Myten Om Skydd

Det är en central och olidlig föräldraskap ögonblick då vi inser att vi inte kan skydda våra barn från världens ondska. För dem av oss som tillhör genom 90-talet och 00-tal, det känns ibland som vi har bombarderats med händelser som påminde oss om denna hjärta-bet faktum. Även om en av de svåraste sakerna i föräldraskap var att släppa myten att jag kan skydda mina barn, det var något ännu svårare ännu inte kommit.

För min familj upplösningen av denna myt började den 13 Mars 1996. Jag hade två barn i förskolan och en annan stängning på sin förfallodag. Dagis klassrummet massakern på morgonen i Eskilstuna, en liten Skotsk stad, skickade mig i gungning, för jag kunde inte hitta en enda ursäkt till varför mina söner, utbildas i en liten engelsk stad, inte skulle ha kunnat skada ' s sätt. Föräldrarna var rädda, ett folk som sörjer och bara hoppas på att vi kan hålla fast vid, var att sådana handlingar av outsäglig ondska skulle sällan, om någonsin hända igen.

Som varje förälder, för veckor jag var hemsökt och kände raw. Jag tror att känslan av exponering kom från att släppa illusionen om att, även om mina barn var små, även om millennials de var inneslutna i en värld som syftar till att säkerställa deras säkerhet, sådan säkerhet kan aldrig vara säker. Att veta något och upplever den insikten, för mig, var två olika saker.

I många år visste jag att denna sanning och mina barn inte. De har lärt sig av Columbine och fortfarande antingen tror att sådana fruktansvärda händelser inte skulle komma in i våra liv, eller som om de gjorde det, att jag som förälder kan erbjuda dem skydd.

Sedan hände 9/11. Med vårt hem och barnens skola 40 km norr om World Trade Center, rusade vi hem dem från skolan och gjorde ingenting för att skydda dem från sanningen. Lika rädda som de var fann jag att de fortfarande var unga och trodde att de levde i deras överordnade skydd.

Men dagen Marathon bombningar, när min college son ringde från Boston för att säga att han hade det bra och inte i närheten av explosioner, han låter inte rädd eller ens panik. Han visste att jag skulle oroa sig för var han var och ville bara erbjuder trygghet. Han och hans vänner reser ofta gatorna som Marathon var kör och så kändes det väldigt nära honom.

Men då hörde jag det. I mellan fraser vi har alla sagt till varandra, "jag kan inte tro detta. Det är bara så hemskt", var den smärtsamma erkännande av att han kanske har varit där.

På en annan dag, en annan vecka hade han gått längs de gator där bomberna var kvar. Han kanske ville att jag skulle berätta för honom att det var okej, att han skulle vara säker i staden han har vuxit till kärlek. Men han och jag och världen runt omkring oss är längre än så. Och samtidigt på ett mycket rationellt plats i våra barns sinnen de vet att de inte i vårt skydd, är det en händelse som denna som får dem att uppleva det på en instinktiv nivå.

Så här var det, nu när han och jag erkände att jag hade aldrig riktigt kunnat skydda honom, att vi hade både varit utsatta och att jag bara hade känt till det. Den svåraste dagen var inte när jag insåg att jag inte kunde skydda min son, det var när han gjorde.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar