Den Mor som jag Trodde att jag skulle Vara

Jag har alltid vetat att jag skulle ha barn, det var bara något i korten för mig. Jag minns att jag som tonåring och talar med en vän om där vi såg oss vid 35, och mitt svar var, gift med barn. Hon sa att hon aldrig var med barn eftersom hon skulle aldrig mer kunna vara "den moder hon ville". På den tiden jag trodde att hennes ord var så bisarr, så konstigt. Hur kunde hon veta om framtiden? Du är den person som avgör hur du kommer att agera, vilken moralisk kompass kommer du att följa. Du avgör din framtid. Vid 15, jag var verkligen i hela dogm.

Nu ser tillbaka på det samtalet, jag är chockad över de ord av visdom som ges till mig av en person som var så ung. Hon var helt OCH HELT rätt på. Jag är inte alls som den mamma jag trodde jag skulle vara. Det betyder inte att jag inte är en bra mamma, även om jag har mina stunder av total galenskap. Men jag är inte "som mamma". Som imaginära hjärnspöke aldrig skulle kunna flyga runt här.

Mamma Trodde jag att jag skulle vara: Mina barn kommer alltid kunna prata med mig om något, och jag kommer inte att döma dem.

Mamma jag Är: De talar till mig, om vad som helst, och jag bedömer att den ständigt kärleksfulla skit outta dem. Jag dömer dem så hårt jag är Domare Judy. Jag vet inte alltid hand ner en mening, men tro mig, jag domare. Och de är inte ens tonåringar ännu. Oy.

Mamma Trodde jag att jag skulle vara: Mina barn kommer alltid att kunna plocka radiostationen i bilen.

Mamma jag Är: Fuck det. Efter att ha hört Timmer en miljon gånger jag plocka radiostationen. "När du har en bil du kan lyssna på vad du vill." {Har jag bara säga det? Min mor brukade säga att}

Mamma Trodde jag att jag skulle vara: jag kommer att spela aktivt med mina barn hela tiden.

Mamma jag är: jag kan inte tro att jag ens trodde att detta var möjligt när jag var yngre. Som jag faktiskt tyckt illa min mamma ibland för att jag inte tror att hon lekte med mig tillräckligt. Och hon lekte med mig en hel del! Mellan hushållsarbete, syskon, drop-offs och pick-ups, jag har tur om jag får äta en måltid sitter ner. Spela med dig? Ett annat spel av Candy Land? Vi har redan spelat fem. Du måste skämta.

Mamma Trodde jag att jag skulle vara: Mina barn kommer att resa. Vi kommer att se världen tillsammans.

Mamma är jag: Resa kostar pengar. Att resa med små barn är ett sinne bedövande belägringen för att jag inte vill på min värsta fiende. Den sista resan vi tog en två timmars bil resa till en fotbollsturnering och jag faktiskt betraktas som sätter silvertejp över munnen av de äldre två. Resor? Jag vet inte jävla tänka så.

Mamma trodde jag att jag skulle vara: Vart och ett av mina barn kommer att ha sin egen personlighet, och jag kommer inte att låta deras beteende, bra eller dåligt, ändra hur jag känner om mig själv.

Mamma jag är: Fel, fel, fel. När de åstadkomma något fantastiskt, jag känner mig också fantastisk. När de agerar som djur, jag ser det som en direkt återspegling av mitt föräldraskap misslyckanden. Bara för att jag känner på detta sätt gör det inte rätt, men det är fortfarande hur jag känner.

Nej, jag är inte den mamman jag trodde att jag skulle vara. Långt därifrån. Jag har spindelnät i mitt hus, jag är inte hiphop, jag är pinsamt, och jag är inte alltid rättvist. Men jag är här för dem... 24/7, oavsett vad.

Och jag skrattar.

Och jag försöker.

Relaterade inlägg: Den Perfekta Mamman

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar