Den Förlorade Barndomen För Syriens Barn

Jag är född och uppvuxen i Aleppo, Syrien. Som tro det eller ej, används för att vara en bra stad när det fanns.

Aleppo, en av de äldsta kontinuerligt bebodda städerna i världen, var känd som "juvelen i Syrien." Hela centrum var en UNESCO: s Världsarvslista. Och, före revolutionen 2011 hade staden en blomstrande konst-och kulturscen.

En ensamstående mamma, en narkosläkare, tog upp mig i denna Natt. Hon har arbetat i två, ibland tre sjukhus, för att kunna höja mig och min bror. Barndom i Syrien som används för att vara roliga och det används för att vara säker.

Jag kommer fortfarande ihåg den offentliga parken. En fem minuters promenad från mitt hus där min mamma brukade ta med oss att spela. En av mina favorit saker att göra i parken som används för att samla vit jasmin för att göra blomma kronor. Jag kommer fortfarande ihåg att lägga i solen med min bror, sluter mina ögon och lyssnar till vatten fontän. Detta minne idag är en av mina favorit; det är en del av min barndom att vara fredlig och sorglös.

Jag växte upp med att höra berättelser från mina morföräldrar. Min mormor skulle prata om ett par andra krig i Libanon. Hon var en flykting från Libanon till Syrien. Och min farfar var en flykting från Turkiet till Syrien. I alla dessa historier jag hört att växa upp, Syrien var en plats för människor att ta sin tillflykt eller för att vara säkra.

Som ett barn, jag har alltid trott att mitt land är säker. Mitt land är gästvänliga. Det är en plats där människor kan känna sig säkra. Att växa upp i Syrien som barn var mycket säker. Det var bostad för många människor.

Detta Pamuk

Ett Barn i Syrien Idag

Barn som bor i Aleppo i dag lever i 20% av den stad som jag bodde i som barn. De vet inte vad den stad som jag har bott i är. De vet inte att en hel stad som används för att existera runt Aleppo citadell. Jag skulle spendera timmar med min mormor här. Hon skulle visa mig där hon bodde innan Aleppo utökas. Jag minns fortfarande hennes skrynkliga händer arbetar för att hjälpa mig att prova på silver halsband i den gamla staden. Halsband som bara folk i den gamla staden kunde hantverk.

Och nu är det förstört . 80% av staden Aleppo förstördes. Barn idag bara känna staden Aleppo genom kanske bilder som sina föräldrar eller familj har eller genom berättelser. Det är baksidan av min barndom. Jag bor i denna vackra stad, när kriget är bara en historia som min familj berättade för mig. Nu är barnen som lever i detta förstörde plats när människor i min ålder är att berätta för dem om en stad som en gång var fulla av liv.

Barndomen till Vuxenlivet

När jag arbetade med SOS barnbyar Syrien försöker att hjälpa dessa barn och familjer, skulle vi gå till alla dessa platser där människor var på flykt. Eller människor hade bara sprang ut ur ett område som bombades kraftigt eller där sammandrabbningar hade intensifierats. Vad jag såg var förödande av alla åtgärder som .

Ibland kan man se folk som har kört ut ur sina hus med ingenting, bokstavligen ingenting, men kläderna på ryggen. De behövde allt från skydd, livsmedel, vatten, för att få tillgång till hygien. Deras barn inte längre gå till skolan. Jag såg en hel del av barnen i dessa familjer, som arbetar för att hjälpa sin familj att göra en levande. Arbeten som inte ens för barn. Det är en vuxen miljö.

Jag har träffat barn som lekte utanför och sedan en bomb föll. De vaknade upp på ett sjukhus. Att de inte vet om deras föräldrar var fortfarande vid liv. Ingen hade bett om dem på sjukhuset. De får ut från sjukhuset och de befinner sig mitt i gatan. Från att spela utanför i ditt hem, vakna upp nästa dag och du är på gatan. Kan du tänka dig?

På gatan, den typ av liv du är en vuxen livet. Nu är du 10 år gammal men du är ansvarig för att hitta pengar för att kunna äta och en plats att sova på. Du är för upptagen med att försöka ge sig själv, som ett barn, med dessa grundläggande behov som normalt en förälder eller familj skulle ge dig som standard. Normalt barn som inte ens tycker om att sova eller hur för att få mat. När ett barn är att vakna upp på gatan som är de utsatta upplever sexuella övergrepp, utsatt för narkotika, utsatta för alla typer av övergrepp.

Den 40-Åriga Barn

När jag skulle först tala med barnen i SOS-Delårsrapport Care Center i Aleppo eller Damaskus, det var inga barn där. Min SOS kollegor och jag var verkligen tvungen att arbeta för att knäppa barnet av det. Få barnet från att vara 40 år gammal, att oroa om att sova, hur man äter, hur mycket pengar de har tjänat i dag vid en ålder av 10, för att vara barn. Mina kollegor och jag skulle säga till dessa barn, "Du behöver inte oroa dig för detta. Du bör fokusera på dina studier, på att ha kul, om att utveckla." Om jag stängde mina ögon, det var som en 40-årig person som sitter framför dig, det är inte en 10-åriga barn.

Att Återupptäcka Barndom

Att arbeta med SOS, jag såg att det första vi behöver för att hantera och lindra barn i deras omedelbara akuta behov – mat, vatten, tak över huvudet och sjukvård. Men vi kan inte ignorera psykiskt trauma av dessa barn – som att förlora din mamma i kriget, bevittnar din förälder dödas eller att hitta en död kropp. Ett barn kan inte navigera i denna information, kan inte komma över det själva. Du måste råda dem, arbeta med dem, stödja dem och visa dem att livet kan bli bättre. På SOS barnvänliga områden, dessa barn arbetar med expert trauma rådgivare och börjar återupptäcka sin barndom genom lek, genom skolan och genom vänner. När barn är trygga, sina grundläggande behov under förutsättning att de har en chans att läka. Dessa barn kan gå tillbaka till att vara barn.

Ge hopp till barn i Syrien. Sponsra ett barn idag.

ADVERT

Lägg till din kommentar