Förbannelsen av det Tredje Barnet

När Evan blev tre för ett par år sedan, jag hade inte planerat en fest för honom, rationalisera att han bara var i förskolan, egentligen inte har några vänner i sin egen ännu, och vet inte skillnaden ändå.

Fel.

Min dyrbara tredje barnet vaknade på morgonen skandera: "Det är min födelsedag idag! Det är min fest!"

För en mamma som faktiskt inte hade planerat en fest, det var som en kniv i hjärtat. Jag spenderade dagen med att frenetiskt för att iscensätta en sista minuten fest för honom, pizza, cupcakes, hattar, tjänster, lediga vänner med småbarn... Han hade den perfekta lilla fest för hans drömmar och aldrig visste att det inte hade varit planerad i flera veckor. Den olyckliga twist inträffat efter det ljus hade blåsts ut och presenterar slet öppna när jag hörde nyckeln i dörren och insåg att alla de oroligheter som att jag skulle på något sätt glömt bort att informera min man om att ändra i planerna. Hoppsan.

Jag lovade att natten för att kliva upp mitt spel och ge mitt barn den framtida födelsedagar han förtjänar. Det är inte hans fel att han var född på tredje plats i den olyckliga December månad .

Flash fram tre år.

För ungefär en månad sedan, Evan börjat räkna ner dagarna till sin födelsedag. "Det är bara 33 dagar tills min födelsedag!", "Tre veckor tills min födelsedag!" "19 dagar tills min födelsedag!" Och plötsligt i lördags, "Bara en vecka till min födelsedag!!"

Det kan inte vara rätt, jag nervöst viskade till Jeff, vid middagsbordet. Kan det?

Det skulle.

Det var. Vart fan tog November vägen?

Så ännu en gång finner jag mig själv desperat dra ihop en sista minuten fest för min baby. Du skulle tror jag skulle har lärt mig min läxa den första gången detta hände, men nej. Tydligen inte.

Jag har lärt mig en sak, dock, och det är inte att ständigt lova att jag kommer att göra bättre i framtiden, eftersom jag nu vet att jag inte kommer. Jag använde upp alla mina typ Ett föräldraskap med de två första barnen och den tredje är tur att matas och (ibland) rengöras.

Det finns ingen brist på kärlek till honom, dock, och jag håller berättade för mig att det är verkligen frågor.

Men jag lägger pengar jag har sparat på stora fester till hans terapi fonden. Det är det minsta jag kan göra.

UPPDATERING: jag lyckades slänga ihop en sista minuten fest på en måla din egen keramik plats och han blev jätteglad. Kunde inte ha varit mer nöjd hade tillbringat en månad planerar det. Fan vad jag älskar den ungen.

ADVERT

Lägg till din kommentar