överbelastade, som om de skulle misslyckas med både arbete och sina barn. Carol Quave, en enda, arbetande mor i Annapolis, Md., uttryckt sin frustration. "Jag är för flippin' upptagen med att skriva om det!!!" hon skrev.

Så, vad ska göras? Skolor kapitulera eller bör företag? Bör vi undvika alla arbetsdag skolan händelser, som i Luxemburg, eller ska vi försöka hitta en gyllene medelväg mellan att landets attityd mot föräldrar engagemang och den nuvarande ohållbara situationen för alla föräldrar, inte bara föräldrar, som många av mina respondenter har påpekat, i Usa?

Sheryl Sandberg, Facebook COO och författare Lean I har ganska öppet talat för balans mellan arbete och fritid och flexibilitet, och lämnade hennes kontor på 5:00 så ofta som möjligt. Med den senaste tidens tragiska förlusten av sin man, hon måste upp att ante ännu längre. När det finns två föräldrar, skyldigheter kan delas. Med endast ett val att visa upp, eller inte, blir det mer komplicerat. Och ibland hjärtskärande.

Jag vet. Jag har levt med denna komplikation och heartbreak i nästan två år nu, och mina barn är inte glad över det. "Du missar allt!" han nyligen klagade. Detta är naturligtvis inte sant. Jag hade bara missat ett möte i samhället, som äger rum varje måndag morgon på hans skola, och den skolan spel natt, som jag skulle på något sätt misslyckats med att sätta i min kalender. Men för honom kändes det är sant, vilket gör att det är sant.

Problemet handlar om olika mål. Företagets mål är att tjäna så mycket pengar som möjligt. En förälder har som mål att vårda. Skolans mål är att lära barn och för att få föräldrarna involverade i denna utbildning. Barnets mål är att bli älskad, eller åtminstone att inte vara den enda killen utan en förälder vid frukost.

Dessa mål är alla ständigt förbi varandra.

Det skulle vara lätt—och billigt—för att säga att företag bör ge mer flexibilitet, och föräldrar ska bara lära sig att acceptera att de inte kan delta i alla händelser, och skolor bör förvänta sig mindre delaktiga, och barn ska bara suga upp det. Men vi vet att ingen av dessa saker kommer att hända, eller åtminstone de kommer inte att hända över en natt.

Men förändring på den här fronten är möjligt. Jag vet det. Tänk på det här sättet: När jag födde mitt första barn, tillbaka i 1995, som jag aldrig såg en gång en far att gå runt med ett barn i en sele under arbetstid. Inte en enda gång. När jag födde barn Nr 3, 2006, ett barn som bär far var inte längre en enhörning. Han var en välkommen närvaro, hoppas.

På samma sätt, om skolorna kunde långsamt lätthet upp på föräldrarnas engagemang—eller åtminstone ändra på det engagemang till mer husmanskost middagar än frukost och schema skolföreställningar närmare till 7:00 p.m. än till 6:00 p.m.—kanske företag kommer att vara mer villiga att ge oss en större flexibilitet att delta i dem.

Jag har faktiskt tro att detta kan ske genom att den tid som mina barn föder sina barn. Men vi har alla att göra buller om det: Prata med din skolledare, tala till dina chefer. Berätta för dem hur saker och ting är nu är att göra alla människor olyckliga, inklusive och mest saliently våra barn.

Hur som helst, gotta run. Det är 4:30 p.m. Mina barn efter-skolan-program går bara till 5:30 p.m. Mitt kontor ligger en timme från hemmet. Här hoppas jag kan smyga ut utan att någon märker det.

ADVERT

Lägg till din kommentar