Den Gyllene Barnet Award

Om du har fler än ett barn är det troligt att, vid någon punkt, du har känt mig splittrad om dina olika känslor för dem.

Du är inte tänkt att ha en favorit barn . Det är bara något som du inte tänkt att erkänna när du är en mamma. Som alla vet, att du älskar dem alla lika. Om du trycker på knappen, kan du erkänna att du älskar dem lika och annorlunda men det är det. Inga ytterligare frågor och flytta längs, snälla. Precis som pengar, religion och politik, att vi inte tala om sådana saker i artigt samhälle.

Samhällets regler inte styra mina inre tankar och känslor, dock, och jag har en favorit.

Vi har sex barn som varierar i ålder från 2-13 och vilken av dem är den minst gnällig, krävande, bitchig, klängig eller assholish vid varje givet ögonblick, som är min favorit.

Ibland är det dottern som torkas sin baby syster snor bubbla utan att jag blir tvungen att fråga. Det kan vara den pojke som var bara så jävla charmig med sin mile långa ögonfransar vadd på mig och frågade om jag skulle komma gosa med honom. Andra gånger är det den tonåring som har varit så frånvarande på sistone men kommer hem från skolan och delar en historia med mig, som hon fann löjliga eller hysteriska - hon hade inte mars raka vägen till sitt rum! Någonstans i det att hon fortfarande tycker om mig!

Alla som kan ändra på i en rasande fart, dock. Samma dotter som torkade snor kan snart efter att fisa på sin brors ansikte, vilket leder till en massiv rad precis före sänggåendet när jag har redan haft det upp till här med den här jävla dagen.

Frans pojke skulle kunna tala om för mig att min andedräkt luktar varm sopor medan vi är alla snuggled upp tillsammans (tack, barn.) Här är en annan doft av min skit andetag innan jag låsa badrumsdörren bakom mig för att måla mina tånaglar sedan mys stund kom en skrikande stopp.

Inom några minuter från vår sällan efter skolan för att dela ögonblicket, jag kan be tonåringen att plocka upp sin ryggsäck som hon tappade i mitten av korridoren. Hon kommer att rulla ögonen på mig, håna, och föreslår att jag "lugna ner sig". Kommer det att bli tydligt att hon vill hugga mig. Barn som vill hugga mig är inte min favorit.

Jag älskar dem alla, så mycket men vet ni vad jag älskar? Frid. Jag älskar att inte döma. Jag älskar impulsiva eftertänksamhet. Jag älskar det när de säger "Mamma" en gång men inte så mycket när de säger "Mamma" varenda gång de startar en ny mening.. För Chrissake, kid, jag är den enda jävla person i det här rummet...jag vet att du pratar med mig. Sluta fucking säga "Mamma!"

Det är den väg som bjöd minst motstånd, antar jag. Oavsett vilken av våra dyrbara, älskling, värdefull barn som gör mitt liv lätt och smidig och söt på ett givet ögonblick vinner priset som bara jag vet om, "Fem Minuters Gyllene Barnet Award". Det är om hur länge de regera i favorit kid position, trots allt.

Det är bra om, de är delar och att de inte ens vet det. Någon gång under dagen, varje dag, de har roterat är min favorit. De omväxlande titeln samtidigt som den är helt borta och därmed undvika bitter konkurrens och att elaka syskon rivalitet skitsnack.

När en av dem frågar alla sedesamma-som "jag Är din favorit, Mamma?" Jag svara ärligt, "Inte just denna sekund... men du har fortfarande tid."

Relaterade inlägg: Min Favorit Barn

ADVERT

Lägg till din kommentar