Alla Passerar Genom Händerna på en Sjuksköterska

När jag klev in på sjukhus enhet, jag kände genast mitt hjärta börja tävla och min palms börjar svettas.

Jag var en tredje året sjuksköterskestudent rapportering till en upptagen hjärt intensiven i en stor stad children ' s hospital för mitt sommarjobb som sjuksköterska extern. Om jag hade tillbringat flera år med att lära sig omvårdnad grunder och har begått omvårdnad teori till minne, ingenting förberett mig för sevärdheter och ljud av en ICU dedikerad till barn med hjärtfel.

"Tja, är du redo?" den sjuksköterska jag vill arbeta med sa som mina ögon fylls med panik. "Kom, låt mig visa dig vad du ska göra."

Hon guidade mig in i ett eget rum, med en liten baby att ligga på en hög spjälsäng, ansluten till skärmar och IV dropp. När vi stod över spjälsängen, hon log och sa att mina arbetsuppgifter skulle vara begränsad till att byta sängkläder, lagerhållning rum med nödvändiga förnödenheter som blöjor och våtservetter och sitter med barn när deras föräldrar inte kunde vara på deras säng.

Kort sagt, de flesta av mitt jobb var att hålla bebisar och använda healing touch av mina händer för att göra dem mer bekväma. Och även om jag var oerfaren som sjuksköterska, kramas en baby och att använda olika former av beröring terapi verkade enkelt nog ännu hade makten att ändra resultaten.

Under den sommaren lärde jag mig hur man integrera kunskaper som underlättas tucking — en teknik som innebär att hålla ett spädbarn armar och ben böjda nära kroppen i ett försök att minska smärta vid procedurer — i min dagliga rutin med barn på enheten.

Jag lärde mig hur man utför hud-mot-hud-vård, som också ofta kallas Känguru-och Sjukvård, på min lilla patienter. Jag skulle sitta med ett barn, klädda endast i en Huggies blöjor speciellt utformad för deras behov, med deras hud som berör mig så vi gungade i en stol bredvid sin intensivvård spjälsäng. Även om det är över 600 vetenskapliga artiklar publicerade om effekterna av beröring terapi på barn, den suck av ett litet spädbarn släppa spänningar på att känna av min beröring var bevis nog för mig.

Enligt en färsk Huggies studie med titeln "The Power of Human Touch för Barn," kramar kan göra mer än att lugna ett rop eller lindra stress. Hud-mot-hudkontakt kan hjälpa till att hålla en bebis hjärta slå i normal takt, förbättra sömn och främjar en hälsosam viktökning. MRI och PET-undersökningar har också visat att barn som kramar stimulera frisättning av dopamin, kroppens må-bra-kemiska.

Och, när ett barn omfattas i leder, tråd, rör och utrustning för övervakning av avslappnad i mitt bröst, jag kan säga med auktoritet som jag har sett med egna ögon hur enkelt hålla en baby som gör skillnad. Det finns inget som att det, ärligt talat, och förmåga att kunna tillbringa en sommar bryn den enkla hantverk av touch-terapi har visat sig vara ovärderliga i min omvårdnad karriär och en upplevelse som jag aldrig glömt.

Min omvårdnad skolans motto var "Alla passerar genom händerna på en sjuksyster" och vår klass hade t-shirts med mottot tryckt över ryggen som en insamling. Genom åren har jag burit t-shirt och varje gång jag gör, jag fånga mig tänka på kraften av kramar och små gester för att göra en patients resa mer uthärdlig.

Sjuksköterskor använder sina händer för att hjälpa en mor guide en ny bebis till världen.

Sjuksköterskor använder sina händer för att hålla det på en som går från jorden.

Sjuksköterskor använder sina händer för att torka bort tårarna som har ett barn som flådda sitt knä på lekplatsen.

Och, sjuksköterskor använder sina händer för att bada dem som inte längre kan göra det för sig själva.

Med sina små patienter, sjuksköterskor använder deras gentle touch för att invagga en kinkiga barn att sova eller att kittla kinden av ett barn som lär sig att le i en IVA-säng. Ofta, deras beröring är ett substitut för de föräldrar som på grund av arbete och ekonomiska bördor, kan inte vara med sina barn under en försöker medicinska situation. Sjuksköterskor, i den mest förenklade sätt, använder sina händer för att bringa helande och vänlighet till de mörkaste av stunder.

Alla som passerar genom det händer av en sjuksköterska, det är sant.

Och tack och lov.

Du kan ge kramar till dessa barn, för genom att bli en Huggies medlem. När du registrerar dig på Huggies.kom/NoBabyUnhugged . Huggies kommer att donera $5 för att bidra till att säkerställa att minsta barn får kramar de behöver. Genom Huggies har Inga Barn Unhugged program varumärket är tilldelning av $10 000 i bidrag till 25 berättigade sjukhus runt 2017, gör det möjligt för dem att lansera en ny kramas program eller utöka stödet för ett existerande program i sina sjukhus.

Huggies – den snabbast växande blöja helt i AMERIKANSKA sjukhus – tror djupt i Kraft av Kramar, och det är därför varje blöja och torka är inspirerad av en förälders famn. Huggies har Inga Barn Unhugged program hjälper till att säkerställa att alla barn får kramar de behöver för att utvecklas framgångsrikt genom att stödja kramas program på sjukhus och donera blöjor i hela landet. Lär dig hur du kan hjälpa till Huggies.kom .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar