Den Hälsosamma Liv: Jag Ger Upp

Jag växte upp i Eugene, Oregon, så det borde inte vara någon stor shocker att jag har lite hippie tendenser. Min mamma bröt min yoghurt med vetegroddar och min min chocolate chip cookies var faktiskt carob och zucchini. Jag har inte som mål att vara ett krispigt mamma, men en dag tittade jag upp och där var jag, att döma mig själv för att jag inte försöker tillräckligt hårt, att inte vara tillräckligt strikt.

Vi gick till farmer ' s market. Vi elimineras HFC. Vi har urvattnat sin juice och vi skär ut konstgjorda sötningsmedel. Jag köpte gräs, nötkött och hormon gratis mjölk. När vi gick från de dagar för ett barn som behöver packade fika och luncher till två och sedan tre barn som behöver dem, jag köpte BPA-fria behållare och tyg mellanmål väskor. Jag kompromissade med mig själv för att inkludera en Capri Sun tillsammans med en rostfri flaska vatten. Ge dem lite normalitet.

Fram BPA-fria behållare urlakning av kemikalier artiklar började dyka upp. Min paraben-fri, konventionella råvaror döma själv (oh yes, jag bedömde, hur kan du inte när du är som förbrukas genom att göra saker på detta sätt?) knäppte.

"Vad menar du med att de är urlakning av kemikalier?" Jag skulle kastas ut plast, dikade och vattenflaskor och omfamnade med glee BPA-Fria saker. Jag hade trott.

Strax efter att hormonet gratis lunch kött som jag hade kunnat köpa med stor självgodhet utfärdade ett återkallande.

Något jag skulle komma att tro att om jag betalade det högsta priset, höll sig mer strikt, och åtagit sig att "bättre sätt" mina barn skulle vara säker.

"Inga carcinogener här." Fel.

Ok, så vi kommer att gå helt i metall och glas.

Glas krossas.

Metal är inte utan fel.

Ok, papper. Nej, plast. Nej, låt dem köpa.

Vet du vad? Jag ger upp. Jag gråter farbror. Jag är trött på att söka upp den paraban gratis schampo. Jag vill inte köpa paprika eftersom de är på Dirty Dozen lista bara för att få dem mögel innan jag lasta av dem. Jag är trött på att de andra barnen att äta frukt som mellanmål och sedan köpa mina barn de "friskare" snacks frukt och låta dem titta på mig med utsvängda näsborrar och ursäktande eyes att säga, "Umm, jag tycker egentligen inte om dem."

Jag bryr mig egentligen inte hur mycket våra matvaror kostnad, den största utgift för mig just nu är mitt förnuft som jag harmas över om deras luncher är hemmagjord nog, behållare tillräckligt säker, ren mat tillräckligt. Jag tror att priset för en frazzled, kort stubin, dömande mamma är större än enstaka klunk mjölk med rbST eller mellanmål påse med lite HFC.

En vän till mig sa, "Vid slutet av dagen, är dina barn att gå i skolan och de har mat att äta." Utmärkt punkt.

Detta läsår jag gör saker och ting annorlunda, inte för att jag älskar dem mindre, men eftersom jag älskar dem tillräckligt för att veta att jag måste lätta upp. Så, räck upp en juice box och en förpaketerad mellanmål väska med mig och låt oss skåla tillbaka till skolan med en hälsosam dos av "Det kommer att vara ok."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar