Den Perks att Ha en Autistisk Tonåring

Min äldsta dotter som har autism. Hon var född precis som autism statistiken började stiga och innan någon riktigt visste vad de skulle göra med ett barn som mitt. Nu är hon tonåring och jag har inte bara kommit till rätta med en framtid som kan se lite annorlunda än jag hade tänkt, livet har också lugnat ner sig tillräckligt för mig att se många fördelar med att ha en tonåring med autism.

1. Sjutton år och räknar och jag har inte fått utstå en enda pojke band konsert. Min dotter har inget intresse i pop kultur och om hon gjorde det, hon skulle behöva öronproppar och industriell hörlurar bara att kliva in, så det är klart, jag skulle bära samma sak att se till att hon inte sticker ut i mängden.

2. Mode är en icke-fråga. Så länge som det är bekvämt att hon inte bryr sig. Jag har vågat sig in i de butiker där du kommer att lukta som om du simmade till kassan i en pool av deras köln och snävt gjorde det utan att drunkna. Min dotter kunde bry sig mindre om vad hon bär, vad du bär, vad jag bär. Det är skönt, för henne, för mig, för mitt luktsinne.

3. Samtidigt kan det inte vara ett övermått av ögonkontakt som händer här borta är det inte på grund av att hon stirrar ner på en telefon, textning någon som hon skulle mycket hellre pratar än mig, med en hastighet snabbare än jag någonsin var i stånd att uppnå i min high school skriva klass.

4. Att du aldrig behöver undra vad hon tänker . Det kommer bara rätt ut. Hon kommer att berätta för dig om du är sent, för tidigt, för högt i hennes väg, att gå fel väg, you name it. Det är ingen som katter kring het gröt och egentligen kan man inte säga "katten kring het gröt", för om du gör hon kommer att berätta för dig som inte är vettigt.

5. Utegångsförbud är en icke-fråga. Jag kommer ihåg de dagar av förhandlande med min egen mamma och även nätterna för att försöka tå i huset efter den dag förhandlar visat sig vara misslyckade. Jag kan glatt skryta om att jag vet var min tonåring är varje fredag och lördag natt. Om hon drar en all-nighter det är på grund av att någon glömt melatonin.

6. Vi sparar på bilförsäkring . Jag har inte tillbringat en enda natt att ligga vaken och väntar för garage dörren för att öppna eller stänga eller för henne att köra igenom det.

7. Jag är fortfarande vän med henne . Jag har märkt att det finns andra människor som hon skulle mycket hellre se än mig, men för det mesta, tid med Mamma är fortfarande på hennes lista på saker hon kan tolerera och jag kan låtsas att jag är cool tills resten av mina barn blir tonåringar och berätta för mig annars.

8. Hon är tillgiven. Vi har aldrig hit gör-inte-ens-andas-på-mig fas. Hon kommer att hålla min hand, dela ut kramar och utan tvivel skulle sitta i mitt knä om vi inte har samma storlek.

9. Inget drama. Okej, vi har vår beskärda del av drama, men det är mer av dig-skruvas fast-upp-min-schema-buss-är-sen variation inte att innebära teen girl drama som sker i alla andra hushåll. Det är ingen elak, hon sade detta eller hennes pojkvän gjorde detta att gå på här borta, vilket leder till mitt sista och favorit sak om min tonåring med autism...

10. Hon är snäll och oskyldig. Det är allvarligt inte menar, skadliga ben i sin kropp. Hon kommer att behandla den samma oavsett om du är rik, fattig, berömda, hemlösa, 2 år gamla, 90 år gammal, kan inte prata, kan inte hålla käften, att hon inte bryr sig. Hon kommer aldrig att tala bakom ryggen, viska om din dålig hår-dag eller spin sanningen.

ADVERT

Lägg till din kommentar