Bördan Av Att Vara Äldre

Jag tänker på hur du sa förlåt så snabbt när du omkull flingpaket denna morgon, och min bytet drar ihop sig. Jag sa att det var bra—det var en olycka. Jag borstade bort det. Men det ändrar inte det faktum att du skyndade sig att säga förlåt. Har jag gjort dig på det sättet? Har jag travade dessa förväntningar på dig, som de förstfödda barn?

Jag sitter här och funderar på att ge dig en stor kram i morgon på morgonen när du vaknar. Jag vilja att bli bättre. För att stoppa förväntar sig så mycket, att komma ihåg att du är bara 7. Men jag vet redan att första gången något som kommer upp för att distrahera mig, jag kommer glömma igen.

Om du är långsam på att göra sig redo för skolan i morgon, jag vet att jag kommer att rusa dig.

Om det i slutet av ditt hår spår till din frukost, jag suckar och påminna er om att knyta upp det.

Om du försvinner halvvägs genom frukosten för att läsa din bok, jag ska nog knäppa på dig.

Om din lillebror gör samma sak? Det kommer inte att knäppa—kanske förbittring, men han är bara 3. Och det är inte rättvist. I större system av saker, 7 är inte så annorlunda från 3. Men du är den äldsta, och mer väntas.

Det är inte rättvist. Jag menar att ändra, och jag ska försöka få till en förändring. Men jag vet redan att detta är en livslång (eller barndomen-långa) vägen.

När du var 3, som din broder är nu, jag förväntade mig för mycket. Du var den stora syster, inte längre en bebis. Med facit i hand, att det var löjligt, men jag förväntade mig så mycket. Han vandrar under måltiderna, som hjälper sig själv till bröd från pressen, insisterar på att sätta på sig sina egna kläder, oavsett hur lång tid det tar, och får alltid leksaken. Ah flickor, han är bara liten. Låt honom ha det." Du hade inga sådana förmåner vid 3. Jag förväntas du att vara vuxen, att göra som man blev tillsagd, att följa reglerna. Jag förväntade mig för mycket.

När du var 6, när din syster är nu, du var den stora flickan—i skolan, artikulera, kan förstå alla instruktioner. När du inte gjorde det, blev jag frustrerad. När du var korset, när du funnit det svårt att anpassa sig till förändringar, som jag inte förstår. Med din syster, jag tå. Jag räknar med att förändras, jag förbereder henne, och jag beröm henne när hon har en smidig övergång. Varför fick jag inte känner för att göra det med dig? Jag förväntade mig alltför mycket.

Och jag vet redan, när din syster är 7, när din bror är 7, jag har sänkt mina förväntningar. Jag kommer inte att se dem som vuxit upp. Jag ska se dem som de är nu—barn, lär fortfarande lite folk som jag behöver för att göra justeringar. Och jag måste inse det nu, inte om två eller fem år.

Du är bara 7, och är den äldsta som inte gör dig äldre än dina år. Du kan odlas upp: letar du efter ditt syskon, för att hjälpa mig med rätter att välja dina egna kläder. Och du kan vara lite: jagar din bror runt bordet vid frukosten, att inte ha en känsla av brådska om morgonen rush, låter håret spår i din mat. Naturligtvis, du kan. Du är en liten flicka, och jag måste komma ihåg det. Jag behöver inte sänka mina förväntningar. Du är perfekt, precis perfekt som du är. Jag måste höja mina förväntningar på mig själv, och minns i morgon kram du två gånger och slips ditt hår tillbaka för dig.

ADVERT

Lägg till din kommentar