Omskärelsen Beslut

När min OBGYN frågade min make och mig om vi planerar att omskära våra framtida son, mitt huvud knäppte att titta på min man. Jag är inte en man, jag vet inte vad det är vill eller inte vill, så jag gjorde det till sitt beslut. Eftersom han är omskuren, han genast svarade med en säker, "Ja." Coola. En sak mindre jag var tvungen att tänka om.

Sedan min son föddes.

När barnläkaren kom förbi för att kolla upp honom, vi frågade honom om när vi skulle få vår son är omskurna. Han säger att eftersom min son inte har en stor förhuden, om vi skär bort det kan det orsaka problem när han blir äldre och har erektion, så han rekommenderade att vi inte gör det.

OK. Min man hade en massa frågor, men i slutändan bestämde vi oss för att om det är vad läkaren sa då att det var ingen big deal.

Sedan hämtade vi hem min son, märkte folk, och de aning av frågor och funderingar (som är nobody ' s business, förresten) började. Nu när min son är två och jag har huvudsakligen hört det, jag kommer att ta upp fyra frågor som människor har och varför de inte spelar roll.

1. Är du inte störd av det faktum att han inte ser ut som sin pappa? Ja, hans pappa har svart hår och min son har bruna. Min man har breda axlar och en större ram och min son är spinkig som en järnväg. Så de som redan gillar inte varandra. Faktum är att de flesta människor säger att min son ser ut mer som mig än min man. Han har min näsa. Varför inte du säga, "du Är inte störd av det faktum att han inte har sin pappas näsa?" Se hur dumt det låter? Så sluta oroa om män i min familj med identiska delar av kroppen.

2. Han ser inte ut som alla andra pojkar. Faktiskt, jag skulle säga att minst hälften av de mammor jag känner har söner som inte är omskurna heller. Dessutom, vår barnläkare sa att det är en växande trend att inte omskära barnet pojkar, så det är mer troligt att när han kommer till high school och pojkar är att jämföra storleken på penis eller vad de gör i locker rum, min son faktiskt kommer att vara i majoritet i stället för den minoritet när det kommer till hans manlighet. Inte för att det spelar roll, eftersom ingen två penisar ser likadana ut i alla fall. Varför är alla som berörs om man delar är identiska?

3. Jag har hört att det är svårare för pojkar att hålla en oomskuren av penis ren, som kan orsaka allvarliga infektioner och medicinska problem. Nu är du angriper min förmåga att lära min son hur man kan använda sig av lämpliga hygieniska metoder? Egentligen? Är killar verkligen så dumma och lata att de inte kan städa själva? Om jag kan lära honom att tvätta håret, borsta tänderna och använda deodorant när det är dags, jag är ganska säker på att jag kan lära honom hur man rengör sin penis. Tack för förtroende för mig och honom.

4. Vad sägs om att hans framtida fru? Tänk om hon är obekväm med det? Först av allt, jag är av den villfarelsen att min son aldrig kommer att ha sex. Jag tror att alla av oss föräldrar krypa vid tanken på att, eller hur? För det andra, när min son äntligen få intim med sin hustru, jag antar att de kommer båda att vara så upprymd vid tanken på att få några att hans förhud och penis kommer inte att vara ett problem.

Min pojkes könsorgan är ingen av ditt företag, men eftersom så många människor insisterar på att agera som det är, tillåt mig att kondensera allt detta i ett nötskal: Han och hans förhud och penis kommer att bara bra, tack. Jag är inte orolig för det, och om du är orolig för det, kanske du behöver hitta en hobby eller något annat att ta upp att hjärnan utrymme i ditt huvud.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar