Den Dag Jag Tog Mina Barn Till Min Psykiater Utnämning

Igår morse, jag gjorde det otänkbara och tog alla mina barn med mig för att min tid på läkarens kontor. Jag brukar reservera denna tid, som jag gjorde min OB kontroller när de är gravida, att enbart fokusera på mig själv och min hälsa utan att distraheras av att vårda mina barn. Det är traditionellt varit ett litet block i min fullmatade schema när jag under glädje i lyxen av att tas om hand, snarare än att oroa mig för att mina barn beter sig i en lugn, formell miljö.

Även om jag är ärlig, och jag, jag ville inte att förklara exakt varför jag var på besök hos psykiater och svara på obekväma frågor som "Kommer jag någonsin att komma hit, mamma?" eller "Varför gör du fortsätter att komma hit om du känner dig OK?" Helt enkelt för att jag inte vill komma in i dessa diskussioner med dem, eftersom det fick mig att skämmas.

Ja, det fick MIG att skämmas, samma kvinna som berättar för alla om sitt liv med Bipolär Sjukdom och främjar slutar det stigma kring psykisk sjukdom. Jag har gjort offentliga intervjuer om min psykiska sjukdom resa och co-redigerade en bästsäljande psykisk hälsa antologi, och jag var rädd. Jag vill inte att mina barn ska se mig som ständigt bryts, eftersom jag vet att jag kommer att gå till dessa möten för resten av mitt liv. Även om jag ta emot med öppna armar och är tacksam för de mediciner jag tar, det som fortfarande får mig att känna mig som ett misslyckande till en liten del, eftersom jag inte kan leva mitt liv lyckligt utan dem.

Denna vecka har jag insett att jag inte bara undvika att ta mina barn med mig eftersom det var jobbigt, men eftersom jag ville dölja det lite obekväm område i min själ bort från dem, även om de vet om min psykiska sjukdom och vi har diskuterat det regelbundet. När mina alternativ för barnomsorg som gick ut genom fönstret på grund av schemaläggning problem och tiden avbröts av dawdling barn, jag var tvungen att göra ett val mellan att avbryta anställningen och suger upp det och med hela flocken med mig till krympa.

Som med allt annat i lever, särskilt som lever med en psykisk sjukdom, perspektiv är avgörande. Den svindlande $110 samma dag avbokningsavgift verkligen haft mycket att göra med mitt beslut att ta den svårare vägen, men det var inte den avgörande faktorn i mitt val. Det gick upp för mig att för att verkligen bryta ner dörrar av psykisk sjukdom stigma, jag behövs för att visa mina barn denna aspekt av min sjukdom förvaltning. Det skulle inte bara normalisera miljö för dem om de någonsin hamna behöver för att gå till en psykisk hälso-och sjukvårdspersonal för att hjälpa, det visade även dem som helt normala människor gick till denna läkare för vård och vägledning.

Mina söner höll dörren öppen för människor in och ut ur väntrummet och pratade artigt upp andra i rummet, precis som de skulle på någon läkarmottagning (prata med vem som helst och alla är Södra sak, tror jag). Det finns så många fula pop kultur stereotyper av de psykiskt sjuka (är vi inte alla tuggade fradga och i behov av straightjackets ... på en daglig basis, iaf) att det är viktigt att visa andra, särskilt barn som en dag kommer att vara ansvarig för världen, att psykisk hälsa är en normal sak som vi alla måste på ett eller annat sätt.

De följde mig till sjuksköterska rum för min vikt in och att gå över mina symtom/medicinering justeringar. De leds upp ett par gånger när hon frågade mig frågor om hur väl jag skulle kunnat sova eller om jag hade varit irriterad ... tala om att höra några beska sanningar, HA! De gick också in i den faktiska läkaren med mig och uttryckte sin glädje på tillgänglighet bekväma stolar. De lyssnade när hon frågade mig frågor och svarade på några frågor hon hade för dem. De gav också henne och sjuksköterskan kramar innan vi åkte (som de gör när de träffar någon ny som de vill).

Jag vill att de ska veta att alla de stöter någonsin som får hjälp för psykisk sjukdom försöker tappert att prata om sina problem. En del att få slut på den stigmatisering innebär att demaskera dem som lider, och för mig, detta är ett subtilt sätt att göra det på.

Jag ansåg också effekten att deras närvaro skulle ha på andra patienter på kontoret. Att ha en grupp normal men fina barn i kontoret tycktes ha en avslappnande effekt på den kliniska formalitet som oftast härskar där. Jag var noga med att se till att barnen inte var för högt och används av gott uppförande, men jag hade inte helt tysta dem, heller. Så många mentala hälsa kontor avger en besvärlig luft generad ångest, och genom att bryta ner de hinder som orsakas av stigmatisering, jag tror att vi kan minska denna.

Jag vet att många människor väntar i sina bilar tills sista minuten innan den kommer in i väntrummet, även parkering sina bilar i mer dolda områden i hopp om att ingen som de vet kommer att se att de besöker en psykisk hälso-och sjukvårdspersonal. Familj Medicin kontor inte har den känslan, och inte heller har någon barnläkare eller ENT kontor som jag har besökt, patienten behöver inte vänta i sina bilar för att dölja trasiga armar tills de kan diskret ange Brådskande Vård kontor eller vägrar ta ögonkontakt med andra patienter i lobbyn. Generellt sett, i denna dag och tid, det är ingen skam i att en doktor för en fysisk åkomma, och genom att skapa en ärlig dialog genom att vara oblyg av våra psykiska sjukdomar kan vi göra samma sak för psykisk hälsa.

Det är min bön och min önskan att om du lever med psykisk ohälsa, kommer du att känna dig mod att prata ärligt med dina nära och kära om olika delar av din resa. Inte bara är du att hjälpa dem att bättre förstå dig och ditt liv, är du också visa dem att det är OK att söka hjälp för sig själva om de behöver det, och att vara ett stöd för de personer som de möter som gör samma sak.

Relaterade inlägg: Ett Moln av Depression

ADVERT

Lägg till din kommentar