Den Läxa jag Lärt mig Från en Bruten Krita

Min fyra-åring sprang ut ur sitt rum. Det var tandkräm över hans tröja och hans gymnastikskor var på fel fötter. Mina barn sprang efter honom. Hans hår och skjorta var blöt.

"Vad gjorde du?" Jag frågade den fyra år gamla.

Vi var redan försenade. Nu vill vi bli ännu senare. En stram boll bildas i min mage. "Vad gjorde du?" Jag var arg.

Min fyra år gamla var omedvetna om min ilska. "Jag gick potta, jag klädde på mig, och jag borstade mina tänder." Han hoppar upp och ner av förtjusning.

Han hade klätt sig själv. Han hade borstat tänderna. Och han hade gått till badrummet. Han hade gjort det utan att jag frågar. Detta är vad jag hade försökt att få honom att göra för ... ja, i hela hans liv. Detta var en bra sak. Faktiskt var detta en stor sak.

Andas, flicka. Andas. (Nej, jag har inte en hund. Jag pratade för mig själv.) Jag behövde lugna ner sig, och jag behövs för att göra det omedelbart. Jag tänkte på en väns statusuppdatering på Facebook:

"Maggie kommer till mig, alla glada och stolta över. Hon fortsätter sedan att bryta en helt ny krita i två. 'Maggie!' Jag säger: "Varför i hela världen har du bara bryta en helt ny krita?!' Och hon ser på mig alla storögt men den glädje och stolthet som var där för en sekund sedan är borta. Och hon brast i tårar, säger hon snörvlar, " jag ville bara visa dig hur stark jag var!'"

Maggies krita. Hade jag inte lärt sig någonting från Maggie krita?

Min son var inte försöker göra oss sent. Han försökte hjälpa. Han försöker vara självförsörjande. Han hade även kammade hans lillebror hår. Det var därför det blev våt. Han hade inte bara kammade det. Han hade stylat den.

Andas, tänkte jag. Och det gjorde jag. Den snäva boll i min mage börjat gå bort.

Hans skor kan komma att ändras. Och hela dagen, att hans tröja skulle få en mycket smutsigare. Detta var inte en stor sak. Detta var inte något. Detta var en bra dag.

Och, sanningen att säga, vi var inte igång sent på grund av honom. Vi var försenade eftersom jag har tre små barn. Vi var försenade eftersom jag inte vakna alla tillräckligt tidigt. Vi var försenade eftersom jag var klar med att fylla upp vatten i flaskor och göra lunchpaket. Vi var försenade på grund skit händer. Skit händer — jag tror att det är Shakespeare.

Och som på kö, skit hände. Mina barn stod, vände sitt ansikte rött och han grunted.

Då vi verkligen var sent.

ADVERT

Lägg till din kommentar