De Förmåner med att Vara 40-Någonting

Det är inte fåfänga som får mig att ljuga. (OK, kanske lite fåfänga!) Mestadels, jag vilseleda dem eftersom en gång hörde jag en liten flicka runt 3-år-gamla berättar ett rum fullt av människor i min dotters dans klass som hennes mamma var 47. Hennes mamma bara svarade med att frysta leende som vi alla använder när våra barn späka oss, men vi låtsas att vi inte har något emot.

I kölvattnet av att ålder-utflykt och resulterande tight-lipped leende, jag bestämde mig just då och det skulle jag inte dela med mig av min faktiska ålder med mina barn. Skulle det vara några ovälkomna meddelanden i trångt väntrum i min framtid. Detta försvar kommer inte att hålla om, sina matematiska kunskaper blir bara bättre och bättre.

Alla bedrägeri åt sidan, som fortysomething har vissa förmåner:

Du kan alltid identifiera den gamla eller inaktuella objekt på bilden på Facebook.

Du är tänkt för att "gilla" den om du vet vad det är. Vilket syfte har dessa tjänster tjänar förutom för att göra betraktaren som vet vad det är känner mig gammal? Och säg inte att nostalgi! Gamla människor använder detta ord för att beskriva gamla människor saker.

Du kan räkna med en vänsterhänt komplimang för att hjälpa dig att öva din barmhärtighet.

Du vet de, som, "Du ser bra ut för fortysomething ." Här är ett tips som förgyller givare: komplimangen "du ser bra ut" aldrig borde ha ett kval. En annan av mina favoriter: "jag hoppas jag ser som bra när jag är i din ålder ." Allt jag höra under den här är, "jag är sååå mycket yngre än du."

Ni ihåg när spelenheter innehöll en orange knapp och en pinne.

De kallades joysticks (!), och de förstörda tummarna. Dagens controllers flummox mig. Det är för många knappar med bokstäver och piltangenterna. Tydligen, en orange knapp och en pinne är alla mina hand-öga-koordination kan hantera.

Du hör din musik på oldies-station.

Den första låten jag hörde på oldies station "Every Breath You Take" av Polisen. Nästa var det en U2-låten. Dessa var inte på den mjuka rock, Jul-musik-i-oktober-station heller. Jag hörde det på Mr Sandman station för din mormor! Naturligtvis kan du säga jag är fortysomething bara av det faktum att jag har lyssnat på en verklig radio station under de senaste fem åren.

Du har massor av super söt pool cover-ups.

Jag älskar pooler och simning. Men jag gillar inte att bära en baddräkt i det offentliga, särskilt kring unga och barn-mindre. För att kompensera för min naturliga nedgång, jag har baddräkt cover-ups. Vem behöver en platt mage när du klär dig som om du är på en plåtning för en Chanel No. 5 annons? Dessutom badkläder är alltför vågade dessa dagar för min smak. Jag gillar inte att bära bottnar att lämna mig undrar om min C-section ärr visar.

Du vet hur en fax.

Fax är en förlorad kompetens. Om du har spelat bra effekt för en fax, jag satsa en hel del personer under 20 år inte skulle veta vad det är.

Du har gjort en mixtape.

Inte en spellista, en verklig, ingen skojar, spela in-det-på-din-boom-box mixtape. De av oss som har gjort det vet att du har att träffa paus innan du slog stopp, så att du inte har vidrig klick i ditt band uppspelning.

Du kan åka skidor.

Du kan göra en snöplog, en stam Christie—och kanske till och med vet hur man parallellt. (Snowboardåkare är så vilse just nu.)

Ni ihåg när badskor innebar skor.

Innan den synliga trosa linje blev ett mode brott bestraffas genom att förlöjliga, thongs var sandaler som bara hade en rem mellan tårna. Jag säger flip-flops nu, men det var en kamp. Katalysator för förändring var när jag berättade för min chef att jag behövde gå och sätta på mig mina trosor, och han hade en obehaglig blick på hans ansikte. Eeew!

Du minns när Botox var ett gift, inte en behandling.

Jag kan se mitt "arga 11s" återspeglas på min skärm när jag skriver detta. Lika mycket som jag älskar dessa små linjer att meddela min ålder att alla jag möter, det finns inget sätt jag kommer att injicera gift i dem. Jag tjänade dessa rynkor genom år av neurotiska oroande och även felsökning trådlös router frågor på mitt hemnätverk. Jag kommer att bära dem med gift-fri stolthet och en super stor mängd olika ansiktsuttryck.

Du känner igen när en servitör eller servitris behöver ett bra tips.

Min man och jag var kardade, när vi beställde skull på en sushi restaurang. Vi såg bra som natt, men inte att bra. När vi grävde ut våra IDs jag genomförde min impuls att peka på min kråka fötter, och han kämpade sin impuls att peka på hans hårfäste. Oavsett om kardning var låtsad eller uppriktig, det fungerade. Vi tippade väl.

Så du kan se jag njuta av en hel del fördelar från att vara i min 40-talet. Ärligt talat, det kunde vara värre. Efter alla, varje dag ovan jord är en bra dag. Skulle jag dricka blod av en twentysomething att stjäla hennes ungdom och makt? Inte ännu.

Men jag kanske kan be henne att vara min kropp dubbel på nästa pool party jag delta.

ADVERT

Lägg till din kommentar