I Kraft av Moderskap

Moderskap är att vrida mig i en tuff tik.

Jag brukade vara en mild-lugn, icke-yeller som lätt generad och bad om ursäkt en hel del.

Innan jag fick barn, saker som verkligen används för att komma till mig. Jag hade en gång en kvinnlig chef berättar för mig att jag hade fått för att jag inte var där eftersom jag var smart, men eftersom jag hade varit "skridskor med på min personlighet." Jag var för chockad och skrämmas att tala om för henne att hon var en dumbass tik med en taskig personlighet, och vad jag verkligen skulle vilja göra är att klämma henne Louis Vuitton väska ner hennes paj hål.

Istället, jag nickade tyst min väg genom mötet och grät i bilen när det var över.

Som hänt innan jag var skärpts upp genom erfarenhet av att växa och utvisa en människa. Är det något mer stärkande än att föra liv till världen? Allt som fanns kvar av min blygsamhet försvann, jag var för upptagen med mothering en squishy, red-faced barnet in i en pigg, trotsiga barn att röra mig med så mycket annat.

Två barn senare, jag har blivit en person som mitt gamla jag skulle ha skyggat för. Den version av mig som grät i min bil var innan jag studsade kolik barn i timmar, och innan jag insåg att tre barn är så mycket mer än att jag har alla företag hantering. Moderskap inte bryr vad du tror du kan hantera.

Icke-skriker mig blev en yeller när jag födde utan någon smärta medicin, och min lätt generad själv försvann när jag upplevde den värsta fall av hemorrojder, som, någonsin. Jag var i så mycket smärta som jag inte kunde förklara för min man att jag behövde åka till sjukhuset*. Jag bara låg på golvet och önskar att jag skulle svart ut så att smärtan skulle sluta och han skulle för evigt vara på min skuld för att de inte tar situationen på allvar.

Moderskap inte bryr sig om din blygsamhet eller självrespekt.

Jag är tuffare. Jag är bitchier. För, let ' s face it, moderskap inte bryr sig om du bara hade tre timmars sömn. Moderskap bryr sig inte om du känner dig fet. Moderskap säger, gå UPP ur DIN RÖV, LADY. DIN SON ÄR ATT ÄTA KVARTS PAKET.

Om jag måste springa ute i omaka pyjamas för att jaga en naken barn genom gården, eller att se till att min äldsta blir på bussen, så var det.

Om jag måste lämna en komplett livsmedelsbutik kundvagn i affären eftersom mina barn är att göra en scen, så var det.

Om jag måste berätta en främling tillbaka till helvetet bort från min van eller snälla sluta röra min baby så var det.

Jag har inte tid att vara generad.

Jag har inte tid att be om ursäkt för mina val.

Jag har inte tid att få mina känslor att skada om du inte håller med mig.

Jag har inte tid att bajsa ensam, så jag är nog inte kommer att kunna ha en timme långa telefonsamtal med er i eftermiddag, kom ihåg att betala räkningarna, eller räkna ut var att lukten kommer ifrån.

En åskådare kan anta att jag är medicinerad.

Nope.

Jag skal-chockad och okänsliga, med en ständigt närvarande som mål att ta sig igenom dagen.

Moderskap—shushing spädbarn och torka rumpor och vittring otaliga, psykotiska vredesutbrott—förändrat mig. Och jag är tacksam.

Moderskap tvingar mig att bära på. Det tvingar mig att älska när jag inte känner för det. Det tvingar mig att hålla igång när jag är utmattad.

Moderskapet är en kraft att räkna med.

Och jag är nu en kraft att räkna med.

* Jag är glad att rapportera att min rumpa gjorde så småningom återgå till det normala, men upplevelsen resulterade i att jag har väldigt lite tålamod för min man när han klagar över huvudvärk.

ADVERT

Lägg till din kommentar