Den Gyllene-Haired Girl och Princess Tower

Jag har alltid varit trevlig mamma i närheten, trösta upprörd kid väntar ensam på skolan pickup, oroande om förskolebarn cruising mataffären gången, tills igår, när jag berättade golden-haired lilla flickan i parken för att gå bort.

Det var en varm och vacker dag, och jag var inställda på att göra några minnen. Planerar en picknick lunch, började jag packa kom ihåg att fylla ryggsäcken med bollar, bubblor, sand, leksaker och en Frisbee. Min äldre dotter Olivia tog sin skoter, och vi gick till parken där jag visste att min yngre dotter Zoe kunde navigera hennes rosa elrullstol genom gräset och över trottoaren vägar. Jag planerade på att umgås och leka med både tjejer, samtidigt som det hjälper Zoe vandra, klättra, glida och swing. Alla utmanande saker för ett barn som inte kan stå av sig själv, men vad roligt, leka i parken som alla andra.

Snart nog är vi framme och hittade en skuggig plats att sprida ut vår filt. Zoe parkerade sin rullstol och vi satt att njuta av en lunch och spela ett dumt spel. Olivia var snart av, rider sin skoter i varv runt gräsbevuxen område där Zoe och jag satt och spela med bubblor. Efter en stund packade vi upp och flyttade till andra sidan av parken, gungor, rutschkanor och klättring utrustning.

Olivia ledde vägen, släppa sin skoter vid sidan av swing set. Zoe och jag kom några minuter senare, parkering hennes makt stol vid sidan O skoter. Med Zoe ' s arms, gick jag upp henne till den tomma gungan tillsammans med hennes syster. Med mina händer över hennes, hon satt svänga, jag försiktigt knuffade henne ett par meter upp i luften medan hon skrattade och ropade till Olivia. Inom ett par minuter, en gyllene hår liten flicka kom. Hon var klädd i en neon rosa och grönt sundress, var barfota och hoppande upp och ner. Hon såg ut att vara om fem eller sex. Zoe omedelbart storlek upp henne som en potentiell lekkamrat och sa hej. Den gyllene långhårig liten flicka ignoreras Zoe, titta på mig istället, som pekar på Zoe ' s stol och frågar "Varför har hon det?"

"Det hjälper henne att flytta runt snabbt", sa jag.

Zoe och jag flyttade till klättring gym. Vidta åtgärder för långsamt när vi klättrade en hand över hennes, min andra hand på hennes höft, min kropp blockera henne från bakom för extra balans. Ett långsamt steg efter annan och Zoe var äntligen på topp i de mindre torn. Upphetsat, Zoe ropade till sin syster-som försöker att locka in henne i en omgång kurragömma. Den gyllene långhårig liten flicka dök upp igen, lugnt vid min sida. Det var hennes högljudda röst som väckte mig från mina tankar. "Varför har du att hjälpa henne gå?" "Varför måste du hålla hennes händer?" Hon sköt bort henne frågor utan ett andetag i mellan. "Åh, det hjälper henne att balansera och gå snabbare", svarade jag.

Nästa halvtimme Zoe och jag gick ner bilder, klättrade upp till toppen igen, hängde i små torn, spelade fniss "tag" med Olivia och nästa halvtimme jag har försökt att distrahera den gyllene långhårig liten flicka varje gång hon dök upp igen, förhör. "Men, varför låter du glida med henne?" Följde upp med "jag är fem och jag kan göra det själv. Hon är äldre än mig. Varför kan inte hon?!" Leende, jag gav denna lilla tjej som alla av mina bästa politiskt korrekt, nyfikenhet tillfredsställande, kid svar om varför min dotter kan inte gå, inte stå eller köra helt själv. Jag var fast besluten att inte tala om sjukdomen, svaga muskler eller ett organ som inte född för att göra dessa saker, eftersom Zoe var just där, lyssna, spela och ler. Jag log mitt bästa för falska, patient, Mamma leende . På den här, solig, varm eftermiddag ville jag oss alla att vara normal och väl.

Gyllene hår little girls' mamma var inte runt, jag fortsatte att titta. Till slut såg jag en barnvakt borta i fjärran, textning, kastade en blick upp för att hitta flickan och titta sedan ner till sin telefon igen. Jag fnittrade för mig själv, naturligtvis, tänkte jag. Att golden-haired girl ' s mamma behöver nog en paus från denna barnens ständiga gnagande nyfikenhet. Dimensionering upp barnvakt, jag kunde se att hon var för ung och oerfaren för att hjälpa mig, jag var definitivt på min egen. Bra, tänkte jag. Gyllene hår liten flicka stalking session hade förmodligen gett barnvakt en paus också!

Zoe och jag var klättring stegen till små torn, ännu en gång, när flickan var bredvid mig. Zoe och jag var tafatt longering framåt, en obalanserad steg i taget, mot toppen. Golden-haired girl var att få mer nyfiken, "Det tar henne lång tid att få upp det." Och eftersom golden långhåriga lilla flickan hade fortfarande inte ens sagt hej till Zoe, jag tittade snabbt över axeln för att försäkra mig om att jag var utom hörhåll och då morrade på denna ängel inför, gyllene hår som liten flicka... "Gå. Spela".

"Va?" utbrast hon, förvånad, hennes ögon vidgades.

"Gå. Spela. Någonstans. Annat." I min bästa låga och stern, menar mamma röst jag över betonade varje ord. Som en orm om att slå, jag långsamt väste för extra effekt. Och slutligen..poff! ...hon var borta.

På middag, vi pratade om vår tid i parken. "Som liten flicka..." Zoe började långsamt... "jag såg henne följa dig," avbröt Olivia.

"Hon var irriterande mig," Zoe klar att säga, skrattar. Jag tittade på Zoe sedan, den överdrivna uttryck i hennes ansikte, som hon himlade med ögonen i ren frustration.

Jag mindes då hur golden-haired girl rusade över parken, återkommer upprepade gånger, med sådana flytande rörelse, hennes muskler starka, hennes ben pumpa fort som hon sprang som en blixt. Jag såg henne klättring, återigen det högsta tornet där Zoe ville gå, men jag kunde inte ta med henne eftersom det enda sättet att nå det höga tornet med hjälp monkey barer. Jag på bilden hennes gyllene hår, långt och lockigt ner henne, studsar så hon tog stegen av dem som monkey barer enkelt, det tog bara några sekunder för den gyllene hår tjej att göra det till toppen på det högsta tornet, där hon stod, prinsessa som tittar ner på resten av oss.

Med en värk i mammas hjärta sade jag, "jag också, Zoe. Hon var irriterande mig också."

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar