Den Fina Konsten Av Frivillighet

För mig, det var verkligen en guilty pleasure.

Jag kände mig mycket mer skuldkänslor än njutning egentligen, eftersom jag höll denna fruktansvärda beklagar att jag inte kunde och inte hjälpa till mer. Jag såg dessa kvinnor kör detta simma säsongen outtröttligt från början till slut, att investera sin dyrbara tid och energi för att göra laget till en framgång. Varenda träffas och öva, så såg jag dessa fina människor att dra tabeller, mat och alla typer av lådor med grejer. Jag har sett dem träna timers, samordna koncessioner, cover band och placeringar, organisera värmer och händelser, alla med olika dokument som skickas ut i perfekt tid för att förbereda oss för kommande träffar. Jag säger till er, dessa damer ROCKADE det.

Jag såg dem hela sommaren och erbjöd mina ynka hjälp, men jag var inte hjälpa till så mycket jag kunde och jag möter en pågående känsla av ånger hela säsongen. Det fick mig att tänka på detta volontär sak som vi står inför som förälder. Det är en konst att frivillighet.

Vi har alla våra roller i det storslagna landskapet volontär möjligheter. Medan en förälder klarar av att dra av ett evenemang, en annan kan ta en paus eftersom de har precis avslutat ett år på att sitta genom PTA möten. När en förälder ägnar och offrar tid att organisera en särskild funktion för ett barn, att samma förälder kan springa en halv timme sen till en fest för sina andra barn. Som en förälder som körs visas under en säsong i sport eller teater eller Girl Scouts, jag satsar sin make är ledande inom andra verksamheter, departement och organisationer som på andra håll.

Kanske en del föräldrar kan bara hänga på kanten av frivillighet, eftersom de arbetar övertid för att bara knappt täcker räkningar och skulle hellre använda sin dyrbara fritid på att investera i sitt hem liv. Sedan finns det många föräldrar som bärs ut från föräldraskap helt enkelt sina barn och har inget kvar att ge. Det händer oss alla.

Med alla dessa faktorer och möjliga scenarier, det måste vara en tredelad artikel av volontärarbete:

1. Inte döma eller ta något.

2. Uppskatta varje volontär.

3. Gör vad du kan och inte slå dig själv.

Som föräldrar, vi göra vad vi kan, är jag rätt? Så mycket som jag kände mig hemsk för att inte ta på sig mer arbete för att göra det lättare för dessa tappra volontärer, höll jag motiverar min brist på engagemang genom att ta hänsyn till alla de händelser, ministerier och aktiviteter i har genomfört genom åren. Jag dök in i dessa vatten flera gånger tidigare—bara inte den här (pun intended).

Jag har varit ledare, arrangör, de arbetare, tröja och en dumper av rutor och tabeller. Jag har säkert haft min andel av anlända tidigt att ställa upp och stannar sent för att städa upp. Det har varit gånger jag har känt mig bitter fientlighet mot människor som helt enkelt visa upp för att njuta frukterna av mitt hårda arbete utan att erbjuda för att lyfta en hand. Jag har arbetat outtröttligt genom åren, och erbjuder min tjänst och tid för att stödja många frågor. Jag gissar att du har också.

Så nästa gång du ser en förälder att sitta och koppla av i utkanten av en fest, aktivitet, ceremoni, utflykt, event—listan kan gå på—du offrade din tid och ansträngning för att organisera och ge den, försök att boka ditt omdöme.

Det är säkert att anta att de kan ha arbetat en mycket lång dag, eller bara kom från en spektakulär händelse sprang de för sig själva. Kanske de är så slitna ut, det var allt de kunde göra för att även visa upp, eller mycket som mig, de har bestämt att det är deras tur att vila.

Det är en känslig och medveten balans till den fina konsten av frivillighet. Låt oss alla respektera och hedra det.

Obs: jag är medveten om att det finns också de familjer som väljer att inte arbeta ideellt på allt, och helt enkelt visa upp att dessa funktioner om och om igen utan att erbjuda hjälp eller bidrag. Låt oss anta att de också har sina skäl.

ADVERT

Lägg till din kommentar