Den Första Natten Hem Med En Ny Bebis

Jag var upphetsad bortom ord att lämna sjukhuset dagen efter Lillian var född. Detta hade varit min första vistelse i denna fina anläggning och att jag bara ville komma hem där jag inte vaknat upp med ett blodtryck manschetten eller en sjuksköterska kommer in några timmar för att trycka på min nu deflaterat livmodern. Jag ville vara hemma. Medan Lukas och hans familj pratade och stirrade på min sovande, swaddled dotter, var jag rusar runt i rummet packa upp allt eftersom det var dags att gå.

Vi kom hem sent på eftermiddagen och allt var bra. Hon låg och sov i flocken och Spela i vårt rum och Lukas och jag stirrade på varandra med blickar, "Tja... vad nu då?" Det här skulle bli en barnlek, eller hur?

Jag minns inte så mycket om att första natten — Jag vet inte om någon mamma som verkligen gör — men vad jag minns är hjärtskärande. Jag minns att jag satt på soffan, både Lillian och jag gråter våra små ögon ut, och säger om och om igen, "jag kan inte göra detta. Jag kan inte göra det. Du måste gå tillbaka."

Jag älskade henne. Jag var glad att hon var i den verkliga världen istället för i underlandet var min kvinna delar. Men jag var rädd. Livrädd. Jag kunde inte göra det. Jag kunde inte ens har berättat för dig om vad "det" var, men jag visste att jag var oförmögen.

Så här är det; jag hade aldrig upp en bebis innan. Jag visste inte vad jag gjorde eller borde gjort. Det finns ingen manual. Det är som om du åkte runt i en bil för 10 månader sedan du köpte en bil för din egen, och någon sade: "Ta hem" innan du någonsin varit bakom ratten. Ingen skulle någonsin göra det. Det skulle vara tragiskt osäkra.

Jag kände att tillåta mig att ta detta nya baby hem var lika farlig. Det var ingen bok jag hade att studera innan jag kan ta hem henne. Det var ingen praxis baby jag hade för att hålla sig vid liv för ett par dagar innan jag fick min egen. Allt som hände var mitt preventivmedel svikit mig, min man och jag gjorde ett beslut att lita på att Gud tänkte att vi kunde höja ett barn, och jag tryckte min lilla flicka ut i min läkares händer. Det var det.

Och nu var jag ansvarig för att höja denna nya baby? Vad är det för fel med er människor?

Det är hur jag kände den första natten. Jag kände mig rädd och ensam och vilse utan karta. Jag var livrädd och vissa som jag inte skulle kunna göra detta moderskap sak. Någon annan fick ta henne. Någon som visste vad de gjorde. Någon som skulle kunna göra det bättre.

Jag överlevt den första natten. Och den andra. Och nu Lillian avslutas på två och ett halvt år gammal. Samma rädsla att jag är okunnig och inkompetent följer mig runt hela dagen som en demonisk chihuahua nafsa på mina klackar vid varje felsteg. Det har varit svårare än något annat i mitt liv. Det har varit svårare och mer utmanande än jag någonsin kunde ha föreställt sig. Det finns fortfarande dagar då jag tänker, "jag kan inte göra detta. Jag kan inte göra det."

Men jag har aldrig, någonsin, någonsin tror "Du måste gå tillbaka" som jag gjorde den första natten.

Hon är min dotter. Min första föddes. Min blåögda, ärtig liten flicka. Hon är en glädje. Och hon är min.

Jag är fortfarande osäker och ostadig som jag stappla längs denna väg och moderskap. Men i slutet av dagen när jag stoppade om henne i hennes stora tjej säng, säg till henne att jag älskar henne, och hon säger, "jag älskar dig, Mamma", jag vet att ingen annan kan ta hand om henne bättre än mig.

Relaterade inlägg: 10 Saker Du Bör Veta Om Bebisar

ADVERT

Lägg till din kommentar