I Morgon Rutin Av Moderskap

De säger att vakna innan ditt barn på morgonen. Du vet. För en liten lugn stund. Dags att förbereda sig för den kommande dagen.

Ja.

Det är vad de säger.

Men om jag vill vakna upp på 5:14am, det är bara inte kommer att hända. Jag skulle hellre få extra sömn än 10 minuter av ensam tid som oundvikligen kommer att avbrytas av mina barn, som är besatt med "hon är vaken radar." Om jag vaknar upp, kommer de att veta det. Och de kommer att vilja saker. Och jag bara inte upp för att vid 5:14 på morgonen.

Så jag kommer att sova så länge som jag kan.

Och när de vaknar upp, vill jag veta det. Mitt uppvaknande på morgonen är inte avsiktligt. Det börjar oftast med ett tryck på ögonlocket (Tacka dig. Och nu är jag vaken), en spark i ryggen (om du ska smyga i min säng, minst vara graciös om det), eller skrika (för kärlek SÖMN jag hör dig, barn! Bara ge mig 10 minuter).

Så nej. Mitt uppvaknande på morgonen är inte subtil eller målmedveten eller gradvis. Det är en stor fet spark i baken: GET OUTTA SÄNG MORSAN ÄR VI UPPE OCH VI NEEEEEED SAKER.

Sak(s). Med en betoning på (s).

Okej. Okej. Låt mig bara borsta mina teeee....

... nej mamma, min STRUMPA! Min strumpa är inte rätt och jag behöver dig för att fixa det.

Okej låt mig bara ta ett showe...

...MAMMA!!!! Var är min TRÖJA?! Är det städas? Där. är. min. skjorta?!

Scratch that låt mig bara plaska lite vatten på min fa...

...MOOOOMMMY!!! Min föreställning är att det INTE fungerar och jag neeeeeed lunch.

Jag tror att du menar frukost men, strunt samma, låt mig bara hitta min yoga pa...

...MAMMA! Barnet bara dumpade flingor över hela golvet och hunden äter det skynda dig morsan!

Och det går vidare.

Och på.

Och på.

Tills slut...

SLUTA!!! ALLA BARA STOPPPP DET!!! Sluta gnälla om din strumpa. Sluta tala om för oss att vi kommer sent. SLUTA SPILLA SAKER OCH...vad fan är det som luktar? Egentligen? Visste du att bajsa PRECIS EFTER att jag BARA STUVAT DU ALLA UPP OCH 30 SEKUNDER INNAN VI MÅSTE GÅ UT genom DÖRREN?! ALLA! BARA SLUTA!!

Men mamma.

VAD?!

Min strumpa?

JAG BRYR MIG INTE OM DINA JÄVLA STRUMPA! Antingen itu med det eller få ett nytt par.

Och sedan kö tårar.

Och sedan cue mamma-förolämpningar.

Och sedan kö tankar om VARFÖR våra morgnar alltid sluta så här.

Då cue en föreläsning om morgonen förväntningar på vägen till busshållplatsen.

Och sedan en kall puss adjö.

Och sen... vänta på det... här kommer det...

Japp. Det är det. Varenda gång.

Cue som gud hemskt grop i magen som buss drar sig undan.

Friggin' busshållplats skuld.

Dina ögon är som skriker, "jag älskar dig och jag är ledsen!" och ditt sinne undrar om han vet det. Han måste veta att, eller hur??

Relaterade inlägg: Morgonen Suger (jag är Glad att Du Gjort Det)

ADVERT

Lägg till din kommentar