Den Brutala Ärlighet av Barn

Under de senaste fyra åren har jag varit undrar något: Hur kommer min dotter, Phinny, någonsin betala mig för de fyrtio-två timmar skalle-sprickbildning hårt arbete? Och, som man ibland undrar om barn, svaret kom till mig i kassan linje i mataffären.

Märker en kopia av tidningen glamour med Halle Berry, Phinny utbrast: "Mamma, hon ser ut som dig!"

Du vet dem som scener i en film där tiden saktar och röster ekar med intensitet? Det var som det var. Phinny är lite smaragdgröna ögon vände sig mot mig och blinkade - ett bländande skimmer blänkande av hennes leende.

"Åh, tror du? Hon är väldigt söt." Jag demurred. Phinny vevas mördaren leende och vi gick på vägen, mig för att använda moln under mina fötter för transport. Hon kan ha en allvarlig hjärnan tillstånd med visuell bearbetning, men hon var off the hook, lucky kid - vi var till och med.

Naturligtvis ser jag inte en jävla sak som Halle Berry. Kort avklippt hår och bruna ögon är det enda vi har gemensamt. Dessutom, jag är inte svart. Men barn generalisera och ibland fungerar det i din fördel. Ibland inte.

Till exempel, jag kom till bordet ser mindre attraktiva än andra kvällen, och Phinny, uppenbarligen lider av en undermedveten river av het lava hat över det faktum att jag inte skulle låta henne få sin prinsessa i en väska full av skit till bordet, kompletteras mig: "Du ser väldigt stilig i kväll, Mamma."

Min fru Julie rättade henne omedelbart, med en sing-songy, "menar Du att" Mama är så söt'."

"Nej, hon är snygg." Phinny sade, med en skit-äta leende på hennes ansikte.

Hon har gjort det här innan, söta lilla sak. "Mamma, din vagina är inte snyggt ut, precis som min." och "Aww, titta, Mamma, du har en liten mustasch!"

Jag trodde att jag hade betalat min medlemsavgift för tjugo år sedan när en kille i biblioteket frågade mig hur jag kunde gå på en sådan "chickeny" ben. Men nej. Tider är tillbaka, gott folk. Precis när jag hade lyckats med något som närmar sig kärleksfull acceptans av alla mina kroppsliga brister. Nu är den här. Olidlig ärlighet av barn.

Phinny är, naturligtvis, för närvarande åtnjuter frihet från kroppsliga brister som är en gåva av den tidiga barndomen. Beviljas kopparfärgad rött hår och röd, felfri porslin hud, hon är den typ av barn som gör att gamla damer i mataffären stanna och skaka på huvudet. "Ängel!" säger de. "Levande ängel."

Visst, nu hur 'bout jag dra ängel och min "lååång bröst" över till yoghurt gången och krok barn upp med några sjutton dollar yoghurt i ett rör.

Men trots alla spännande överraskningar ålder (valkar på toppen av dina vrister, någon?), och en kropp som har födde tre barn - två på en gång, ännu!, Jag faktiskt tycker bättre om min kropp än jag någonsin gjort innan. Kanske är det för att jag har ingen att imponera. Herren vet att Julie kan inte lämna mig - hon är oåterkalleligt instängda med alla dessa barn och detta stora hus. Jag är inte trolling för älskare längre, och jag ser inte längre min självkänsla som att ha mycket att göra med hur jag ser ut.

Om jag nu bara kunde stänga den här killen upp. Hon frågade förra sommaren om jag minns fossil".

Barn har verkligen ett sätt att föra den objektiva världen i sikte. De ser saker som de är utan dimma av fördomar och över-analyzation. Vi har alla haft dessa stunder när man, efter att ha läst en historia om några tragiskt dålig skog varelse, våra barn frågar oss i all uppriktighet varför vem som helst skulle skada annan människa, bara för att vara mindre än perfekt. En sådan klarhet!

Själv har jag solade sig i glansen av alla mina bra arbete när jag kan se mina barns förståelse av enkla acceptans, vilket framgår av mig till dem. Det fungerar! De förstår! Jag var säker på att jag såg det i Phinny ansikte när hon vände sig mot mig i sängen just denna morgon. Hennes hjärta är fylld med ren kärlek, utan dom Trodde jag. Hon har en naturlig önskan att lyfta upp mig och vara säker på att jag vet att jag alltid är tillräckligt bra.

Då sade hon: "Mamma, din andedräkt luktar katt bajs."

Det är det. Jag förbereder henne en förlossning faktura nu.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar