Du är Precis lika Kul Som Nästa Morsan ... Eller Är Du?

Runt här, Morsan får en luffare rap. Pappa är rolig en, att göra alla de kittlande och brottning och boll-kasta i huset. Jag är som skugga i bakgrunden sopa upp skärvor av vas de bara omkull.

Jag kallar även min man "Pappa Funtime," sneering som jag säger detta för att fullt ut uttrycka att detta är tänkt att vara en negativt klang.

"Det är inte rättvist", jag gnälla. "Dag in och dag ut, jag är en som gör de måltider, playdates, avtalade tider och göra alla tunga lyft för att se till att våra barn har ett gott liv. Då DU susar in med din dumma skämt och din rygg rider och får spela med dem medan jag slav bakom kulisserna. Friggin' Pappa Funtime."

Han återvänder komplimangen genom att ringa mig Drill Sergeant.

Detta används för att sätta mig på defensiven. Jag skulle få som Jack Nicholson i Några Bra Män , berättar för honom hur vi använder ord som du och tack och att jag har ett större ansvar än vad han möjligen kan begripa. "Du behöver mig på den väggen:" jag skulle påminna honom. "Och jag har varken tid eller lust att förklara mig till en man som brottas och kittlas under filten av frihet som jag ger."

Men den andra dagen, som jag en gång var igen "frågade" barnen att städa upp middag, lägga undan skor och räta upp rum, min funner hälften vände sig till mig och sade: "Detta är vad de kommer att komma ihåg om dig. Skällande order."

Aj då. Var det sant? Skulle Drill Sergeant Mamma vara deras enda takeaway? Om så är fallet, som fullkomligt suger.

Eftersom det är inte som om jag behöver inte göra roliga saker med och för mina barn också. Jag överraska dem med resor och godsaker, ta dem till filmer, lekplatser och parker, sjunga tillsammans med dem i bilen. Heck, det är bara andra dagen jag stannade uppe sent att skapa en födelsedag tipspromenad som min äldsta son var än nöjd att vakna upp till.

Men tydligen är alla mothering skyldigheter som jag gör 24/7 överskugga de där speciella ögonblicken, och jag måste påminna dem. Kul som händer runt här, folk! Jag är bara så kul som nästa mamma.

Eller är jag?

För några dagar sedan, en yngre mamma jag känner berättade för mig vad hon planerar för sista dagen i skolan. Efter att klockan ringde och alla var sprungna ur sina burar, hon skulle vara som väntar på att bombardera dem: silly string för femteklassare, vatten ballonger för de yngre barnen.

"Wow," sa jag. "Det låter som så mycket roliga." Men inuti var jag också förundras över denna mamma till fem ren energi. Glöm alla prep arbete i vad som skulle behövas för att fylla och knyta dessa vatten ballonger och dra av element av överraskning. Det verkade bara så, jag vet inte. Ovanför och bortom. På sistone har vi varit igång så hårt jag kämpar för att ens tänka ut vad är för middag.

Jag diskuterade detta med en annan vän. "Jag skulle älska att tänka på roliga saker som att" jag anförtrodde. "Men jag gör så mycket redan, de extra magiska stunder inte ens på min radar längre."

"Jag är bara inte den typen av morsan," min vän överens om. Skär smörgåsar i stjärnor och hjärtan, sova i forten i källaren, om att en "Ja" - dag, och alla de andra cuh-razy idéer som får mig att hata Pinterest för att ge mig ett mindervärdeskomplex. Ibland är det kul morsan låter som ytterligare en börda på en redan omöjligt listan.

Istället skulle jag markera min tredje väghyvlar " sista dagen i skolan genom att få det i tid för att plocka upp dem. Och kanske, om de var nedtyngd med skolmaterial och goody bags, jag skulle även erbjuda sig att hjälpa till att bära sina saker.

Sedan att yngre mamma, rolig en, skickade mig ett sms. "MÖT OSS PÅ FÄLTET PÅ SIDAN AV SKOLAN. TA MED VATTEN KANONER."

Hmmm, vatten kanoner. Och en kanna vatten för att fylla dem. Jag kunde gör det. Mycket mycket lättare än att binda av ett hundra vatten ballonger. Varför inte?

När klockan ringde och tvillingarna drog alla sina väskor och böcker på mig, jag ljög och sa till dem att min bil var parkerad i ett annat parti. Vi gjorde vår väg över till att området där min leveranser och ett dussin andra barn väntade. Sedan ett par andra mammor och jag släppa loss, vatten bombningar och blötlägga dem suckers för allt de var värda. Det var precis lika roligt som det låter. Och alla tog det skedde en förskjutning i min inställning.

Nu när sommarlovet har börjat med en smäll, jag undrar om jag kan hålla det roliga kommer. Jag har fortfarande arbete och sysslor, plus den extra stress för att försöka hålla barnen från bludgeoning varandra till döden. Varje dag kan inte vara en picknick, men det kanske inte behöver vara. Jag har tagit de här mothering jobb till mig waaay för stort allvar, som, ärligt talat, är LÖJLIGT eftersom det är inte som att de kan avskeda mig. Jag har försökt att avgå för ett tag nu men utan någon lycka. Så det är hög tid för denna Drill Sergeant för att lätta upp.

Kanske genom att föra tillbaka lite mer spontanitet, ler – fan, även några skratt – barnen kommer att börja tänka på mig som Mamma Funtime. Hälften av uppfattningen är i marknadsföring.

Och om huset går åt helvete eller att vi måste ha glass till middag, vem bryr sig? Inte mitt barn. Inte min man. Hemarbetet göra mig olycklig ändå. Jag behöver bara få en av dessa skyltar har jag sett på Pinterest.

Ursäkta röran

Vi är upptagna med att skapa minnen.

Sätt roligare än det vakuum som jag fick för Mors Dag.

ADVERT

Lägg till din kommentar