Moderskap Tillkännagivande

Det tycks mig som att alla av oss blir super sjuk av ragging på varje om våra val som mammor. Jag tror att vi har nått en punkt där vi måste ta hand om kvinnan som står oss närmast, och bara säga "Fuck It."

Jag bryr mig inte om ditt barn sover i din säng med dig förrän de är 100 år gamla eller om de har aldrig sovit i en sekund för en minut vid din sida. Fuck det här. Jag bryr mig inte om din mata ditt barn välling eller Kombucha kaffe-och eller Skräppost eller om du matar dem gammaldags boob sätt. Jag bara inte bryr sig. Jag lever inte ditt liv, så varför skulle jag?

Låt oss alla höja vårt kollektiva mom röster tillsammans och säga, Fuck it, vi är alla kvinnor och mödrar och att vi alla gör så rackarns bästa vi kan.

Låt oss vara vänner och kolleger lagkamrater i denna sak vi kallar moderskap.

Kom till mig när du är ledsen och skakad av moderskapet, som vi alla är på en gång eller annan. Jag ska lämna dig på ett glas vin, om du är en som äter och bara lyssna. Jag kommer inte försöka lösa det. Jag kommer bara att lyssna och nicka i att förstå för en som har varit där också.

Även om jag tror att mina barn är det mest fantastiska promenader säck av DNA som någonsin prytt planet, jag förstår också att han är nog så irriterande att du som ditt barn är för mig. Jag får det. Inga hårda känslor.

Jag kommer inte att konkurrera med dig i mitt sinne. Och jag kommer inte att jämföra mitt barn till ditt hem vid varje tur. Jag kan bara inte göra det. Våra barn kommer att göra sin egen sak i sin egen tid och det har verkligen ingenting med oss att göra.

Jag kommer att veta att när du ropar på ditt barn hjälplöst i mataffären som du har all anledning och rätt att göra så. Vad är det som har fört dig till den punkten var lika galen som det har fört mig till den punkt som skriker på mina egna barn i sjuk rum på sjukhuset en dag. Jag kommer att komma ihåg detta och att känna empati och ge dig tummen upp.

Jag kommer inte döma dina beslut i hur du som förälder att ditt barn. Jag vet inte att barn som du gör och jag kommer aldrig att. Jag kommer ihåg mitt eget företag, eftersom om jag bedöma, det handlar mer om osäkerhet jag känner i mina egna beslut. Jag kommer att minnas det alltid.

Jag kommer att låna ut en hand till mödrar som är i behov av. Vi är alla mammor och vid en eller annan tidpunkt vi kommer alla att behöva andra mammor. Oavsett form, som måste levereras i, om jag har det att ge, jag kommer att ge det. Ett öra, en måltid, en livsmedelsbutik, en resa, en kram, en öl, ett skratt, en road-trip, en snyftning session, en text, silvertejp, vad som helst.

Jag kommer att sätta mig på din sida. Och inte på den motsatta sidan. Som kvinnor och mödrar, vi är de enda som vet hur var och en av oss att känna. Hur som tvingande kärlek för vår avkomma gör oss lite galen ibland. Hur våra äggstockar är ibland knepigt jävlarna och våra hormoner som gör att vi vill ha choklad. Våra barn får inte det. Våra partners är inte alltid man får det. Så vi måste hålla ihop under hela denna moderskap sak.

Låt oss bara lägga ner alla dessa irriterande argument; att arbeta kontra icke-arbetande, amning vs flaskmatning, som omskar, sömn-utbildning, straff ger, ekologisk vs. icke-ekologiska, pott-träning, hem-födande kontra sjukhus födelseprocess, saker vs. inte saker, give 'em tyglarna mot dem i tyglarna.

Och sedan ska vi bränna dessa argument. Bränna dem med vår förståelse för att detta är bara lite ofullkomliga människor som vi tar upp. De är inte, i själva verket, en bräcklig främmande arter som kräver perfekt föräldraskap.

Dessa barn kommer att överleva alla våra bra och dåliga beslut. Vi kommer att forma dem eller det gör vi inte. Men kanske om vi är lite mer förståelse för varandra, kan vi anta att en viktig sak på dem.

Och då kan internet användas för det den var avsedd för, att titta på bilder av söta katter och göra narr av kändisar så kan vi må bättre om oss själva.

Är du i?

Relaterade inlägg: 15 Saker Veteran Mammor Egentligen Vill Säga

ADVERT

Lägg till din kommentar