Dagis Schema Är Totalt Skitsnack

Ibland är jag en stay-at-home-mom och ibland en work-out-of-the-home-mom, vilket tillåter mig att vara pissy på båda sidor av staketet. Jag arbetar oregelbundna frilans jobb, en spelare i "gig ekonomin"—delvis genom val, men delvis på grund av att det är bara hur du skriver och redigerar fält fungerar. De första 4 åren av föräldraskap, jag var mest hemma, vilket var en mycket söt, yadda yadda, men det fanns nackdelar också, nämligen brist på pengar och en vuxen konversation. (Jag fann mig själv lutar sig över barnet och kuttrande "vet du vad en dinglande modifierare är? Gör Mama ' s widdle barn vet hur att sålla ut de passiva röst?") Men en sak som inte var utmanande var schemaläggning: Om det var barn-relaterade, jag gjorde det. Min man fick sin röv till jobbet varje dag och tillbaka, och jag schlepped barnen till lekplatsen, mamma och mig klasserna, och barnläkare. Inget krångel, inget kladd.

Men nu är det dagis dags för min äldre son och jag är i en "på" fas med mitt arbete, och...det är satans kaos. Detta beror till stor del på dagis schema är totalt skitsnack.

Jag menar, en sluttid på 2:30? Det är bekvämt för NÅGON. Det är just när min yngre barn är tupplur, så betyder det redovisade en förvirrad, oerhört tung barn ut genom dörren på allvar, han är enorm och när han är sömnig han är död vikt. Jag känner mig som Holly Hunter lyfta John Candy i en brandman håll.

Nu vet jag att yngre sovande barn är inte skolan som är problemet—men om schemat var utformad för att fungera för vistelse-at-home-föräldrar, dagen skulle avslutas klockan tolv, för 5-åringar fortfarande behöver vila efter lunch, och det är en naturlig paus i dag.

Men 2:30 fungerar inte för arbetande föräldrar, antingen. Vad som advokat eller sjuksköterska eller vaktmästaren, eller vem som helst, är redo att slå av arbete på 1:30 och zip iväg för att hämta sina barn? Om jag vill boka ett jobb, jag har att berätta för potentiella arbetsgivare att jag kan jobba från ca 9:30 till 1:30, vilket kraftigt begränsar de alternativ jag har för sysselsättning.

Men hur är det med efter-skolan-program, säger du? Den dag, som nämnts ovan, slutar vid 2:30. Plocka upp från efter skolan ligger på 5:30, en tre timmars lång sträcka av tid att fylla—och efter-skolan-klasser är ungefär en timme. Resten av tiden, åtminstone på vår skola, de...umgås. Skolan blir bara en typ av väntfållan.

Inomhus håller pennan, vilket leder mig till min sista punkt: schemat är skitsnack för kindergartners också. Även på 6 timmar om dagen, barnen får bara en tid för fördjupning, och om det är dåligt väder (vanliga här i nordost) barnen titta på film istället för att springa runt i gymmet eller spela spel. Aktuell forskning visar att barn lär sig bäst genom praktisk spela, och jag är orolig att min son kommer att spendera alltför mycket tid vid sitt skrivbord snarare än att sparka upp hälarna. Pediatrisk arbetsterapeut Angela Hanscom har skrivit att trycka unga barn till akademiska studier för tidigt stunts deras fysiska och sociala utveckling, och att vi verkligen behöver för att låta dem springa runt snarare än att sitta vid skrivbord: "[I]t är innan de fyllt 7 år—åldrar traditionellt kallas " pre-akademiska—när barn är i desperat behov av att ha en mångfald av hela kroppens sensoriska upplevelser på en daglig basis för att utveckla starka kroppar och sinnen. Detta görs bäst utomhus där sinnena är fullt antänds och unga kroppar utmanas av ojämn och oförutsägbar, ständigt växlande terräng."

Och så min man och jag har nu kastats in i en värld av färg-kodade delade kalendrar, där vi försöker hålla rak som jobbar mer i en vecka, vem som plockar upp, och vad timmar vår lista på deltid barnvakter kan arbeta. Dessutom är jag ständigt funderar på om min son är att få tillräckligt med vila och motion, om en efter-skolan klass som kallas "att Dekorera Cupcakes" är ett bra sätt att använda vår tid och våra pengar, och om jag kan ta tillräckligt med tid att spendera några extra timmar med honom spela utanför.

Det är en galen-att göra jonglering agera och jag tycker att ingen av oss kan vinna. Och ärligt talat, någon form av system där du inte kan vinna, är att, tja, skitsnack.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar