Mamma Funk

Jag kan inte sätta fingret på det. Oavsett om det är den kvävande värmen, eller det faktum att mitt tredje barn är nu en promenad barn (som är överallt), eller kanske bara ångest av alla barn i kombination, denna sommaren har känts svårare än somrar i det förflutna. Min att-göra-lista är en jävla mil lång och jag verkligen inte kunde bry sig mindre. Jag har bara varit att sätta allt mindre och spendera tid med att läsa.

Middagar få gjort, luncher få förberedd, barnen får skickade till sin verksamhet, men jag är inte riktigt närvarande. Jag är typ av på auto-pilot. "Fake it till you make it," spelar över i mitt huvud som en enda kassett. Spola tillbaka vid skiljetecken och gå tillbaka till början. Jag har varit förälder i 10 år, om jag inte listat här skiten nu, jag undrar om jag någonsin kommer.

Varje dag är den samma. Min yngsta och jag besöker affären bara för att komma ut ur huset. Han är för ung för lekplats, det är för varmt för parken, stranden är bara för mycket arbete. Kanske är jag bara lat? Kunde vara. Ibland, tider som idag, jag känner mig helt fast. Och jag hatar det. Jag har allt jag behöver och säkerligen allt i världen som jag vill, men det faktum att jag fortfarande vill ha mer, något annat, något jag inte kan sätta fingret på, något extra—som verkligen gör mig förbannad. Funk har gjort sin väg in i mitt huvud.

Funk suger.

På dagens livsmedelsbutik besök jag plocka ut mina nödvändigheter, får barnet en gratis kaka, och göra min väg till kassan linje. Det är en mor och hennes tre barn framför mig på nätet. Det är som att titta i en spegel på vad i helvete? det är mitt liv just nu. Jag beundrar hennes bedårande barn, anmälan öppen behållare av ice pops i sin kundvagn och hennes två-åriga kramade en röd en som det är störst av allt på Jorden. Jag tittar på hennes söner försöka få henne att köpa dem några strategiskt placerade kassan linje godis, eller en Redbox video. Hon shoos bort dem precis som jag vill att mina pojkar.

Jag gillar hennes stil. Hon måste känna tyngden av min stirra; vi slå upp en konversation. Verkar som att vi har mycket mer gemensamt än bara barn och närhet. Hon är fin. Hon är vänlig. Hon, liksom jag, ser överväldigad och underlägsna. Hon är den första vuxna som jag har talat till idag. Hon är den första personen i en vecka som inte behöver något från mig.

Och jag behöver verkligen det. Jag behöver det mer än jag hade varit villig att erkänna för mig själv.

Expediten har skruvat upp något med sitt köp, bröd som var tänkt att vara BOGO men inte ringer upp som en sådan. Hon fortsätter att be om ursäkt ymnigt att det hela tar så mycket tid. Jag har inte mage att tala om funk, eller att det slumpmässiga läget är detsamma som att ha drycker med flickvänner vid denna punkt i min dag. "Ta så länge som du jävla behöver", tänker jag.

När jag lämnar butiken, funk är fortfarande det. Jag letar fortfarande efter något jag inte kan sätta fingret på, något som jag ännu inte kan identifiera och något som jag hoppas kommer få mig att något annat . Något annat som jag hoppas kommer att vara extraordinära. Men jag känner mig bättre och bättre är att börja med. Kanske extra är bara något annat än funk? Oavsett vad det är, det är något bortom där jag just nu är. Något som inte mäts i poopy blöjor, eller tid för skärmen, eller basket metoder, eller rensa ludd ur små knappar magen.

Kanske är det något för just mig. Som jag inte har att dela. Något som är bara mitt.

Som en konversation med en främling när jag är nästa på tur.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar