Föräldraskap Stunder som jag inte Kan Glömma, Även Om jag Vill

För några veckor sedan, mina pojkar fann fotoalbum från sina barn år – tillsammans med ett par något tvivelaktiga bilder tagna under en pre-kids resa till Irland med några goda vänner, kan jag tillägga. Jag säger att de "hittade" foto böcker, även om de inte var dolda eller förlorade (de sitter på en hylla i vår matsal i vanlig syn) eftersom fotoböcker har blivit som vitt brus i atmosfären i vårt hus. Förbises. Ignoreras. Glömt.

När min äldsta son var född, att jag var besatt med milstolpar och bevara varje minne. Hans första leende, första skratt och första tanden var alla registreras och firade som ingen annan bebis i historien om spädbarn hade någonsin log eller skrattade innan. Milstolpar som att rulla över, sitter på egen hand, och kryper fotograferades och skickas ut till familj och vänner som inte kunde ha brytt sig mindre om det faktum att min bebis var nu äter krossade bananer.

Föräldraskap böcker alla berättade för mig att det var dessa saker som jag bör hålla koll på, att det var dessa saker som jag vill komma ihåg. Men vet du vad? Ser tillbaka, den traditionella milstolpar är inte de saker som jag minns. Jag kan inte komma ihåg vad mina söner' första ord var, och jag kan bara vagt att berätta när de träffades ett antal typiska milstolpar. Och ärligt talat, jag vet inte ens riktigt bryr sig så mycket om att komma ihåg dessa saker.

För några veckor sedan Jessica Dimas skrev en riktigt gripande artikel om de stunder hon kommer ihåg från baby år, trots att hennes barn kommer inte ihåg dem. Hennes artikel fick du mitt i mamma soft spot och belyste det faktum att det är personliga delmål som vi kommer att minnas. Kittla fests och mjuka kyssar och håller små fötter, kanske. Och även om jag inte kom ihåg något kittla fests med mina söner, och barnet månader var fylld med mer tårar än mjuka kyssar, jag har verkligen min egen Jag-Kommer-Ihåg: s – saker som att dansa och lång barnvagn promenader och mer dans.

Men tillsammans med alla dessa söta söta stunder som jag minns, det finns en hel massa av föräldraskap stunder som jag inte kan glömma, oavsett hur hårt jag försöker...

Till exempel, jag kommer aldrig att glömma första gången mina barn bajsat i badkaret, det var första gången han kräkts offentligt, eller första gången han kräktes om mig .

Jag kommer aldrig att glömma blöja blowout som täckte hela mitt knä i skit och krävs en sax för att skära av sin onesie .

Jag kommer aldrig att glömma första gången han kissade på mig (första dagen hem från sjukhuset).

Jag kommer aldrig att glömma första gången han lite annan barn – eller första gången en annan unge bet honom.

Jag kommer aldrig att glömma den första dusch som jag tog när vi var ensam hemma och han var vaken, uppspelning i det andra rummet. (Det var den snabbaste och guiltiest dusch av mitt liv.)

Jag kommer aldrig att glömma det första samtalet hem från sin lärare för att informera mig om att han hade varit med "pottan ord" på förskolan.

Jag kommer aldrig att glömma första gången jag fångade honom smeka sig själv. (Och tänker för mig själv: Detta är normalt, eller hur? Någon tala om för mig att detta är normalt. )

Jag kommer aldrig att glömma alla de andra gånger när han gjorde något som jag var ganska säker på att var inte normal tills jag pratade med en annan förälder och insåg att, ja, att det var normalt i och med att barn-göra-dumma-saker typ av väg.

Jag kommer aldrig att glömma första gången han sa "fuck." (Och hur jag var tvungen att prova så svårt att inte skratta.)

Och jag kommer aldrig att glömma...vänta lite, vad är det jag säger? Självklart, jag kommer att glömma. Vi vet alla att moderskap helt mässar upp våra hjärnor.

Men åtminstone när jag glömmer, jag ska ha denna lista för att påminna mig.

Relaterade inlägg: Varför Utvecklingsmässiga Milstolpar Är Skitsnack

ADVERT

Lägg till din kommentar