Ett Ögonblick

Min mobil ringde vid 9:39pm. Det var min dotters vän. "O BLEV PÅKÖRD AV EN BIL!" Jag gjorde henne upprepa detta fyra gånger eftersom jag inte kunde förstå vad hon sa. Det var som om hon talade Latin.

Vi var i staden. Min 16-åriga dotter, två av hennes vänner, min man och jag Vi tappade tjejerna ut på platsen för en konsert de fick gå. Vi åkte iväg för att fira vår bröllopsdag med en romantisk middag för två. Min man och jag var tillbaka nära den plats, redo att möta dem. Men på något sätt gick något fruktansvärt, fruktansvärt fel.

Som tur var var vi bara ett par hundra meter från där det hände så vi kunde komma till henne snabbt. De utryckningsfordon var redan där, återställa ordningen, strapping vår dotter till en kropp styrelse. Hon var vid liv. Bedövning, blödning, misshandlad, men vid liv.

Min man skrek på mig över sirenerna för att få de andra tjejerna hem. Jag vill inte gå, men jag visste att jag hade. Jag kunde inte lämna två förvirrad, chockad och livrädd 16-åriga tjejer ensam i staden. Jag gick in autopiloten. Inte riktigt säker på hur jag skulle sätta den ena foten framför den andra. Flytta framåt på ren adrenalin.

Det var den kom i en taxi, i en och en halv timme med tåg. De döda mobiltelefoner. Ingen kontakt med min make eller omvärlden. Jag var livrädd för vad som kunde ha varit.

Jag tror att det är där jag förlorade det. Även om jag såg henne med egna ögon. Jag såg henne sitta upp, säga ord. Fortfarande, onda tankar trängt in i mitt sinne. "Tänk om hon har inre skador? Tänk om hon blöder ut? Vad gör jag om jag måste planera en begravning? Hur fungerar en förälder gå hem utan sina barn?"

Sedan den förnuftiga tankar skulle komma. "Nej, hon är fin, hon satt upp, hon pratade. Hon är bra. Hon kommer att bli okej. Jag vet det här." Men de dåliga tankarna oundvikligen skulle återvända igen. Detta pågick i över 2 timmar. Jag var i vånda.

Under min resa, kom jag ihåg något som min mamma hade gett mig år sedan. Det var en Novena. Jag hålla det nära, i min plånbok. Jag tog ut det och läsa det om och om igen. Det är en linje som saknas på globlinjen från år av att vara vikta. Men det spelade ingen roll. Jag bara fortsatte att läsa, även om en del av bön var borta. Jag var klamrar sig fast vid hoppet. Be att min lilla flicka skulle vara okej. Ber för hennes liv.

Slutligen, jag gjorde det tillbaka till Manhattan. Till sjukhuset där min dotter fördes till. Natten i ICU. Maskinerna är ansluten till henne. Jag skulle hoppa på varje pipljud det gjort. Jag fortsatte att titta på skärmen för att se till att hennes vitala delar inte ändra. Och om någon av dem har gått upp eller ned med mer än ett nummer, jag var på sjuksköterska, arbetsbord, att få bekräftelse på att allt var bra.

Jag har aldrig känt en sådan rädsla, skräck och förtvivlan. Jag agerade på ren adrenalin. Jag gick igenom de motioner, göra konstiga beslut, inte att göra mening, inte kan bilda fullständiga meningar. Min tunga kändes för stort för min mun. Stanken av rädsla var vätskande ur varje por av min kropp.

Det fanns gånger när jag var som förstenad att min hjärna spelar spratt på mig. De första timmarna var täckt i ett dis av dimma. Jag var inte helt säker på att det som hände var verkliga. Jag ifrågasatte mig själv och min omgivning upprepade gånger. Rädd för att be någon om min dotter var riktigt okej. Rädd för att veta vad sanningen kan verkligen vara. Rädd för min haze splittras och resultatet bli helt annorlunda.

Mitt hjärta stannade inte pumpa på full kapacitet för en bra 24 timmar. Varje nerv slut i min kropp var på ytan av min hud, skriker att driva igenom. Gallan på baksidan av min hals, den okontrollerbara att skaka, skaka på huvudet som för att säga, "detta kan inte hända."

Hon var i den bästa vården, i bästa sjukhus i staden. Men jag var fortfarande rädd.

Och då detaljerna började droppa in. Långsamt, skalar bort lager. Men det som gör mig spänd upp med varje faktum. Gör mig kippa i skräck. Så otroligt tacksam för hennes närvaro, hennes liv. Ändå, dessa fruktansvärda tankar kommer in mitt sinne i vad som kunde ha varit.

De säger att hon blev påkörd av en bil som var på väg 40 km per timme. Läkarna kunde inte tro hur lycklig hon var. Det var ett mirakel. Minimal skada. Inte en trasig eller brutna ben. En möjlig hjärnan blöder. Några blåmärken på hennes hjärna. Bulor och blåmärken över nästan hela ytan av hennes kropp. Några stygn på hennes hårbotten och pannan.

Änglarna var att arbeta dubbla tiden på natten. Jag känner mig välsignad. Det gör vi alla.

Det har tagit dagar för ljudet av hennes väns röst att blekna. Den röst som gav mig hemska nyheter. Jag kommer aldrig att glömma det, men det är inte i den främre delen av mitt sinne nu. Jag kan blunda utan att visuellt se mitt vackra barn, barnet jag tillbringade timmar med att leverera bara 16 år tidigare, flyger genom luften och slår i marken efter att ha drabbats av ett fordon. Det har tagit mig dagar att sluta säga till mig själv, "vad händer om?"

Jag har lärt mig en hel del de senaste två veckorna. Jag har lärt mig att vara mer tacksam för mitt liv. Jag har lärt mig att mina barn är stark och så jag. jag har lärt mig att jag har många underbara människor runt mig. Jag lär mig att ha mer tålamod, att vara närvarande.

Jag har insett att jag behöver arbeta med mig själv lite mer. Som "normal" är underskattad. Jag har insett att det finns ingen plats för dom. Att varje människa har en historia och vi måste vara barmhärtiga mot varandra så mycket som möjligt. Jag har insett att jag måste betala uppmärksamhet och spendera varje dag som om det vore den sista. Eftersom det i blink of an eye, allt kan förändras.

Jag är så otroligt tacksam att min dotter har kommit ut av denna händelse ganska mycket oskadd. Bara en limp. En liten påminnelse om vad som kunde ha varit. Jag är tacksam för att hon inte kom ihåg det. Detta är en välsignelse i sig.

Jag känner mig som den lyckligaste mamman i världen. Jag håller henne lite närmare. Uppskatta henne varje ögonblick mer. Allt som krävs är att på ett ögonblick. Jag vet att det är sant.

Relaterade inlägg: Myten om Skydd

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar