Slutet av Sommaren att Läsa Listan som Kommer Att Blåsa Ditt Tween Sinne

Innan termen "tween", var en sak, jag var en tweenage bookworm, besatt med Judy Blume och Beverly Cleary, arbeta mig stadigt genom Dell Åring avsnitt av den lokala Waldenbooks. Det fanns aldrig tillräckligt med böcker—jag skulle blåsa genom den veckovisa bibliotek drag, polering av Den Hemliga Trädgården och Den Westing Spel i två dagar kvar bara med min äldre syster är trasiga Söta Drömmar romanser och mina föräldrar ogenomträngliga kopia av Hotel New Hampshire.

Tur för mig, min 11-åriga systerdotter är så stor en läsare som jag var, och att hon inte har ett problem med mig prackar på andra mina gamla favoriter på henne. Jag tänker på mig själv som en kännare av young adult fiction från 70-talet och 80-talet, hennes egen concierge för att alla böcker som en preteen flicka bör behandlingen. Jag ska erkänna att jag har gett henne nutida klassiker som Givaren Jag vet inte lura mig själv att det bara bra böcker för barn skrevs före 1990.

Men dessa är de bästa för sommaren behandlingen, de mest fantasifulla, transportera YA romaner någonsin. Dessa är de som jag kunde knappt vänta med att ge till min systerdotter, och de som kunde få alla barn att lägga ner den Minecraft för en eftermiddag eller två.

1. Harriet the Spy av Louise Fitzhugh

Om Harriet levde nu, skulle hon hålla en mördare anonyma Tumblr. Observationer av hennes klasskamrater, hennes hjärtskärande relation med sin barnflicka, Ole Golly, fiaskot när hennes vänner upptäcker hennes hemlighet notebook–vad flickan inte börja att "spionera" på hennes familj och grannar den minut hon var klar med den här boken?

P. S. uppföljaren, Den Långa Hemlighet , den perfekta följa upp, eftersom det detaljer Harriet och hennes vän Beth Ellen sommaren som de försöker lösa ett mysterium i Montauk på sina cyklar.

2. En Rynka i Tid av Madeleine L'Engle

Denna bok blåste i mitt sinne när jag läste det vid 11, och jag väntar nu på helspänn för att lära sig om det blåste min systerdotter åtanke också. Meg och Charles Wallace resa genom tid och rum . Jag skulle inte röra science fiction, men jag läser det här om 20 gånger, min förundras över de underverk av tesseract (den femte dimensionen!!) aldrig minskar.

3. Alla-av-en-Slag Familj genom Sydney Taylor

Den här femte boken i serien om fem Judiska systrar som bor i en trång lägenhet i början av 20-talet faktiskt gjort mig upphetsad över min egen fantasi. Jag föreställer mig att min systerdotter läser om den detaljerade göra-tror house Charlotte och Gertie har drömt upp i deras gemensamma säng medan du äter kex och choklad barn (vad är choklad barn ändå?) med samma svindel som jag gjorde.

4. Från Mixed-up Filer av Mrs Basilika E. Frankweiler av E. L. Königsberg

Jag hoppas verkligen att min systerdotter spelar inte köra bort till Metropolitan Museum of Art, men jag skulle inte klandra henne om hon ville efter att ha läst denna bok.

5. Bron till Terabithia av Katherine Paterson

Finns det någon bok att påminna dig om sommaren mer levande än Bron till Terabithia ? Jag var så avundsjuk på det otroliga vänskap mellan Jess och Leslie och för att hemliga rike som de skapade. Boken har en fruktansvärt upprörande slut men på något sätt jag aldrig kom ihåg den här boken så ledsen—bara så magiskt.

6. Pippi Långstrump av Astrid Lindgren

En red-headed idioten av en flicka som bor ensam i ett svammel hus med en apa och en häst hon är stark nog att lyfta—vad Taylor Swift är att flickor idag, Pippi var för mig som barn. Jag längtade efter att bo granne med henne som Tommy och Annika gjorde, och ta del av hennes galna äventyr. Jag älskade också de två uppföljarna, Pippi långstrump Går Ombord och Pippi i söderhavet , där hon går på vägen och möter hennes cannibal kung far.

*Boken täcker från vår barndom ingår avsiktligt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar