Mamma Trodde Jag Att Jag Skulle Vara

Jag är inte mamma att jag trodde att jag skulle vara.

Detta är den tanken jag hade igår när mitt barn låg och skrek på golvet för att jag inte skulle låta honom swish hans fingrar runt toalettstolen (igen). Tårar strömmade ner för hans ansikte; Mitt svek hade klippt honom till kärnan.

Och där satt jag, med benen i kors på sluten toalett locket och skrattar. Eftersom, för helvete, det var lustiga.

Vad är en mama att göra när det är 5:30 am pre-koffein, och dagens första härdsmälta är över toalett vatten?

När Nugget skickas screamy-gram av lidandet i universum, jag stod upp för att ta en handduk och rengör händerna.

Och det är när en märklig reflektion i spegeln fångade mitt öga.

Som...är....det?

Där var hon i all sin härlighet. Hennes eleganta fläta nonchalant strödda över ena axeln. En svag rodnad färgade hennes kinder. Hennes ögonbryn var rent välvda och en pressad skjorta föll elegant över hennes slanka form.

Och när hon lyfte ett finger för att vifta i ansiktet, och en rysning gick längs min ryggrad.

Åh, nej! Det är...

Den Mor Som Jag Trodde Jag Skulle Vara!

Jag hade sett henne förut, senast i Wendy ' s drive-thru. Jag beställer några pommes frites för att hålla barnet sysselsatt under en lång bilresa. Och som jag justerade backspegeln...det var hon. Hennes perfekta ansikte som stirrar tillbaka på mig, munnen spetsade i dom.

"Du borde ha beställt äppelskivor," väste hon.

Jag var frusen i skräck, oförmögen att röra sig. Jag blinkade ett par gånger och gnuggade mina ögon.

"Ma' am....dina pommes frites." Vänliga Wendy såg personen som hon kastade väskan genom min bil fönstret. Jag drog upp tjugo meter och snabbt kastade det i papperskorgen. Som en crazy person.

Eftersom, hörni...jag är hemsökt.

Hemsökt av spöken av mamma osäkerhet.

Jag kan inte skylla på Pinterest föräldrar för mina känslor. Jag kan inte skylla min egen mamma (hon är för stödjande). Jag kan inte ens skylla dem Stepford moms på YMCA. (Full göra upp på Boot Camp? Komma på!)

Nej, min galenskap drivs av en ständig fruktan att jag faller kort på den mamma jag ville vara. Att Nugget är att få kungligt lurade.

Att jag borde göra mycket, mycket bättre.

Du ser, Mamma Tyckte jag skulle Vara Skulle aldrig hittas och skrattar som en banchee på John. Hon skulle ha dragit lite vatten i diskhon och omdirigerade toalett vatten spel. Hon skulle vara splishy-stänk bort bubblor fylla upp badrummet. Prata om saker som vatten förskjutning eftersom du vet, pedagogiska stunder är överallt!

Sedan, MITIWB skulle ha städat badrummet golvet med ett "Oh, barn!" typ av fniss och gått vidare till nästa berikande aktivitet.

Jag strävar efter att vara henne, men jag kan inte hålla upp. Hon är så upptagen med att göra yoga och hantverk och familj bilder och julkort. Hon är allt jag vill vara, men om jag är helt ärlig...

Jag hatar henne.

Vi skulle aldrig vara vänner. Jag kan inte hantera sin moraliserande föreläsningar eller hennes stela schema. Hennes mat suger. Och jag är inte ens säker på var min järn är! Jag kastar min fästman dress shirts i torktumlare (shh! don ' t tell).

Mamma Trodde Jag Att Jag Skulle Vara? Hon är perfekt. Och jag behöver inte en chans för att fylla sitt patent läder klackar.

Men när jag sitter här och tittar på mina barn rulla runt på kakel, sparkar sin sorg i våldsamma lite fransar, jag har att berätta..

Han är inte den killen jag trodde att han skulle vara heller.

Så jag kammar honom från badrummet och torka händerna rena från toalett vatten. Jag ser in i de vackra gröna ögon och fniss.

Japp. Vi har båda ganska ojämna kanter.

Men vi passar tillsammans juuuuust rätt.

Relaterade inlägg: De Otvättade Massorna av Mödrar

ADVERT

Lägg till din kommentar