Den Mest Hjärtskärande Sidan Av Skilsmässa

När jag var gravid med Dedrick, om någon hade sagt till mig då att han en dag skulle krossa mitt hjärta, jag skulle aldrig ha trott på det. Hur kunde denna perfekta lilla mirakel sparkar lekfullt inuti mig aldrig skada mig? Denna lilla person som får mitt hjärta att känna sig tre gånger större. Jag kan bara KÄNNA hans goda avsikter och gott hjärta, som växer inuti mig.

Men så är det. Sju år senare var hans lilla röst som strömmar genom min telefon.

"Mamma, jag vill bo med min Pappa."

Och mitt hjärta går sönder.

Det har gått två veckor. Det längsta jag någonsin har varit borta från min son. Jag känner mig tom och ihålig. Jag ser honom överallt. Varje erfarenhet jag har går genom ett filter av saker Dedrick skulle vilja eller inte vilja. När jag vaknar på morgonen, jag ser hunden postat utanför hans dörr. Jag vill falla i bredvid henne och vänta vid hans dörr också. Hoppas att han kommer att visas. Jag trycker du på henne på nosen. Jag saknar honom också, dog.

Jag har väntat med ljusa förväntan för detta samtal. Som den timme av vår "tid" drar närmare, jag känner mig som en 13-årig flicka väntar på pojken hon gillar att bjuda henne till dans på skolan. Och han ringer och hans röst sjunger genom telefonen glad och tydlig. Han har en fantastisk tid och jag är så jäkla glad för honom. Han är simning och lärande baseball och äta socker spannmål. Då hans kommentar wallops mig med en snabb förrädiskt smack.

Men i alla verkligheten, vem kan klandra honom? Våra liv är alla scheman och skolan och hälsosam mat. Sin tid med sin Pappa är alla vattenparker och Disney Land och skräpmat. Vi, naturligtvis, göra roliga saker också, men det smälter in så smidigt till vardagen för en 7-åring. Inte som den blanka fyrar av parterna och tv-spel och godis som är hans besök med sin Pappa.

Jag får det. Men denna förståelse bara verkar inte hjälpa det skadar mindre.

Jag känner att jag har förlorat denna "skilsmässa." Det var aldrig min avsikt att ha vår split bli en tävling. Någonstans djupt inne i mig, jag har alltid trott att när såren av upplösningen hade läkt, vi skulle alla bli lyckligare och så lättad att leva ett bättre liv som vi vill vara generösa med varandra i våra co-parenting.

Jag trodde att när vi hade rymt från bojor av en ohälsosam relation och hade båda hittat kärleken igen, vi skulle bara komma samman som en stor familj för vår son. Hur lycklig är Dedrick att han har fler människor i sitt liv att älska och stödja honom?!

Men detta har inte hänt.

I stället bör varje besök kulminerar i en lista av anklagelser som slungades mot mig och squirreled bort med mitt ex för att använda mot mig "i rätten" att lämna mig känslan rå och defensiv.

Dedrick säger att du aldrig betalar uppmärksamhet till honom.

Du behöver inte skicka honom med coola kläder.

Han har inte rätt frisyr.

Dedrick inte gå på linjer på trottoaren och det är ett tecken på missbruk.

Dedrick säger du låsa in honom i garderoben för sin timeout.

För guds skull! Jag vill skrika och skrika och komma på nästa plan till Arizona och få min son tillbaka och reda ut det här. Jag vill försvara mig. Jag vill få min spade och börja gräva min egen smuts för att dra min ex genom, och tro mig, jag har massor av smuts. Du kan inte ha intimitet av äktenskap och skilsmässa utan en hel walk-in closet full av smuts. Jag vill ha min egen lista!

Jag är lika vill mäta sina ögon ut med mina tummar och sitta ner ansikte mot ansikte och har ett hjärta-till-hjärta konversation. Inte han se hur löjligt det hela är? Jag vill be för min son varför han har sagt dessa saker. Men sedan igen, jag kan inte vara säker på att han verkligen HAR sagt dessa saker.

Och när det gäller rätt till det, jag vill inte slåss. Jag vill förlåta.

När du sätter ner dina vapen och öppna ditt hjärta, den person som kommer på dig att svinga vilt bara ser galen. När du väljer att inte slåss – eller ens försvara dig mot någon som är en attack på dig, det enda kvar att göra är att förlåta.

Larry, jag förlåter dig för att försöka att ställa min son mot mig. Jag förlåter dig för att göra din lista över lögner och fel. Tack för att du älskar vår son och att du visade honom så bra när han är på besök.

Det måste ha riktigt ont när jag lämnade. Jag kan se din smärta inuti ditt hat. Jag är ledsen att jag inte älskar dig tillräckligt för att stanna. Jag älskade Dedrick nog att lämna. Han förtjänar att se den bästa av oss, och när vi var tillsammans att han såg mig ledsen och besegrade och små. Han såg du frånvarande, arg och fristående. Förlåtelse och kärlek kommer att vinna för mig varje gång. Även med en smutsig listan. Även när mitt hjärta är sönder.

ADVERT

Lägg till din kommentar