Den Perfekta Mamman

Det är en av de dagar då jag mår ganska bra om mig själv. Jag har på rena byxor, smink och mitt hår är upp. Jag kommer ihåg att borsta mina tänder och faktiskt få tandkräm till skum före med att spotta ut det och ras till barnet som gillar att gnaga på bärbara sladdar.

Skötväskan är packad, de rullar prydligt instoppad i en Bella Band (oh yes, jag bär fortfarande en domare bort), och mitt hus är delvis rena för en liten "Åh! Jag har redan gjort de rätter som" plocka upp mig när jag kommer tillbaka hem.

Jag är redo. Vi är redo.

Det är sagostund på biblioteket.

På väg ut, är jag säker på. Jag ser ut och luktar rent – så en seger hela vägen runt. Mitt barn är prydligt klädd (mycket bättre än mig, vilket verkar vara normen i dessa dagar).

Jag tar min plats på biblioteket i cirkeln bredvid en mamma som ser ut som mig – inga krusiduller, halvt vaken och bara glad för att ha gjort det ut dörren sans barf. Vi ler trött men glatt på våra små när de öga upp varandra. Hennes barn också ser bättre ut än henne. Kanske är det de nya kläderna de får varje 3 månader. Kanske är det den 2 skuldfri tupplurar per dag.

Vi klappa, sign, sign, pat, och rulla vår väg genom en halv timme. Böcker är lästa, låtar upprepas. Jag chattar med den nya mamma bredvid mig. Jag känner mig glad över att ha fått en god vän. Jag känner mig nöjd med mig själv.

Då ser jag henne.

Den Perfekta Mamman.

Perfekt, oklanderligt klädd i en skarp blus och en VIT kjol – vi båda stannar och ser ut som hon graciöst gör rörelser – towheaded barn i hennes knä också att vifta med. Hennes hår är helt i plats – böjda och poofed att studsa runt hennes ansikte. Hennes barn, hon tittar upp på henne i tillbedjan, som min huvuden för plug in på väggen.

Sitter bredvid henne lika vackra vänner hon bara strålar Ultra Moderskap. Det finns inte ett uns av fett på henne – kanske hon är barnflicka? Och ändå vet jag att detta inte är sant. Hennes ben är vältränad och solbränd, hennes leende är vit och allt hon säger är uppfyllda med en nick från alla andra mammor i gruppen. Jag har på jeans för att dölja blekhet av mina ben (som liknar en död person). Ringen på hennes finger semi persienner mig från andra sidan rummet.

Jag är avundsjuk. Jag känner mig plötsligt otillräcklig som mamma – fan – som en människa. Jag har lust att kräkas lite i min mun men inser att då skulle jag lukta som att kasta upp. Så.

Vi alla huvud ut genom dörren. Hon lägger sin skrattande barn i ett $1,500 barnvagn som min skriker och kastar sig bakåt mot mig. Vi åker längs trottoaren, och jag förundras över de vita kjol. Jag skulle inte göra det på dörren i sak – hon gjorde det för att berättelsen tid och plats tillbaka gratis. Också, att kjolen skulle inte passa över mina lår. Märker singular användning av låret.

Jag är fast bakom henne när vi går till våra bilar. Hon chattar med sina vänner om en ny BMW, ett tillägg till deras hem för en aupair, hennes man avsluta sin vistelse vid det lokala sjukhuset. Jag kom ihåg att vi är av kattmat, och att leta efter källan till lukten av död som kommer från baksätet på min bil. Ganska säker på att det är en blöja. Inte säker på var det är. Eller hur länge den varit där.

Känner mer och mer osäker, tant, fett och missnöjd med mitt liv, jag kommer fram till min bil för att sätta mina barn i. Jag tror att om naptime. Som jag spänne henne, hon tittar upp på mig med stora ögon. Och ler. Då klappar min hand.

Mina ögon fylls med tårar när jag inser hur dum jag har varit. Och dömande – eftersom jag nästan hatade någon helt enkelt från deras status i livet.

Och även om det skulle vara så lätt att avsluta detta med ett, "Hon är nog olycklig, och i en hel del av skulden," det skulle inte vara rättvist. Hon kanske har $50 miljoner kronor i banken och att vara en blond Moder Teresa.

Det handlar inte om henne. Det handlar om mig. Att vara trygg i vem jag är såsom en moder, som kvinna, som människa.

Till min dotter, jag är den perfekta mamman. Men om jag inte kan se det, acceptera det för vad det är, kommer hon inte heller en dag. Hur kan jag lugna henne med att hon är fantastisk, vacker, och särskilt om jag inte känner så?

Jag skulle också vilja gå ner till hennes hemlighet av att bära en vit kjol hela dagen, samtidigt som att bli mamma, men det är att sätta ribban lite för högt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar