Den Dagliga Kampen

Det finns två vuxna, två barn och två hundar i min säng. Bara ett hörn av hjälparen som täcker mig, och det är att peta mig i ansiktet. Jag tafatt twist mitt ark-kokong kroppen för att se vilken tid det är. 6:18. Kan lika gärna gå upp.

Men jag tittar över på den sovande tvillingar hävde sig ut mellan min man och mig, och jag vill bara stirrar på dem. De är aldrig här ändå och jag kan inte sluta titta på dem. När fick de bli så långa ben barn? När deras ögon är slutna, jag kan se att deras barn möter i det, precis som de använde för att titta, alla paketerade i sina lindor burrito-filtar. Gud, jag bara älskar dem så mycket.

Och då de vaknar upp.

Och det börjar.

Den dagliga kampen.

De slåss med mig om något som har att göra med att klä på sig nästan varje dag. Idag, någon som vill sätta på henne pyjamas i smutsiga kläder hindrar, men jag vill behålla dem att bära igen ikväll.

Hon gråter. Hon skriker på mig. Jag måste sätta henne i time-out medan hon är nakna. Jag känner mig som en hemsk mamma.

Tvillingarna skjut 2-åriga den andra hon går in i rummet och hon gråter. Jag försöker trösta henne och disciplin dem på samma gång, och de kommer inte att säga att de är ledsna och en av dem går bort, och glider på trägolv och slår hennes huvud och nu är hon gråter också.

Alla är ledsen eller arg, eller naken och jag har bara varit vaken i 20 minuter. Jag känner mig som en hemska mamma .

Nu är det efter frukost och de har börjat gnälla om att titta på TV. Men idag är fin och jag vill bara få dem utanför för att spela. Jag försöker att städa upp i köket och jag säger "nej" till TV. Ett barn skriker: "Nåväl, jag kommer att sitta på soffan och vänta på att Daniel Tiger För ALLTID!!!"

Jag hotar time-out och aldrig titta på TV igen, men tvillingarna har plötsligt började att slåss med varandra så att de inte hör mig. De kämpar om Olaf eller Kristoff är 2 år gammal favorit Frysta karaktär, och när de 2-åriga säger, "jag älskar Sven!" de skriker "Nej det går INTE!" på henne och hon gråter.

De är ovänlig mot varandra och respektlöst mot mig. Jag känner mig som en hemsk mamma.

De slåss mig på att gå utanför. För att komma in. Vid lunchtid på naptime, och naturligtvis, vid middagstid.

Varför allt måste vara en sådan kamp? Varför kan jag inte bara utföra en uppgift, smidigt, från början till slut?

Jag hatar konflikter. Det gör att jag känner mig squirmy och orolig. Innan jag hade barn, jag undvikit det så mycket som möjligt. Men nu, som förälder, att jag inte har ett val. Jag vägrar att vara den typen av mamma som inte kan säga "nej" till hennes barn. Så jag står inför ständig konflikt.

Det bär mig fan ner .

Den läggdags kampen, i slutet av en lång, tröttsam dag, är oftast det värsta. De vill inte gå upp. Vill de inte vara en för att gå och kissa först. De vill ha olika pyjamas och att köra med en tandborste och att läsa den längsta bok vi äger tillbaka till mig efter att jag har läst klart den. Två gånger. Eftersom tvillingar.

Och ändå, klockan tio på kvällen när de ska sova men de är fortfarande vaken och de frågar om de kan sova i Mamma och pappas säng, jag säger ja. Det kan inte vara bekvämt, eller bidrar till romantik, men sanningen är att jag älskar det. De kommer inte vara liten för evigt, och de vill inte gosa med oss för alltid.

Kampen är ansträngande, men när jag erbjuda hälften av min kudde till min lilla tjej och hon säger att hon älskar mig, det finns inget kvar att kämpa om. Jag vet att det kommer att börja om igen i morgon. Min kropp gör ont att bara tänka på det. Just nu dock, huset är tyst. Tjejerna är tysta. De luktar jordgubb schampo och jag älskar dem så mycket.

Jag känner mig som en bra mamma.

Åtminstone tills de vaknar.

Relaterade inlägg: Minst 70% Av Att Vara Förälder Suger

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar