De Döda Mödrar Club

UPPDATERING: Skrämmande Mamma bidragsgivare Sarah Coglianese, som fick diagnosen ALS i 2012, gick bort nyligen. Du kan hitta information om donationer i hennes minne på speed4sarah.kom .

Jag var i mataffären förra veckan när det senaste numret av Atlanten fångade mitt öga. Omslaget lovade en berättelse som heter "Varför är alla Tecknade Mödrar är Döda?" Detta är något jag har ofta funderat över, men artikeln var inte riktigt vad jag hade förväntat mig — avhandlingen är att anledningen till att mammor dör i filmer är så att pappor kan kliva upp och spela rollen av både föräldrar, som visar att mammor är egentligen inte nödvändigt i alla fall.

Författaren gjort ett intressant fall, men det var i kommentarerna där jag hittade något som ringde mer sann mot mig. Mammor dör i filmer, folk säger, för det är det bästa som katalysator för en bra historia. Det finns inga äventyr, ingen verklig fara, när din mamma är runt för att skydda dig. Så det är därför moms, och ibland båda föräldrarna, måste avyttras först. Jag vet inte varför flera av dem kunde inte bara gå på semester ( Tala inte om för Mamma att Barnvakten Dött ) eller vistelse normal storlek medan deras barn i sin tur i Cheerios ( Älskling jag Krympte Barnen .) Jag är bara glad att jag fick möjlighet att arbeta i några av de filmer från min egen uppväxt här.

Jag upprätthålla en mest optimistiska sinne bildruta, och jag definitivt inte spendera en massa tid att tänka på döden. Du kan bara inte. Ingen vet vad som kommer att hända eller när, så det är bokstavligen ett slöseri med tid. Fortfarande, det känns som om barn till filmer och berättelser, är döden överallt. Och, naturligtvis, tidigt föräldrarnas död är en komplott enhet som intresserar mig mer än någonsin dessa dagar, som jag ibland fundera över vad det kommer vara för min dotter att växa upp utan en mamma, och undrar exakt när detta kan hända henne.

Eftersom oddsen är, hon kommer att vara en del av det som tydligen är känd som Den Döda Mödrar Club. Frasen myntades av Rosie O ' Donnell, som var 10 år när hennes mamma dog, och endast de som förlorar sina mödrar före 20 års ålder är tillåtna för att vinna inträde (eller så har jag läst.) Detta faktiskt har den effekten att jag känner mig lite bättre om vår situation. Scarlett kommer inte att vara ensam om denna erfarenhet. Det finns en hel klubb! De har en dokumentär som släpptes på HBO tidigare i år. Hon kommer att hitta folk att bond med under deras gemensamma olycka, precis så som vi alla gör. Precis på det sätt jag har, genom mina relationer med de andra ansikten av ALS som jag har träffat på denna mycket bisarr resa.

Jag är ledsen om det låter hårt eller morbid till vem som helst. Jag har haft mycket tid att fundera över livet och döden, och att fatta beslut utan att fråga för att jag vill njuta av tiden jag har kvar snarare än att älta det negativa. När jag inte bli upprörd, det är nästan alltid om hur allt detta kommer att påverka min dotter. Så tro mig när jag säger att detta är inte jag som försöker ha en synd fest. Det är verkligen bara jag ser till Disney, Pixar och andra berättare, hoppas på något lovande på den plats där ett barn står inför motgångar och stiger från det, starkare än hon skulle ha varit annars.

Jag vet att min dotter är inte en tecknad fisk eller en tecknad rådjur eller en tecknad sjöjungfrun...listan kan göras lång. Riktiga barn ska inte förlora sina mödrar. Eller deras pappor. Men om de måste, varför kan inte de har alla otroliga äventyr, bli oberoende, att inse sin stora potential, och sublimt nöjda i slutändan?

Jag tror inte det är för mycket att begära.

Relaterade inlägg: Vad Jag Vet Om Himmel Och Helvete

ADVERT

Lägg till din kommentar