De Mammor Jag Missar Nu

Jag ville aldrig vara i ett mammor " - gruppen. Det verkade som alltför löst i en förening. Det inte antyda någon form av verklig anslutning, och hela idén om att göra moderskap vår gemensamma nämnare bara inte tilltalar mig. Inte min grej Jag sade.

Och då är det bara hände typ av. Jag hittade min moms. Och för ett bra år, om vädret tillåter, vi hade en sak: Vi var en trio, och vi brukade träffas på lekplatsen varje söndag morgon. Våra barn var alla 3, och medan de lekte och sprang till oss för snacks och vatten och kramar efter faller och tvister, vi pratade, och pratade, och pratade.

Vi var alla så olika. Tracie var en advokat, typ A och typ av person som kan göra flera saker med briljans. Hon kände rätt personer och rätt ställen, hon var med staden och medlem i juniorlandslaget, hon hade en mamma som drev henne galen med förväntningar och trots att hon verkade jonglera 10 gånger mer än vad vi gjorde med otrolig skicklighet, hon tillbringade sina dagar, tänkte hon borde göra mer, och bättre.

Daphne var en barn psykolog med inriktning mot trauma, att arbeta med barn som fortfarande lider av 9/11-relaterade PTSD. Hennes make Mark var en psykiater, och de var både mjuk-talat, mild och lugn. Deras hus hade en meditation loft i det och var fylld med konst och klassisk, den gamla skolan leksaker.

Jag var kuf, en webbplats regissör med en pop-kultur besatthet, ett evigt stökigt hus och en nördig sida. De var både yngre än jag var, men verkade mer vuxen, men det spelade ingen roll. Vi var på lekplatsen, dela våra snacks med våra barn och alla andra som tultade fram till oss, dela ut solkräm och leksaker för sandlådan, hoppar upp när någons barn tittade bara lite för otrygga på jungle gym.

Trots våra olikheter, vi bundna till det året. Det fanns tillfällen då två av dem var de enda jag visste som förstod vad det var som försöker navigera i den nya världen av att vara mamma tillsammans med en karriär och äktenskap. Vi var alla etablerade proffs anpassa sig till vår nya roller, ibland snubblar när vi gick.

Jag tror att höjdpunkten av de lekplats samvaro var på Mors Dag. Precis som vi var ute undrar varför, även på Mors Dag, vi var fortfarande de att spendera morgonen på lekplatsen och tittar på barnen, Daphne ' s make dök upp med hot, hembakade våfflor, varm sirap, kakao och ett stort leende för oss alla. Han hällde upp och serveras, då städas det upp och försvann.

Men även på vanliga dagar, utan våfflor, vi var glada över att vara där, tillsammans, som en trio. Dessa var de kvinnor som jag kan vara slarvig med och rädda med. Jag kan berätta för dem om de brister som oroade mig och försäkra dem om deras egen. Vi kunde skratta åt våra misstag och misstag, de människor som vi arbetat med som tillskansat oss så vi skyndade hem för att våra barn och konsumtion som skapas av den nya morgonpigga i våra liv. Men det var inte bara om barnen.

Vid ett tillfälle, jag hade ett missfall. Jag var inte särskilt länge, men det var förödande ändå, och jag hittade den stam av att hålla känslorna tillbaka hela dagen på jobbet lämnade mig såret upp så hårt att jag knappt kunde andas. Jag lämnade kontoret en dag, stressade och frusen, och begav oss till tågstationen tidigt, tänkte att jag skulle få en fönsterplats och stirra ut hela tiden så att ingen kunde se mitt ansikte.

Tågets dörrar var fortfarande stängt, och skaror samlades på plattformen. Ingenstans att sitta, ingenstans att gömma sig, jag bara stod där och fokuserade på att hålla mig samman, varje muskel spänd. Och sedan, ut från mängden, Daphne uppstått. Hon hade knappt sagt hej då exploderade jag i tårar på hennes axel, min kropp skakar med undertryckt sorg. Allt hon gjorde var att hålla mig medan jag grät, som skyddar mig från andra människor som väntar på plattformen.

Dörrarna öppnades äntligen och hon släpade med mig till en fönster plats. Ett par minuter senare, Tracie dök upp i vår bil, med det tomma sätet bredvid Daphne. Hon gav oss ett glatt hej, och när jag vände hennes ansikte, tårar som bara hade slutat började spilla ut igen.

Men jag var med mina vänner, och att jag var säker.

Jag saknar fortfarande de som vänner. Daphne flyttade till Hoboken, men eftersom hon och hennes man, trots sina fantastiska kunskaper om människor, är lika odugliga på att hantera telefonsvarare, röstbrevlåda eller e-post, kommer vi inte att ansluta mycket. Tracie flyttat ännu längre bort, till Singapore, och att hon äntligen tillbaka ungefär ett år sedan, men vi har båda gått vidare till nya cirklar och nya liv. När vi kör in i varandra, vi kramas och försöka klämma in några minuter av samtal innan en av våra yngre barnen börjar rycker på oss att komma igång. Våra äldsta barn inte känner igen varandra längre, trots att de är båda i samma mitten skolan nu.

Jag har aldrig velat ha en moms grupp, och jag trodde aldrig att jag behövde hitta mom vänner att vara med, men det året hände det naturligtvis, och jag kommer aldrig att glömma det. Jag ser andra människor på lekplatsen nu, andra mammor med sina småbarn, med sina Ziploc påsar med snacks och deras vattenflaskor, och jag hoppas att de är delar deras solkräm också. Jag hoppas att någon ger dem våfflor på Mors Dag och Kleenex när de behöver det, och jag hoppas att de håller upp varandra, precis som vi gjorde.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar