Den Lyckligaste Jag Någonsin Kommer Att Bli

Jag kan berätta att det är för att jag har gott om saker att klaga på, men det är inte det. Det är att jag är fint anpassade till petitesser som har någon potential att bry mig.

Jag klagar på mitt liv, mitt ibland tankspridd man, mitt neurotiska systrar, en av inåtväxta tånagel... vad som helst. Allt. Jag klagar .

Men nyligen, inte så mycket.

Något magiskt hände mig för ett par dagar sedan. Jag tittade på min tio månader gamla pull plast grönsaker ur toy kök, med min tre-åriga tvillingarna färg på sitt staffli. De var noga med att plocka upp alla tappade krita, sjunga en snygg liten sång som jag gjort upp för dem. "Om det finns en krita/på golvet/Rivka kommer att hitta det/och lägga den i hennes mun." Det är catchy. Och de sjöng det, plocka upp sina kritor, och ibland tittar över på sin baby syster till grin och coo, "Är inte det rätt, Rivkalah? Du dumma barn!" Rivka skrattade och skrattade, och återvände till sina mindre förstörelse.

Jag drack en kall pop och andades långsamt, att begå scenen till minne.

När jag var Deborah och Sofia ålder, jag visste att jag ville bli mamma en dag. Jag visste att jag ville växa upp och ta hand om små barn.

När jag blev äldre, jag hade andra saker jag ville göra. Jag har fortfarande andra saker som jag vill göra. Men när jag planerade föräldraskap, jag föreställde mig att ha ett hus fullt av små flickor, ungefär tre eller fyra år gamla. Spela klä upp sig, sjunga sånger, dansa i sina söta små klänningar.

Jag föreställde större barnen tittar ut för sina små syskon, och kramar och kyssar, och alla nöjda.

Och så, här är jag. Jag befinner mig längst ner på "kram högar," mottagare av våt, fnittrig baby kyssar utan föregående meddelande. Jag är den eviga handledare och en av de tre lyckligaste barn, har jag någonsin känt.

Ja, det är ibland kaos. Det finns dagar jag bara vill gömma sig, dagar när jag har huvudvärk eller känner jag mig överväldigad och bara inte kan medla i tvister skit billig plast smycken längre. Men mer och mer ofta, jag befinner mig helt enkelt iaktta tre av dem och känsla... lycklig.

Inte bara glad. Det är en annorlunda känsla. Det är stolthet och framgång och något mer.

Jag känner inte att jag förtjänar att känna den känsla av tillfredsställelse som kommer med att bara titta på mina barn att spela. Men det är det. Varje gång Rivka flyttar en fot framåt istället för att rulla från sida till sida, varje gång Deborah berättar för mig att hon är "flicka Superman" och hon kämpar för ett monster, varje gång som Sofia "fixar" sin leksak diskbänk med Mjölnir från hennes pappa Thor kostym, och varje gång en av dem berättar för mig att hon vill vara som mig...

Det är narcissistisk, men det fyller mig med en intensiv glädje. Med stolthet bortom ord.

Du tittar på dem spela, att stå tillbaka och låta dem bara... vara barn tillsammans...

Det är helt otroligt. Det är magiskt.

Titta på Rivka titta på hennes stora systrar och härma dem, och sedan när hon fångar min blick och bara flinar åt mig...

Moderskapet har aldrig känt mig så glädjande.

Livet har aldrig känts så perfekt.

Och livet är inte perfekt. Det finns fortfarande allvarliga problem runt här. Pengar problem, sysselsättning problem, hälsoproblem...

Men livet i allmänhet? Det är fantastiskt.

Detta är vad det handlar om. Detta är anledningen till att jag fick barn. Se dem förlora sina huvuden med glädje eftersom deras solros frön att gro, för de lät ut ett skrivet ord, eftersom du gick in i ett rum i precis rätt ögonblick.

Jag vet inte om jag någonsin kommer att vara så lycklig som jag är nu.

Jag har allt jag någonsin ville verkligen av livet. Jag är helt, helt, och ständigt insvept i kärlek.

Det är en otrolig känsla. Att veta att jag lever i vad jag kommer att se tillbaka på i slutet av mitt liv som den lyckligaste jag någonsin har varit. Den lyckligaste jag någonsin kommer att bli.

Oavsett vad som händer, oavsett vilka förändringar... mitt liv kommer alltid vara bättre på grund av detta. På grund av detta fantastiska, magiska, perfekt tid.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar