De Andra F Word

"Det är nog bäst att lämna Jack ensam för en liten stund," hör jag Colin berätta för sin pappa i det andra rummet. "Han är i ett ganska dåligt humör. Jag avlyssnade honom bara lite och han plockade upp mig och kastade mig."

Även om det inte uppmuntras, dessa typer av demonstrationer av Hulk-som styrka är inte särskilt ovanligt runt här. Annars pojkar i allmänhet komma överens. Vi har pratat med dem – och kommer sannolikt att fortsätta att göra så till leda – om dygderna av att hantera sina handlingar, särskilt när de är arg eller frustrerad eller förnedrad, och vill surra ut.

Jag växte upp med flickor: en syster, gobs av kusiner, en skock av flickvänner. Jag kan inte komma ihåg allt, men jag kan säkert säga att ingen någonsin uttryckt sig genom att plocka upp någon och kastar dem.

Flickor uppvisar en helt annan typ av aggression, en som kommer med ord som kan låta lite men fortfarande klippa, och med sidoblickar blickar och kanske en sympatisk sträva läppar. Ingenting är fysiskt bruten, men massor av skador kan ske.

Jag personligen hade ett finstämt känslighet för vissa ämnen tidigt. De ämnen som är av vikt och kroppsform var populära vapen i tjej krigföring, och jag hade vänner som var stealth bombplan.

Min åttonde klass bästa vän och jag pratade om våra respektive diet tekniker på en regelbunden basis. Vi jämförde noter och vägde oss i varandras hem, har intresse av att "testa" en noggrannhet av våra egna skalor på sig olika kläder och skor för att testa deras inverkan på siffrorna.

Jag såg henne bara något att höja på ena ögonbrynet när jag klev på vågen en eftermiddag. Vi såg siffrorna swish och tillbaka, ticka som en tidsinställd bomb varning för att hoppa ut på vägen.

"Tja, jag skulle ha trott att antalet skulle titta lite chubbier på någon av dina höjd." Hon sa.

BOOM. För sent att hoppa. Jag var ett offer.

"Va." Jag sade, att försöka låta neutral.

Vi pratade aldrig om fitness, min lilla vikt-besatt vän och jag. Vi ville inte prata om kost heller. Vi pratade om hur många måltider som vi trodde att vi kunde hoppa över, om olika taktik för att avvärja svält.

I mitt hushåll har idag, vi pratar inte om kroppsvikt eller självbild så mycket med pojkar. Jag får känslan att ingen av dem bor overmuch på ämnet.

Inte heller bör de.

Vi pratar om mat. Vi arbetar med flera allergier, och min önskan att rymma alla, utan att vara en kort ordning kock, så frågan om vad är för middag är en flitig man.

Vi är också bekymrade över motion. Deras pappa och jag kör regelbundet. Beroende på säsong, pojkar växla mellan simning och skidåkning och sparkar på en fotboll ungefär. Vi pratar om mat som kommer att hålla vår energi till sport. Vi pratar om mat som kan orsaka slöhet eller astma attacker på grund av allergier.

Vi kommer att tala om hur pojkar smaker förändras i takt med att de förfaller och de ska försöka livsmedel när de inte gillar, eftersom de kan hitta sina smaklökar har förändrats. Vi talar om att de är kräsen och hur det gör mig galen. Vi talar om vad som går på chicken nuggets och hur en stadig diet av något annat än vitt, stärkelserika saker i slutändan kommer att resultera i konsekvenser för hälsan.

Vi talar aldrig om vikt med pojkarna. Någonsin.

När jag hörde ett gräl mellan dem nyligen, jag behövde inte ingripa vid första. Jag försöker att inte engagera sig så länge som ingen blodig eller brutet eller stör mig.

Den här gången var annorlunda.

Denna gång någon ringde någon annanstans "fet."

Den här gången insåg jag att jag har min egen personliga Hulk frågor. När Mamma Hulk kommer ut, beror det på att någon har bara ringt någon jag älskar 'fet', och jag går från milda lugn mamma till en stor, grön, möbler-smashing monster inom loppet av en nanosekund.

"Du behöver inte ringa din bror FETT. Du behöver inte flippar kalla NÅGON FET. HÖR du MIG?"

(Detta är inte ordagrant. Svordomar kanske har yttrats. Det händer).

"Öh, okej, mamma." De var ganska chockad av Hulk Mom. Vad var problemet? Ingen hade kastats.

Senare var vi alla i bilen. Saker var lugn. Ett perfekt tillfälle att prata om kroppsuppfattning, och förklara hur Hulk Morsan hade dykt upp.

Jag berättade om när jag var i mitt huvud i deras ålder. Jag pratade om att känna sig underlägsen och hur den formade så som jag såg personen i spegeln för de kommande trettio åren. Jag pratade om hur lång tid det har tagit att komma till en punkt där jag värdesätter min kropp för vad den kan göra, snarare än siffrorna på mina kläder taggar.

Allt var tyst ett par sekunder.

"Vi tror inte att vi är fett mamma", sade Colin från baksätet. "Det är bara något som vi säga ."

Klart jag skulle över-trodde att den här frågan. Vad? Jag har bagage.

"Jag är fortfarande ska kalla dig för en bajskorv hink, Colin," Jack, sa han med ett flin. "Eftersom det ibland att du är en."

"Gå," sade Colin. "Jag kommer att slå dig rätt, torget i ansiktet."

ADVERT

Lägg till din kommentar