6 Fördelar Med att ha ett Autistiskt Barn

Att vara mamma till två barn med autism är inte utan vissa fördelar.

Missförstå mig inte, att Mina pojkar verkligen sätta ut den "extrema" i föräldraskap. Men när jag pratar med mina vänner som höjer neuro-typiska barn och jag lyssnar på deras många frustration i att höja dem jag har märkt att ett antal svårigheter som vi inte delar. I själva verket, jag har en mycket lättare tid av föräldraskap Problem Bröder eftersom de inte engagera sig i många av de "normala" beteenden av deras NT kamrater.

1. Inget Gnäll. Mina pojkar inte gnälla. Någonsin. De kan skrika högt som vilda banshees på tider då deras utvecklings-begränsningar som förhindrar dem från att använda ord för att uttrycka sitt missnöje med något, men att de aldrig ta till den ständiga naglar på svarta tavlan gnälla som varar i timmar och lämnar en mor vit knuckling det genom dagen.

2. Brist på Syskon rivalitet. Att växa upp med två systrar minns jag alla de upptåg som vi använde för att dra som lämnade vår mamma som vill sälja oss till zigenare. Varje resa i bil, affär besök, och familje-fotografering var lastad med de gnäller om, "MOOOOMMMMM Woods petade mig!", "MOOOOMMMM, söndag rörde vid min nya Barbie och gav den baciller", "MOOOOOMMMMM, Molly plockade hennes näsa och rörde vid min kudde!" Verkligen, jag vet inte hur någon av oss bodde tidigare i 10-års åldern.

Tack och lov har jag aldrig behövt uppleva detta med mina egna barn. Mina pojkar tenderar att styra bort från varandra och gärna njuta av sina egna böcker, filmer, eller leksaker som är oberoende av varandra.

3. Ingen Mode Medvetenhet. "Men MOMMMMM, alla har mer Silly Bandz än mig!", "Jag kan inte bära DET! Alla barnen kommer att göra narr av mig om jag inte har sådana och sådana jeans!", "Jag är INTE klädd i vad som helst som kommer från Walmart Mamma!" Tack och lov att mina pojkar kommer aldrig att uttala dessa ord. Individer med autism inte känner igen den sociala önskan att passa in och följa publiken. De är sin egen publik och de som på det sättet.

4. Avsaknaden av Girighet & Tävling. Tack och lov att mina pojkar inte spendera Julen morgon räknar som har mer julklappar än den andra. Om pengar är lite tight och de har bara en present på sin födelsedag de är överlyckliga med vad de har istället för att vara arg på att det inte var mer. I själva verket, jag kan besöka de lokala barn sändning butik och köpa en försiktigt används leksak för en fjärdedel av priset för en ny och de kunde bryr sig mindre. De är glada över att ha något som är nytt...även om det bara är ny för dem.

5. Att inte höra "VARFÖR???" Oändligt. Om det är en sak som jag är mest tacksam för att ha barn med autism är det att jag aldrig att lyssna på den störtflod av gnällig annons-leda "VARFÖR?" - frågor. I allmänhet, personer med autism inte tolerera att inte veta vad som kommer härnäst. Detta är anledningen till att frågan "Varför?" gör dem obekväma. Det autistiska sinnet föredrar att veta svaret på en fråga innan du frågar det. Åtminstone, att de föredrar ett enkelt "ja" eller "nej" - svar över det okända som kan följa frågan, "Varför?"

6. Rutin. Mina barn har en mycket uppsättning rutin att deras dagliga liv. Deras kostvanor är tråkigt och ganska begränsat men dessa begränsningar gör också måltid gånger på ett kick. Jag vet att så länge jag har bröd, ost, och chocolate chip cookies i huset pojkarna är inställd för livet. Noa har en bestämd missbruk Pepperidge Farm Guldfisk-Kex, men andra än att mina barn är easy-peasy ätare. Jag behöver inte lyssna till mina barn gnälla och klaga på att de är med jordnötssmör och gelé IGEN eller att de vill prova dessa dyra yoghurt snacks alla deras vänner har i sin lunch.

På samma sätt som pojkar älskar att titta på samma Dvd-skivor och episoder av Dora Utforskaren eller Yo Gabba Gabba om och om igen. Och samtidigt som jag ibland klagar på att titta på Hitta Nemo för 1,342,893 e gången jag är glad över att känna samma film som får dem att skratta i alla samma ställen varje gång. Dess enkla och ändå så vacker.

Jag har aldrig varit en Pollyanna optimist, men jag är varken en kallhamrad pessimist. Istället finner jag mig själv att vara mer av en realist och verkligheten säger att när du lyfter upp barn med autism, oavsett om det är hög-fungerande Aspergers eller en diagnos av djup autism, är det viktigt att du hitta glädjen i små saker. Som ovan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar