Den Lyckligaste Mamman På Blocket

Jag är inte särskilt stolt över den mor jag är från sju till klockan åtta på morgonen.

Tja, Jag am ganska stolt över vad jag lyckas åstadkomma — att få barn, att få dem att klä på sig, göra sina luncher, ser att tänderna är borstade, packar väskan, gå ut med hunden... du vet borren. Jag kan bara inte säga att jag gör det med stor lätthet eller nåd. Alla lätt eller nåd, för den delen. Nio gånger av tio, så jag skäller på alla tre av dem med den tid vi gör det i bilen. Tio gånger av tio, bilen cykla till skolan är ett rent helvete.

"Han upprepa mig!"

"Hon sparkar mig!"

"Han ser ut min fönstret!"

"Hon kallade mig dum!"

"Jo, han är dumma!"

"Jo, han är dumma!"

"Sluta upprepa meeeeee!!"

"Varför kunde jag inte vara enda barnet?"

"SLUTA SPARKA PÅ MIN PLATS!!!"

"SLUTA SPARKA PÅ MIN PLATS!!!"

"Han upprepa mig igen!"

Varenda morgon, dag efter dag, det är samma. Vår egen lilla Groundhog Day.

"Bara vara tyst!!!" Jag holler, påfallande i backspegeln. Jag kan känna att mitt blodtryck stiger och början på en mördare huvudvärk miljö.

"Inget mer att prata tills vi får det. Alla bara SLUTA !!"

Jag sucka hörbart för effekt. Precis när jag skulle vilja få att släppa iväg utan ont i halsen från att skrika och utan pärlor av svett bildas på min panna. Är det verkligen nödvändigt för mig att spela domaren innan jag ens har haft min kaffe? Kan de inte bara sitta i bilen och tänka på sin egen verksamhet för de 15 minuter det tar att ta sig till skolan? Gör morgnarna är verkligen har att vara så här? Och, just då, jag ser att hon går som ett urverk och min fråga besvaras. Nej, det gör de inte. För vissa människor, morgnar är en baggis.

Varje enskild skola dag, Grattis Mamma på blocket promenader med sin hund och två barn längs vår väg till den lokala skolan. Hennes barn är vanliga barn, inte särskilt fläckfria eller anmärkningsvärda, och jag är ganska säker på att jag en gång såg broder slå över sin syster och skratta åt det. De är barn, precis som mitt. Men, det är morsan som slår mig dag efter dag efter dag efter dag som jag rida med väsande på min egen avkomma. Och, varför? Eftersom hon med ett leende från öra till öra, varje jävla gång jag ser henne.

Jag ser på henne att skratta med barnen, att hålla hunden kopplad i ena handen och en kaffekopp i en annan och undrar hur hon klarar inte bara att bära som uppförsbacke promenad, men att faktiskt njuta av det till synes. Jag undrar om hon märker mig på samma korsningen varje dag, med utmattad ser i mina ögon och tjura barn i backseats. Hon undrar varför jag att skrika på dem? Varför vi inte gärna spela ordspel eller diskutera fred i världen, som de förmodligen är? Tror hon att hon är bättre än mig? Gör hon även se oss? Nej, det är jag säker på. Mest sannolikt att hon inte ens märke till mig, eftersom hon är alltför upptagen med att vara... lycklig.

Nu, innan du går och tänker att jag är helt deprimerad och ska börja ta itu med mina känslor, jag är inte olycklig. Jag skratta och le och njuta av mina barn hela dagen, morgon bara aldrig råkar vara en av dessa gånger. Min dagliga run-ins med henne att göra mig undrar vad hon kan tänkas vara som gör att jag inte. Är hon fyller hennes kaffekopp med vodka? Är hon mediterar en timme vid fyra på morgonen för att marken själv? Hon popup-piller och topp på morgonen och sedan suga för resten av dagen? Eller, gör hon verkligen bara njuta av hennes barn och förälder dem utan problem hela dagen, varje dag?

Jag kommer med vodka. Eller meditation. Eller p-piller. Alternativet är helt enkelt otänkbart.

ADVERT

Lägg till din kommentar