Den Förtvivlan Och Uppgivenhet Av Att Delegera Sysslor

Sysslor som är viktiga för barns utveckling. De lär dig ansvar. De lär dig att hjälpa till runt huset. De har också lära dig livet är inte en oändlig ström av dina första val aktivitet.

Sysslor är särskilt viktiga för mitt barns utveckling: De stoppa mig från att sälja mina barn till cirkus när det kommer till stan.

Men när du ser en diskmaskin laddad så här...

Bild med tillstånd Terri Livlig

...du inser att det finns ingen hjälp att få.

Vem som är skyldig? Efter ett desperat sökande efter den vanliga syndabockar, t ex, Svampbob Fyrkant , tv-spel och deras pappa (pionjär för denna metod för diskmaskin lastning), insåg jag Howard Jones var rätt: "Ingen har någonsin är att skylla." Det är, förutom mig, som står på en ö av förtvivlan och uppgivenhet insåg rätt knepig-utbildning är ännu en sak som jag är ansvarig för—och en annan sak som jag misslyckas med just nu.

Detta resonemang ledde mig till en viktig insikt: Föräldraskap är att delegera sysslor som att den mest inkompetenta medarbetare än någonsin och har ingen att skylla för deras inkompetens än dig själv.

Det kom till mig när jag var på på mina knän i gruset samtidigt som man undviker den allestädes närvarande nätverk av spindelnät dinglande från handtag av mina avfall fat och gräva en last av återvinning ur de dunkla djupen av den gröna soptunnan. Inte överraskande, var jag också koncentrera sig på att inte svära utanför min grannes öppna fönstret. Det var svårt, riktigt hårt .

Det påminde mig, som många av dessa stunder gör, i min ungdom. I grundskolan, innan den magiska Världen Wide Web, vi som används för att programmera en sköldpadda för att rita linjer på vår Apple IIe dator skärmen:

Detta var banbrytande teknisk utbildning på den tiden, folk, för begåvad programmet, inte mindre.

Att förbereda, vi gjorde en övning där vi hade "program" vår klasskamrat för att knyta en sko. Tanken var att tänka på varje steg som behövs och förklara det i tydliga ordalag. När du var "robot" idén var att vara en avsiktlig smärta i baken och misstolkar så mycket som möjligt.

Lektionen? Programmering någon att knyta en sko kräver intrikat formulerade och omfattande instruktioner. Min viktigaste takeaway: Programmering är svårt, riktigt hårt .

Samma teknik som används för turtle graphics är nödvändigt för att en avkomma för att slutföra sysslor på rätt sätt. På en sida notera, barn gör sysslor är lika stor smärta i baken som 12-åriga begåvade barn i datasalen ca 1985.

Du säger saker som:

Vrid vakuum byta alla på, eller det kommer inte att plocka upp något på mattan.

Använd inte handdukar för att rengöra golvet.

Pant för tabeller, Windex är vad vi använder för windows.

Eller min personliga favorit:

Se till att använda ett nytt blekmedel torka för diskhon räknare som är annorlunda än den du använder för toalett rim.

Dessa är faktiska instruktioner jag har utfärdats. Föga visste jag att min lilla sköldpaddor saknar sunt förnuft faktiska sköldpaddor.

Jag har alltid varit fast i medelklassen—en annan standard beroende på var du bor. För mig, som växer upp i den amerikanska Mellanvästern, medelklass innebar att vi varken hade en housecleaner eller en trädgårdsmästare. Min mamma trodde att hon inte behöver dem, och det gjorde hon inte. Hon hade oss, en resurs hon var inte rädd för att utnyttja dess fulla kapacitet.

Vi klippt, rensat, trimmas och beskäras utanför. Vi dammade, dammsög och skurade inne. Vi städade ur garaget. Vi hackade och staplade ved (nej, vi ville inte leva på prärien). Vi gjorde alla typer av smutsig, otäck jobb, som städning vår familj på sex badrum eller mat-sniffning att avgöra härskning nivåer medan städa ur kylskåpet.

Så att ni tror att min ödmjuka trä-stapling början fastnade hos mig, du ska veta jag är inte immun mot detta, "Vi är för bra för att städa våra toaletter," mindset. Jag har haft en housecleaner för över ett decennium. Också, inte få mig igång på vad jag betalar trädgårdsmästare att "klippa och slag" vår gård.

Mitt senaste drag betyder att jag är sans housecleaner just nu, ett faktum som har min mentala hälsa balanserar på en razor ' s edge. Idag har jag rasat utanför kanten eftersom mina naglar borrade sig in i något squishy på botten av grönt avfall fat som jag kan varken se eller känna av beröring.

Men jag kan inte hyra ett nytt hus renare. Jag kan inte skaka av tanken att sysslor är en del av livet. Jag var tvungen att göra dem. Så gjorde min syster och bröder och alla andra jag kände. Mina små sköldpaddorna kommer också, eftersom jag kommer att undervisa dem på ett sätt som skulle göra min sjätte klass datorn lärare balk med stolthet.

Och jag kommer att börja idag, direkt efter att jag suga min nagel i desinfektionsmedel.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar