Jerk och Undrar

(Inspirerad av Judy Blume s Den Smärta och Den Stora som gäller för mina två äldre barn lika mycket som det gjorde för mig och min bror, nästan 30 år sedan.)

RYCK

Min bror är en idiot.

Han sover på mammas soffan varje natt även om han har sitt alldeles egna rum med en stor våningssäng alla till sig själv. Jag måste sova i min egen säng bara för att jag är äldre där är inte rättvist alls, eftersom jag sov i min egna rum när jag var i hans ålder.

På morgonen vaknar han upp först vilket innebär att han får välja visa den så jag är tvungen att titta på saker som Batman och Star Wars, trots att jag inte gillar dem så mycket alls. Plus, han tar upp filten så att mina ben är kalla även om jag bär ett nattlinne och han bär pyjamas som bottnar så att hans ben är aldrig riktigt kallt ändå.

Han bör ha för att plocka ut sina egna kläder som jag gör. Han är fem. Han kommer till dagis. Han är gammal nog att plocka ut en outfit precis som jag. Men han är så pokey som Mamma har att göra det för honom, eller skulle han aldrig bli klar i tid.

Han gråter när jag nypa honom även om han slog mig först. Då Mamma blir arg och skriker på mig även om jag bara var att komma tillbaka på honom i första hand. Så vad händer om min klämmande var mycket svårare? Jag bara starkare.

På middag, jag måste äta sju bitar av ny mat för jag är sju, men han har bara äta en eller två trots att han är fem, vilket inte gör något vettigt alls.

Han har alltid blåser bubblor i sin mjölk, men jag är den som får i trubbel bara för att min mjölk är en spilla över eftersom mina bubblor är större. Det är inte mitt fel att jag kan få in mer luft i mina kinder.

När han spelar tennis och baseball, Mamma och Pappa är alltid så imponerad när han träffar bollen på det sättet som han gör, som verkligen inte är så imponerande, i alla fall. Jag är bara rädda min arm styrka för när Jag behöver verkligen det. Som att slå honom.

Hans bära luktar smutsiga fötter och Mamma alltid säga hur han är den bästa uppstoppade djur i huset, även om jag älskar min uppstoppade djur precis lika mycket som han älskar hans dumma björn. Och jag vet att han inte riktigt vid liv, i alla fall.

Jag förstår inte Hur Mamma kan säga att Jerk är söt och bedårande. Hon är alltid kyssa honom Och kramar honom Och gör äckliga saker Sådär. Och Pappa säger Jerk är så cool.

Usch.

Jag tror att de älskar honom bättre än mig.

--------------------

UNDRAR

Min syster tycker att hon är så underbar bara för att hon är äldre Vilket gör Pappa och Mamma tror att Hon är verkligen speciell. Men jag vet sanningen. Min syster är en brat.

Hon tycker att hon är så underbar Bara för att hon kan läs berättelser själv Och orden hon läser är de riktiga och inte gjorde upp dem som jag säger när jag läser en bok. Men, jag gillar mina ord bättre, även om de bara vettigt till mig.

Min syster tycker att hon är så underbar Bara för att hon kan rita bilder som faktiskt ser ut som människor och byggnader och husdjur. Mina bilder är lika bra även om ingen vet vad de är tänkta att vara.

Mamma är alltid ooohing och ahhing över hennes bilder och komponera dem i verkliga bilder medan min bara få tummen-kryssade mot cork-styrelsen i köket där ingen kan se dem. Så, ibland, jag klottra på hennes. Det är bara rättvist.

Min syster tycker att hon är så underbar Bara för att hon kan rida sin cykel upp och ner gatan alldeles av sig själv utan att falla och Mamma behöver inte springa efter henne skriker "titta åt båda hållen!" och "uppmärksamhet!"

Det är inte rättvist att min syster får spela lärare när vi spelar skolan och zoo-målvakt när vi spelar zoo och rådgivare när vi spelar camp. Bara för att hon tror att i spel betyder inte att hon ska vara tillåtet att göra upp alla regler själv. Hon är så dominerande.

Och, varför kan hon komma att ha spela-datum varje dag, bara för att hon har vänner som bor precis bredvid? Det är inte rättvist att alla av mina vänner bor en halv timme bort och Jag är knappast någonsin få se dem utanför skolan och läger.

Och, det är inte rättvist att Mamma och Pappa alltid göra saker ensam med henne, men jag får fastnar göra saker med min lillebror också, bara för att vi båda är pojkar.

Då Mamma pussar min syster Och kittlar hennes hals Och gör andra äckliga saker Sådär. Och Pappa säger min syster är en vem som gjort dem en familj.

USCH!

Jag tror att de älskar henne mer än mig.

ADVERT

Lägg till din kommentar