Ju Äldre Jag Blir, Ju Mer Jag Liknar Maleficent Under Den Tiden Av Månaden

Någon gång minns jag att någon sa till mig att perioder blir lättare när man blir äldre. Jag skulle vilja att jaga den personen ner och göra dem äta sina ord—toppad med Tabasco sås och förnekat all vatten—eftersom det, för mig och många andra kvinnor, detta kunde inte vara längre från sanningen.

Med varje år som går, jag finner mig själv att bli alltmer upprörd och fientliga precis innan och under min menstruationscykel. Vi pratar inte "pojke, hon har en dålig dag" butterhet. Nej, nej, nej, vi pratar Maleficent nivåer av giftet, whoppers av fientlighet, enorma buttloads av motstånd mot allt fluffig och täckt i glitter. Unicorn? Ta dess horn! Söt, flygande fjäril? Det är ingenting annat än en ynklig klädskåp mal. Ingenting är heligt. Ingenting är säkert. Och med åldern, det verkar bara bli värre.

Mina perioder som används för att vara förutsägbar. Jag har alltid vetat att när jag skulle börja, ge eller ta några dagar. Jag kan planera framåt om jag ska gå till en nudiststrand eller skjuta upp och besöka en vax-museet och samtidigt på semester. Det var uppenbart när jag kunde säkert ha vit och när jag var tvungen att gräva ut min Ozzy Osbourne-ensemble. Jag hade övertaget på Mamma Satans Natur. Nu? Det är som lotteri, förutom att du aldrig vinna.

Inte bara har mina perioder blir oregelbunden, men intensiteten och längden av var och en skiljer sig lika mycket som respektive ordförråd på Eminem och Påven. Jag vet inte hur länge jag kommer vara offer för Haj Vecka, och jag vet aldrig om jag ska välja ett trosskydd eller hoppa direkt till det Beror på. Det är löjligt. Jag inte längre har mensvärk. De är mer som menstruation skalv , vulkanutbrott som orsakar varenda centimeter av min kropp att värka. Även mina tånaglar pirra i plågor. Jag svär att jag kan känna mina äggstockar att skaka av skratt. Dessa tikar.

Och det är inte bara fysisk smärta heller. Det är också den lilla frågan om uppblåsthet. När jag var ung, jag skulle svälla lite, men inget utöver det vanliga. Det såg ut precis som en svalde en baseball. Snabbspola framåt 20 år, och jag är en vandrande pustade bakverk, en vatten hoarder. Allt jag kan passa in är män träningsbyxor och en slip-on sport-bh. Min mage rivaler som en gravid kvinna, vilket är ganska ironiskt, med tanke på den situation som är för handen.

Den medföljande humörsvängningar också likna graviditet symptom, utom alla önskar de var fortfarande svänger. Nu är mitt humör skulle snarare sväva och attack. Jag kan gå från glad att "jag ska äta upp dig" på mindre än 20 sekunder. Jag kan inte se glaset som halvfullt även när du fyller upp hela vägen. Stämningen skalv är så intensiv att du inte ska försöka knäcka ett skämt om denna gång i månaden runt omkring mig. Säger saker som "surfar den röda vågen" eller "red sails in the sunset" kommer att släppa lös en ocean av Carrie-på-den-Bal på din röv. Klichéer är inte längre roligt. De kan ha varit år sedan, men inte nu längre, speciellt om du är manliga och du säger dem. Jag är praktiskt taget blödande till döds här. Vad sägs om lite sympati?

På tal om medkänsla, choklad och glass är överlevnad mekanismer—inte min, men din . Så ge mig en stor balja Ben & Jerry 's och en påse med Hershey' s Kisses, och nästa två, kanske tre, kanske fyra eller kanske sex dagar kommer att vara över innan du vet det!

Nu, om du ursäktar mig, det är dags att bryta ut värmedynan och slå på Den Bärbara Datorn . Denna flicka blev bara Mount St Helens.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar