Den Ödmjuka Svårigheter av Kvinnlighet

"Hon grät när de födde döttrar, i vetskap om att vara född av en kvinna innebar ett liv i ödmjuk svårigheter." -Betty Smith, Växer Ett Träd i Brooklyn

Skitsnack, jag tänker för mig själv varje gång jag läser ovanstående passage. Det är inget ödmjuk över att vara en kvinna. Kvinnor är hårda och starka och kraftfulla och kan göra vad män kan göra. Mina föräldrar upp mig och min syster att tro på denna sanning, och vi gifta män som tror på denna sanning, och det finns inget svårare eller mer ödmjuk över att vara en kvinna än en man. Kanske tidigare, kanske i ett turn-of-the-20th-talets Brooklyn, men inte under min livstid. Det finns inget att frukta, med döttrar, idag.

Och ändå.

När ultraljud tech sa "it' s a girl" och jag sa högt "jag VISSTE det!" och jag och min man log mot varandra med glädje i våra ögon, en mycket lugn röst i mitt huvud sa att en mycket liten del av de lugnaste hörnet av mitt hjärta, "oh." Och åh tråka ut alla vikten av universum, som ingår i vetskapen om att jag kommer att ha en annan tjej, och oavsett hur långt vi har kommit i jämställdhet och feminism och rättvisa, den här tjejen, det här någon dag kvinna, kommer fortfarande att vara född kvinna, och vi kommer att ha inte bara en utan två döttrar, och denna kunskap sätter en tung vikt på mitt hjärta.

Den ärliga att Gud är sanningen, vi lever i en värld full av män som hatar kvinnor, av män som tror att kvinnor är deras att äga och äga och göra vad de vill, och ja, detta händer i Usa också. Vi lever i ett land där min dotter och hennes syster kommer att ställas inför ett angrepp av meddelanden om sitt utseende och sin kropp och sin vikt som kan leda även den mest självsäkra tjejer nerför en väg på bästa tvivel på sig själv och i värsta fall skada sig själv. Vi bor i en stad som är bättre än de flesta i termer av jämlikhet och rättvisa, men där det fortfarande finns uppenbara sexism accepteras, hela tiden, även här.

En god vän till mig delade ett citat som medlemsstaterna från och med den dag ditt barn är född en bit av ditt hjärta bor utanför din kropp för evigt. Och nu kommer det att finnas en annan en annan flicka – en annan dotter – och en del av mig tycker att, tja, om min man och jag, och vi gör vårt jobb bra nog då kanske våra tjejer kommer att gå samman för att skapa ett skyddande skal runt sig så att alla meddelanden ut att det kommer att avleda från dem och de kommer att växa till vuxen ålder oskadda, och att träffa rätt typ av samarbetspartners, och har barn och om de barn som är tjejer så kanske, bara kanske, de kommer att göra lite mindre orolig än vad jag gör.

Och ändå.

Jag går ner leksaken gångarna på Mål och jag kan inte förstå varför flickan leksaker är allt rosa och pojken leksaker är alla blå. Jag avstod från att berätta för folk i kön första gången eftersom jag var försiktig med rosa kläder, "Daddy' s Little Princess," den "Matte är Svårt" mängd av dockor. Jag automatiskt svara "och smart och stark" när en främling berättar för mig hur vacker min dotter är. Hon är vacker, utan tvekan. Hon är så vacker att ibland titta på henne gör mina andetag fånga i min hals. Jag vill så gärna att hon ska veta att hon är vacker, att ingjuta i henne förtroendet att se alla dessa negativa meddelanden ut det om kvinnor och flickor i ansiktet, och precis som hennes mamma gör, samtal skitsnack. Jag vill bara inte henne att tro att hennes skönhet var hennes värde ligger, och jag är rädd att hon växer upp till att tro att hennes skönhet överskuggar, eller bör överskugga hennes andra kvaliteter.

Så, det kommer att vara två. Och min man och jag, och våra vänner och våra familjer, kommer att göra vårt allra bästa för att skapa skyddsnät för våra flickor, att ingjuta i dem tron att de kan göra något, vad som helst; att det finns inga gränser så länge de är villiga att arbeta hårt nog. Vi ska läsa för dem berättelser om starka flickor och fantastiska kvinnor och berätta för dem coola saker om matematik och naturvetenskap och teknik. Vi ska låta dem leka med dockor och lastbilar och rita och måla och laga mat och klättra i träd och lära sig om vad de är intresserade av. Vi ska tala om för dem att de kan älska vem de älskar, så länge den personen behandlar dem med respekt och vänlighet. Vi kommer att låta dem veta att de enda typer av prinsessor vi förväntar oss att de är krigare prinsessor. Vi ska tala om för dem att de är vacker och smart och stark varje dag. Vi ska försöka vårt bästa för att plocka upp dem när de faller, att kasta bort skuggor av tvivel på sig själv och otrygghet och ont, och om vi försöker verkligen, riktigt hårt, kanske de kommer att växa upp och tro på sig själva, som tror att kvinnor är lika, ringer skit på alla de medier och den misogyna och meddelanden, eftersom de vet vad som är vad.

Och ändå.

Mitt hjärta. En bit av det liv utanför mig nu, och i fem månader och en annan del av det är på väg att lämna min kropp, och jag är rädd. Jag oroar mig för mina flickor. Jag oroar mig för mina döttrar. Jag oroar mig för de kvinnor som de ska vara, någon dag. Mitt hjärta värker och jag är tyngda av det – detta ödmjuka svårigheter av kvinnlighet.

ADVERT

Lägg till din kommentar