Internet, inte Kommer Med Instruktioner, Så jag Skrev en Del Till Min Familj

Presenteras av OurPact föräldrakontroll app

© Shutterstock

Vi är inte en stor TV att titta på hus, så jag fick kaxig om att inte hålla koll på min familjs tid för skärmen. Det var inte förrän jag gjorde en poäng av att avverkning hur och när en av oss vände på telefon eller surfplatta, som jag insåg att vi behöver bli bättre på att hantera vår tid och våra produkter. Här är de tecken som fick mig att ta notis:

1. Laddare Inkopplad vid köksbordet

Det mest bekväma utlopp i vårt kök, som inte redan används av en apparat, som är bredvid köksbordet. Det innebär att det alltid är en telefon eller en iPad inkopplad medan vi sitter och äter. "Bling" "Beep" på "Ringen", gör det inte för intim familj samtal och middag.

2. Mor-och farföräldrar på Skype på Middag

Försöker att få barnen att sitta still för att prata med sina far-och morföräldrar via Skype är aldrig lätt, men att sätta en skål med mat framför dem och du kan garantera att de kommer minst vistelse på ett ställe för ett tag. Detta blev vår go-tid att ringa upp mor-och farföräldrar som bor i ett annat land och verkligen älskar att se deras på skärmen barnbarn. Problemet var bara att vår familj middag var i princip förstörd när vi gjorde detta. Kanske din mor-och farföräldrar är tekniskt kunniga, men våra Skype-samtal brukar låta mer som:

Oss: "Vi kan inte höra dig."

Mor-Och Farföräldrar: "Vad?"

Oss: "Slå på mikrofonen"

Mor-och farföräldrar: "Samtal på telefonen?"

Till oss: "Du är frysta."

Barnen: "Kan vi titta på Frusen nu?"

3. Barnen använder Pinterest, Men Egentligen Inte Tittar på Pinterest

Jag blev så glad att mina döttrar var så in och tittar på kostymer, party och cookie mönster på Pinterest – tills de leddes av Pinterest. Oops. Som sjöjungfru kostym var söt förrän det var på en halv-naken man. Tack och lov flickor var tillräckligt skrämd av övervikt mer-man för att stänga av iPad själva.

4. Piano Lektioner är Dyra

Mina barn älskar att lyssna på musik och titta på YouTube-videor. Så, min man och jag kläckt en storslagen plan att låta dem titta på "piano" - videor på iPad för att inspirera sina öva piano som hade blivit en börda. Oundvikligen, det som började som en Elton John instrumental hyllning, förvandlades snabbt till en Titta på Mig Piska och Nae Nae session med några anslutning till sina tangentbord. Note to self: det är förmodligen bättre att få öva först innan du låter dem slå YouTube.

5. "Bara Kolla" betyder verkligen "Bara Beroende"

Under helgen bilturer med familjen, jag var oftast först med att öppna min telefon "bara för att kolla" på min så viktiga internet-liv som på något sätt innehåller varje situation som inte kunde vänta tills senare för att kolla på. Jag märkte att min "kontroll" också innebar att jag var ignorera min man, mina barn frågor och ännu värre, att ställa ett dåligt exempel för mina barns tv-vanor.

6. Mina Tvilling-Kusiner på Spring Break

Det verkade som en bra idé att dela Instagram video av min dotters klasskamrat slå en home run på hans little league spel. Hon var hänförd, tittar på den om och om igen. När hon fick uttråkad, är hon bläddrat ner till nästa bild i mitt flöde av min 20-något tvilling kusiner på Spring break, göra saker tvillingar gör bäst när de är på ett alkohol-drivna booze cruise.

7. Nattetid är Inte Rätt Tid

Den sista timmen innan barnen sover ibland kan vara den mest hektiska och ensam för en förälder. Min utmattning från dag tenderar till topp höger om den tid som någon i mitt hus uppror över håret att tvätta eller borsta tänderna. Dessa är de gånger det är så lätt att slå på en skärm för att återknyta kontakten med den vuxna världen, eller sätta barnen i en iPad koma, bara för ett fåtal lyckligt minuter. Jag vet att detta är den värsta tid att ägna uppmärksamhet åt dessa enheter för ett gäng väl dokumenterade skäl, men jag var tvungen att säga det högt för det faktum att sjunka in.

8. iPad Minne är Dyrbar

Det finns inget som att vara alla spännande att titta på nästa avsnitt av din favorit online visa och få den fruktade "Det är inte tillgängligt minne" visas på enheten. Detta blir ännu mer upprörd när du upptäcker att den skyldige är ett barn i huset som har tagit 300 högupplösta selfies med "rainbow morf" - app.

9. Internet Är en Fruktansvärd Art Lärare

När min dotter frågade "Hur gör du för att rita en häst?", Jag gav henne mitt telefonnummer och låta henne Google "häst ritningar" som gav vackra, konstnärliga kvalitet skisser av hästar. Perfekt! Inte. Hon är bara sju år gammal, upptäckte att hennes egen försök till att rita en häst såg ingenting som de som dras av professionella konstnärer och brast i tårar. Note to self och sju år gamla: Hästar dras från fantasi är alltid den bästa hästar.

Så, min resolution i år är att vägleda hur min familj har kontakt med digitala enheter, men viktigast av allt är hur vi engagerar oss med varandra. Vi har satt tejp över köksbordet outlet, objudna alla Skype middag och sätta gränser på de tider på dagen som vi alla använder olika appar och funktioner. Vi arbetar fortfarande på att Elton John melodi men det blir det.

Vill ha hjälp med att upprätta friska mobila vanor till dina barn? Ladda ner OurPact, den bästa parental control app – GRATIS – för att hantera dina barns tillgång till Internet och appar:

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar