Barnen Runt Min Hals

Idag har jag tappade bort hennes lila sko, storlek 7.5. Hon hade lämnat det bakom sig och att jag nog höll på längre än jag borde ha.

Vem kan klandra mig? Hon var min för 11 månader.

Jag var hennes foster mamma, som innebär att första gången jag såg henne var hon står i min uppfart, ser så liten och rädd och smutsig och förlorade. Jag såg henne genom resor till läkare och flås knä på trottoaren. Jag var där genom vredesutbrott på parkeringen och höra henne gå från att tala enstaka ord, fullt bildade meningar. Mina stora händer fram en härlig liten hemmagjord strawberry cupcake till henne att vänta lite och kära på sin andra födelsedag. Jag textade en bild till sin mormor för att fira händelsen.

Vi blev fosterföräldrar eftersom en sträng av missfall och utomkvedshavandeskap lämnade mig desperat för att efterlängtade bebis vi hade försökt i fyra år. 18 månader senare fick vi ett samtal för en liten två-åriga flickan, den lilla flickan som äger den lila sko. Hon var pigg och kärleksfull och galen och söt. En släkting hade tappade bort henne på härbärge för hemlösa och vänster. Hon var en övergiven baby som behövde ett hem.

Vårt hem.

Hon stannade dessa 11 månader, och vissa dagar har jag undrat om jag skulle kunna stå en annan utbrott. Andra dagar, jag undrade hur hon kunde vara så söta och fantastiska och underbara. Sedan, när det blev uppenbart för oss att hennes ärende var på väg mot ett annat antagande, vi låter henne gå.

Vi hade till.

Fortfarande, idag, gå upp till hennes nya Mama och släppa ut som en söt liten sko, något som högg i mitt hjärta.

"Vi får se er nästa månad på fosterhem konferens!" hennes Mamma sagt, och: "vet du, Du kommer aldrig att sluta att vara hennes mamma. Hon kommer att ta till dig nästa månad och inte släppa taget. Du vet att, eller hur?"

Jag började med full gråta, det fult att gråta.

Hon kramade mig och jag på väg tillbaka till min bil.

********

Det finns fem små namn på en kedja runt min hals. Tre av dessa namn tillhör de barn jag bar biologiskt, och två av de små namn är barn som jag fick lyfta för en kort tid och sedan låta dem gå.

Jag brukade ha en lugn vördnad för de mammor som väljer att ge sina barn för adoption, men nu är det klart och oblyga.

Som jag, antar jag, de mammor som älskat dem barn, som bärs dessa barn, bad över dessa barn.

Och sedan var allt tyst och mjuk, de placeras de barn som " händer intoi händerna på andra mödrar och att hålla fast vid dessa namn runt deras halsar,

de gick bort.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar